Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mamince k svátku

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bubak03

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 559 kJ /
2 046 kcal
Bílkoviny64,12 g
Tuky34,98 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 926 mg
Sodík 640 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy362,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Źloutky, cukr ušlehat do pěny. Krok 2: Postupně přidat mouku, kakao, prášek a sníh vyšlehaný s krupicovým cukrem. Krok 3: Rozetřeme na plech na peč. papír a pečeme asi 12 min. 180 C. Krok 4: Upečený korpus vyklopíme na pečící papír posypaný ml. cukrem a papír na kterém se pekl opatrně stáhneme. Krok 5: Odkrojíme pruh asi 10x30 cm a zbytek dáme do formy na biskupský clebíček. Krok 6: Nalijeme náplň a přiklopíme odkrojeným pruhem a necháme v lednici ztuhnout. Krok 7: Ozdobíme jahodama a čokoládou. Krok 8: Náplň: Smícháme kefír, nakrájené jahody, kůru a cukr a vmícháme ztužovač podle návodu.

Zveřejněno 11. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mamince k svátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvz7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mamince k svátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvz7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Len by som chcela upresniť, kefír a acidofilné mlieko nie je to isté. Inak múčnik je výborný :yes: zaslúži si bodík ;-)

Hezký moučník, Terezko. :-) To bude mít maminka radost. . . Teda, já bych jí tím radost určitě udělala. :yes:+

Neboj Jani ...nebrala jsem to osobně....vysvětlovala jsem teoreticky Ivaně79 co je kefír....škoda že ty "staré" poctivé potraviny nahradily zahraniční a nebo ošizené- za zdravou výživu se vydávající- blafy.Například zcela odtučněné mléko už podle mně není mléko...ale to je zřejmě věc názoru.Mám to samý překlep...sleduju u toho hokej....

Ivusa: já vím!! taky jsem to nemyslela nějak zle. Ale pravda je, že mladí už to neznají a musí pracovat s tím, co je;-). Máslo už není to, co bylo, pamatuji si SANU, mléko ve sklenicích, určitě chutnější, než v krabicích a tak co naděláme, že jo;-)

Jani Remková....ano vím ,že se prodává v každém supermarketu KEFÍR,nechtěla jsem poučovat,ale když jsem nastoupila, kdysi do mlékárny Český Těšín...chytřejší hlavy mně vyvedli z omylu co se nazývá dnes kefírem,ti starší si vzpomenou dobu kdy se pravý kefír prodával se ve speciálních sklenicích s kovovou "sponou" přes hrdlo aby sestále kysající kefír nestal nechtěnou bombou...Přeji hezký den a posílám bodík:yes:

Ivusa: nevím, jestli správně, nebo nesprávně, každopádně kysané mléko s názvem KEFÍR má každý supermarket i jiné, menší prodejny v zeleno-bílé krabičce;-)

Moučník vypadá zajímavě;-)hlavně v té náplni mě zaujal kefír:-*jen se chci zeptat,jak velké balení želatiny použít na 600ml tekutiny:-?10g sáček bude asi málo,že:-O:-8

Ivana 79 ,kefír je kysané mléko....tzn.acidofilní mléko.... s tím rozdílem, že pravý kefír obsahuje jisté %alkoholu k čemuž dochází při kvašení....ovšem dnes se pravý kefír snad ani nedostane koupit.Proto se všemu co je z kysanáho mléka nesprávně říká kefír......takže jistě lze nahradit podmáslím,kyškou atd.

Pekné:-KDal by sa kefír niečim nahradiť? Neviem ani presne čo to je...

Tématické fráze:
co koupit k svátku, jak udělat radost mamince, jak udelat mamince radost, co vyrobit mamince, co k svátku, co vyrobit k svatku, maminkám k svátku, čím nahradit kefír, moučník k svátku, prani maminkam k svatku, prani k svatku maminkám, co vyrobit mamince z papíru, co vyrobit mamince z papíru, pečeme k svátku, moucniky k svatku, přání mamince, co koupit mamince, co uvarit k svatku, přání k svátku-mamince, mamince

Suroviny:
žloutek, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, bílek, cukr krupice, kefír, cukr moučkový, kůra citronová, jahody, ztužovač želatinový, voda, jahody, čokoláda

Přidat fotografie receptu