Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Náročný

Doba přípravy dlouho

dlouho

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 159 kJ /
7 447 kcal
Bílkoviny186,07 g
Tuky381,79 g
Vláknina61,24 g
Cholesterol 2,69 g
Sodík 5,07 g
Sůl12,88 g
Sacharidy793,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout. Krok 2: V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil a posypal kmínem. Krok 3: Plech zakryl alobalem a uložil k odpočinku do sklepa. Za ranního rozbřesku jsem vyběhl i se všema třema hafanama na procházku, stavil se na tržnici, kde zakoupil kysané zelí... Po návratu domů jsem ještě skočil na kolo a vyrazil pro knedlík... ještě jsem se ho nenaučil, no.. Krok 4: Po příjezdu jsem zapnul troubu, a plech s husíma dílama, které jsem podlil deckem vody, dal - stále zakrytý alobalem - na sporák, na plotýnku, úplně nasporo. Krok 5: V míse utřel žloutky s práškem do pečiva, cukrem, ořechama a tukem, pak přidal mouku, mléko... Do hotového těsta vmíchal sníh z bílků. Nakydal do vytřené a vysypané formy, a toto šoupnul do trouby... Krok 6: V kastrolu na oříšku kachního sádla jsem zezlatil na kostičky nakrájené uzené plecko, když chytlo tu krásnou červenou barvu, nasypal jsem tři nakrájené cibule, a zezlatil. Krok 7: Oškrabal jsem tři větší brambory, nastrouhal na tom hnusném struhadle s hrotama ven, na kašičku. Bramborovou drť jsem vykydal na cibulku s uzeným, posolil, pokmínoval a na mírném ohni a za stálého míchání vařil. Když směs moc houstla, přidával jsem vodu ze zelí. Krok 8: Na bábovce se mezitím udělala tenoučká krusta, kterou jsem propíchal kouskama čokolády. Krok 9: V dalším hrnci jsem opět na kousíčku sádla zpěnil další cibuli, a přidal pokrájené kysané zelí. Trošku podlil vodou a dusil... Po deseti minutách jsem vmíchal hotovou bramborovou spojku (pozná se po chuti a konzistenci, nesmí být cítit syrová brambora, a je to strašné lepidlo)... Přidal jsem tři stroužky utřeného česneku a ještě minutku dusil, aby se zelí s bramborama spojilo, a česnek rozptýlil... Krok 10: Pak jsem vytáhl bábovku z trouby, a vrazil do ní - trouby - husí díly (na plotýnce za skoro dvě hodiny pustily neskutečné množství sádla, ale barva zůstala neesteticky bledá...). Krok 11: Zelí jsem trošičku přisladil. Nachystal posezení na terase, vyklopil bábovku, napařil knedlíček a servíroval... V troubě stehýnka mezitím chytily krásnou barvu. K pití jsem zvolil Starobrno Medium, 11 ležák. Následně u kávičky jsme se dorazili bábovkou. A v noci jsem zažil svůj první žlučníkový záchvat..

Zveřejněno 9. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYLr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYLr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (30)

Při hledání technologického postupu k zítřejšímu obědu na mě vykouklo z náhodných přesně to, co hledám:-O:-O a ještě jsem se u toho nasmála:yes::yes:

Opět znechuceně zjišťuju,co mi to uteklo,měla bych na oční:-//:no:...Kadlíku,si ženiální,brala bych tě šema 10:-) Posílám bodíka a jak budu mít v práci o víkendu denní,vrháme se na kachnu;-):yes:

To je žrádlo to nemá chybu, bože já bych žral až bych prask.:-O

:-D:-DKadlíku opět boduješ.Já mám kachní žaludek,takže bych klidně slupla s chutí obé i rizikem záchvatu,který nehrozí.I když člověk by měl v životě zkusit všechno, i ty záchvaty.:-D:-D:-D

:-D:yes::-pco dodat?

:-D:-D:-D... :yes::yes::yes::yes:

:-p:-p:yes:+22

:yes::yes::yes:chechtám se tu jak malá holka, to je fakt na sto bodov :-D:-D

:-p+20:yes:Všechno vypadá moc krásně:-*Ta nádherná vypečená kůrčička:yes:A máš moc hezkou bábovkovou formu:yes:

rebeka:
šmarja, jasně že polohrubou!!! Doplním!!!:-O

:-D:-D:-D:-D:yes:
a do bábovky mouku ..a jakou:-?polohrubku;-):-?

:-D děkuju za hodnocení, i výkřiky úžasu. Mladá před chvilkou dorazila ze školy a skoro celé ty prsa s prominutím sežrala, se zbytkem zelí a pěti knedlíkama. A vypila mi pivo...;-)

TAKY zlučníček, jinak je to fajn, ale jsi spisovatel, :-D tak hlavně, at to přejde rychle, taky žlučník i já, :-K:-K;-):yes:

:-D Skvěle popsaný recept. Člověk se fakt pobaví. :-D Líbí se mi ta obrbábovka :yes:+

Bože....:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

Recept je:-p:yes: a k tomu ještě veselo při čtení, což je kombinace přímo vražedná:-!:-D

Jako vždy super sepsaný recept:-Dto bys měl Kadliku prezentovat v humoristických časopisech,alespoň by se zvedla jejich úroveň.Posílám bodík a tiše závidím ten tvůj apetit....tedy až na ten žlučníkový záchvat.:-!:-!:yes::yes:

Žlučníkový záchvat - to se nediv, husa a bábovka, v které je 30 dkg tuku + ořechy a žloutky, to by asi vydržel málokterý žlučník bez úhony ;-)
Jako bolestné posílám bod :-K:-))

3x jsem polkla naprázdo a posílám bodík. To zelí v sobotu vyzkouším,:yes:

Kadlíku, super:yes::-D+10...Janku53:-D:-D:-D

Z toho vyplývá jen jedno - nejez bábovku:-!:-!:-!:-D

mischelinka:
Rajka Dolečka by s prominutím asi jeblo!!!:-D

Nó to je paráda!To by Rajko Doleček zíral:-O,co je člověk schopen do sebe natlačit!Žlučníkový záchvat neznám,z každého trošku bych si dala.Bodík za orginalitu:-!:-p:yes:

já tedy husu nejím,ale pobavila jsem se nad postupem:-D:-D. Bodík dávám za dobrou bábovku, zbytky čokolád mám vždy doma. :yes::-)

Paráda:-*jen ne pro mě ale pro manžu a okolí:-D:-D+:-)

Kadlík zase perlí:-p:-/:yes:

Kadlíku, náramná bašta, ale už si ji hodně let nemůžu dovolit - důvod je nasnadě - můj žlučník je taky prevít. Ale rodince dopřávám a já si tedy s dovolením dám kousek té bábovky:-D:yes:

Náramně jsem se pobavila, hlavně tím žlučníkovým záchvatem:-D:-DNo,jo cizí neštěstí potěší, jsem to ale škodolibá co:-?:-? Ne vážně paráda, docela bych si dala, i když je teprve 9 hodin:-p:-p

Super receptík,už dlouho jsem se těšila s čím Kadlík přijde.A je to tady.;-):-K:-Ktaky bych si dala,ale s mírou;-)+1:yes:
Žlučníkový záchvat nezávidím,to je pěkný prevít.:no:

Poslední věta je za 100 bodou :-D:-D:-D ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
kachna noční pečení, husa domácí váha, husa recepty pomalé pečení, barva husiho sadla, husí stehna cena, noční pečení kachny, husa na ohni, kolik vazi kosti z husy, jakou barvu husí sádlo, martinská husa videorecept, kolik za kilo husy, madarske husy, jak se dela kysane zeli a husa, husí stejhna zelí, polévka z kachních a husích recept, husi stehna recept, husa kolik za kilo, k zitrejsimu obedu, co k zítřejšímu obědu, posolil

Suroviny:
stehno husí, prsa husí, sůl, kmín celý, pepř, sádlo kachní, voda, zelí kysané, cibule, brambory, plecko, sádlo kachní, česnek, sůl, kmín celý, cukr, knedlík houskový, mouka polohrubá, cukr moučkový, vejce, máslo, mléko, ořechy mleté, ovoce kandované, čokoláda, prášek do pečiva, sůl

Přidat fotografie receptu