Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní králík

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

NStefancinova

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 105 min

135 min (30 min příprava + 105 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: recept je na jednoho králíka, takže asi 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 819 kJ /
2 108 kcal
Bílkoviny13,86 g
Tuky206,30 g
Vláknina24,69 g
Cholesterol 394 mg
Sodík 2,37 g
Sůl5,91 g
Sacharidy44,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu pokrájíme na malé kousky a vyškvaříme, přidáme kmín, pak přidáme rozmačkaný česnek, necháme zpěnit asi 15 vteřin, aby česnek nezhořkl, odstavíme a přidáme ještě máslo. Krok 2: Králíka rozporcujeme, předek používám na polívku, ostatní části mírně osolíme, opepříme a opaprikujeme. Cibuli pokrájíme, polovinu dáme na dno pekáčku, vložíme porce králíka, posypeme zbytkem cibule, zalejeme vychladlou marinádou a necháme někde v chladu do druhého dne. Krok 3: Před pečením si uvaříme z 1 masoxu 1/4 l vývaru, podlejeme polovinou vývaru a pečeme přikryté na 200°C. Asi půl hodiny před dopečením pečeme odkryté, podle potřeby podléváme. Příloha: brambory v jakékoliv podobě, bramborové knedlíky.

Zveřejněno 8. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxAZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxAZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

NStefancinova 28. 8. 2013 09:35
berta:Moc se omlouvám že jsem recept nerozepsala , takže koření dávám od oka. Asi vrchovatou lžičku papriky a taky vrchovatou lžičku drceného kmínu, půl lžičky pepře. Doufám že to takhle bude stačit.:-))

Tak jsem to zkusil uvařit.Dělám to po prvé a nevím jak to dopadne.Jsem sám a moc velký kuchař nejsem,na králíka v marinádě jsem si netrouf.Ještě bych poprosil pro nás neumělce,o rozpis dávek,třeba např.jedna lžička papriky ,na špičku lžičky pepř a podobně ,jak to udávají i v jiných receptech.JÁ VÍM ,ŽE VĚTŠINATO UŽ ZNÁ,ALE KDYŽ ZAČÍNÁTE JE KAŽDÁ RADA DRAHA.Děkuji za nápad a přeji hodně úspěchů.Berta.

Nadi, děkuji moc moc moc za recept. Králíček je de luxe a ten sosík...hmmmmm:-*::-p Moc jsme si pochutnali a takto budeme králíčka připravovat častěji.:-K Přidala jsem foto, jako důkaz.;-)

srettka:každý šťouchané brambory zná,ale moje babička mě poradila když vřím brambory abych do vody přidala trochu mléka ( hlavně do starých bram.)jsou o mnoho chutnější. Já už jsem taky babča tak mi věřte že ty bram. takhle vařím už dlouho.:-))

hmmmm a ty šťouchané brambůrky,mňam:-p:yes: ještě že my kupujem domácí ušáčky, ty v obchodě opravdu vypadají vychrtle:-S

Bibinka:Je mi to líto,vím že s obchodu jsou nic moc!!!Já je chovám sama,mám tu možnost:-)

Naďo, píši to tu pokaždé, když je tu recept z králíka-kde toho ušáka sehnat, když ten kupovanej je jako by prošel Mathausenem:-? Stejně ti dávám 2. bod, jelikož to musí být dobré:yes: Králík+hodně cibule dělám také a patří to k sobě:-p

Díky za další super recept na králíka!:-p:yes:

Tématické fráze:
pikantní králík, kralik recepty, pikantní pečený králik, příprava králíka, recepty z králíka, králík recept, recept na kralika, recepty na králíka, předek z králíka, předek králíka, kralik pikantní, králik předek, recepty na přípravu králíka, recepty králík předek, recept na pikantního králíka, králík předek recept, recept kralik, recept na přípravu králíka, predek z kralika recept, pikantní králík recept

Suroviny:
maso králičí, slanina, česnek, cibule, máslo, masox, kmín drcený, pepř, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu