Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená jablka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pelda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 133 kJ /
749 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky5,20 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy150,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablíčka oloupeme, zbavíme jádřinců a krájíme na tenoučké plátky, pak je skládáme na plech, zasypeme skořicí a zakapeme citronovou šťávou. Sušíme v troubě asi hodinu, můžeme použít i domácí sušičku. Jablíčka se v zimě hodí:)

Zveřejněno 10. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušená jablka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k96

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušená jablka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k96

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Mňam:-*

sušená jablka jsou užasná,zkusím i rajčata:-

libi: ja by som ti poradila, ak máš možnosť - sušiť na radiátore - pri radiátore. Na horkovzduchu môžeš sušiť, nezabudni na veľmi nízku teplotu, varechu do dvierok a kontroluj...

prosím o radu-nemám sušičku mohu sušit v troubě i na horký vzduch? Nemám s tím bohužel zkušenost.Bude doba sušení stejná jako v receptu?

Já jsem do loňska sušila také na radiátorech, dělalo se tak u nás odjakživa. Letos jsem si udělala radost a koupila sušičku a nemůžu ji vynachválit. Nikdy jsme na jablka/hrušky nic nepřidávali, ale když je dávám do sušičky, namáčím je v citron.vodě a zachovají si super světlou barvu. Nestačím sušit, jak mizí pod rukama, ale pořád lepší zobat křížaly, než čokoládky;-)
Nám lépe chutnají právě ze sušičky, protože na kamnech byly někdy moc tvrdé:-D

To ráda věřím, že jsou lepší;-):-p, já, bohužel, nemám možnost porovnat.:-)

naši na chalupě dělají křížaly každý rok stejně jako Irrenčin známý - na síta nad kamna rozprostřou plátky jablek, neoloupaná, neocukrovaná, prostě jen přírodní stav...a suší...jsou vynikající, nejlepší jsou pikantně nakyslé koženáče :-p

Maris my je také děláme v sušičce, ale ty jeho jsou lepší nž naše:-p

Irrenko, já je tak dělám v sušičce a jsou výborná. Je mi jasné, že kamna jsou kamna, ale sušička stačí.:-)

Mám známého který dělá vynikající jablíčka, suší nad kamny rozložené na síti, neloupe je ani nepokape citronem ani neposype skořicí.Je to chalupář, má kachlová kamna, takže se mu dobře suší a jsou skvělé:yes::yes::yes:

libuš nie som autorka, ale dovolím si odpovedať, nie je nutná ani škorica ani šťava. Narež jablká a rozložené daj sušiť;-)

je nutná skořice a citronová šťáva?

Nakrájené plátky naklademe na plech pokrytý pečicím papírem. Sušíme zvolna v troubě s pootevřenými dvířky (vložíme vařečku), nejprve při asi 50-60 °C. Když se část vody odpaří a plátky ovoce zaschnou, zvýšíme teplotu na 70 °C. Otočíme ovoce a dosušíme zase při 50 °C, až plátky budou suché tak, že přestanou být pružné.

Jablíčka suším v zimě když se topí na radiatorech.Suší se dva dny. Taťka mě už kdysi dávno udělal na radiátory podlouhlá síta na kteých se báječně suší. Jo ještě bych chtěla říct že jablíčka nikdy neloupu.

ja bych potrebovala prosím vedet na kolika stupnich se to pece?

Tématické fráze:
křížaly z jablek v sušičce, sušení jablek, sušení jablek v sušičce, sušení jablek v troubě, jak sušit jablka, křížaly z jablek, jak sušit jablka v sušičce, křížaly z jablek v troubě, jak se dělají křížaly, jak susit jablka v troube, křížaly v troubě, sušení jablek v sušičce teplota, sušíme jablka, sušení křížal v troubě, jak udělat křížaly z jablek, jak usušit jablka v troubě, sušení křížal, křížaly v sušičce, jak dlouho sušít jablka v sušičce, jak udělat křížaly

Suroviny:
jablko, skořice, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu