Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý francouzský krémeš

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danculka Danculka

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: za plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 666 kJ /
3 744 kcal
Bílkoviny60,18 g
Tuky237,40 g
Vláknina11,85 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 590 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy335,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozvaľkáme lístkové cesto a dáme piecť na opaku plechu do rúry na 180°C do hneda (nezabudnite popichať). Krok 2: Potom rozpustíme čokoládu a Ceru a ponamáčame do nej BB keksy. Rozpustíme aj bielu čokoládu a do stredu BB keksu z nej kvapneme a špilkou rozťaháme do strán, ako hviezdičku. Urobíme ich dostatok, aby nám vystačili na celý zákusok. Krok 3: Potom uvaríme krém z mlieka, pudingového prášku, 2 pl múky, ešte do teplého zašľaháme maslo vymiešané s práškovým cukrom a rozotrieme na upečené lístkové cesto. Krok 4: Potom vyšľaháme šľahačku a tiež ju rozotrieme na krém a pekne zrovnáme. Pokladieme poliate BB keksy a návšteva môže prísť.

Zveřejněno 6. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý francouzský krémeš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GY1r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý francouzský krémeš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GY1r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

SilviaD: janky 3: U nás v Čechách je to například Ceres Soft nebo taky Iva či Omega. Jeden čas se tyto tuky hodně přidávaly do čokolády při přípravě polevy. ;-)

janky3: Cera je 100% stužený pokrmový tuk. Neviem či sa pod týmto názvom predáva aj v ČR.

Krásné a určitě dobré, ale nevím, co je cero (2 pl cera). Slovenčinu mám ráda a jsem generace, která mezi oběma jazyky nečinila rozdílu, ale cero vidím poprvé. Obávám se , kdybych ho tam nedala, bude tam chybět. Díky za informaci.:-K

Daniela:neviem ako Danculka,môžem odpovedať len za seba,ja uvarím puding,nechám len mierne vychladnúť (asi 10 min.) a do toho hodím maslo celé,nevyšľahané a pomaly vmiešavam do pudingu.Potom miešam ešte dosť dlho,kým zmes nevychladne a nespoja sa obe masy.

Chtela bych se zeptat,pisete ze jeste teply pud.krem vyslehate s maslem tzn.ze vyslehate maslo a pak pridate puding nebo opacne,mate ho pekny me se nekdy srazi a zarazi me ze teply.dekuji:yes:dany.p75@seznam.cz

Danculka,ďakujem za tento skvelý recept :-K:-K Nedúfala som že sa mi krémeše raz takto krásne podaria a budú také dobréééé :-*:yes: Do zlatého klasu som pridala 2 žĺtky,čo som sa dočítala z obalu Zlatého klasu,inak je to super s tými Bebe keksami :-p;-):yes:

:-p krémeše dělám jiné, ale tyhle jsou také super:yes::-K

Aničko- báječné řezy - tuto dobrotu co nejdříve spáchám:yes::-D

Mnam.:-)

ta šlehačka bude asi u nás Rama cremefine ke šlehání a je v prodejnách Kaufland

jj krásný:-p:yes:

Danculka:určitě se kouknu:-))

suslajda,myslím,že áno ine vaci u Vás dostanem,len sa poobzeraj,,,

:-pnádhera,ale ta šlehačka dá se sehnat i u nás:-?jinak jasný bodík:yes:

Moc dobře to vypadá :yes:

Tématické fráze:
kremeše s pudinkovým krémem, slovenské krémeše, pravé slovenské kremeše, pudinkový krémeš, kremes, francouzky krémeš, kremeš recept, krémeš originál recept, francouzský puding, babičiny kremeše, pravý slovenský krémeš, francousky kremes, slovenský kremeš, francouzské řezy, kremese, francuzky kremes, krémeš slovenský, recept na kremeše, slovenské kremeše recept, creme patisserie

Suroviny:
těsto listové, prášek zlatý klas, mouka hladká, mléko, cukr moučkový, máslo, creme patisserie, čokoláda na vaření, cera, čokoláda bílá, sušenky bebe

Přidat fotografie receptu