Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené nudličky z kapra

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba marinování

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba marinování)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 288 kJ /
308 kcal
Bílkoviny3,40 g
Tuky25,22 g
Vláknina6,83 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 3,23 g
Sůl8,00 g
Sacharidy14,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapří filety vykostíme a nakrájíme na nudličky. Krok 2: Suroviny, určené pro marinádu, prošleháme a dobře promícháme s kousky kapřího masa. Uložíme do ledničky a necháme marinovat přes noc. Krok 3: Druhý den nudličky poklademe vedle sebe na plech a vložíme do maximálně vyhřáté trouby, kde je pečeme cca 20 minut. Krok 4: K masu můžeme přidat mražené bramborové hranolky (předsmažené), které budou připravené za stejnou dobu, nebo můžeme maso přidat ke kouskům brambor, které pečeme již 15 minut předem.

TIP: Jak snadno odstranit šupiny z kapra

Zveřejněno 11. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené nudličky z kapra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwyK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené nudličky z kapra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwyK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Mela jsem mořskou stiku:-K

Moc dobrý :yes: Pekla jsem to na předvařených bramborách, a super! Přidala jsem dvě fotky :-)

Vynikající. Nechala jsem marinovat 24 hodin a bála se, že to bude až moc pikantní - ale ne, bylo to akorát. Moc dobré, ale zkusím to s nějakou obyčejnější rybou, ta kapří chuť se opravdu trochu vytratila a bylo mi to líto. Inspirovala mě srettka a tak jsem nudličky v pekáčku rozložila na čtvrtky uvařených brambor (pod to kousky másla) - byla to mňamka. A určitě méně mastná úprava, než smažení, a to jsem kůži nestahovala. Určitě budu dělat znova, děkuju za fajn recept.

Dnes pro změnu kapr- dobré to bylo, jen trochu mastnější. Přidávám bod +27 a s dovolením foto.:-p
Zítra zkusím ty se sojovkou, jdu nakládat. Vůbec mi nevadí, že se přebije specifická rybí chuť, protože specifické rybí chuti budu mít asi za chvíli plné zuby. Můj lovec má sezonu. :-D:-D:-D

srettka: děkuju...:-K Já nic neslyšela, ale měla jsem v týdnu nezastavitelnou škytavku, tak to asi bylo ono...:-D;-):-8 My tenhle recept taky milujeme..:-p

Včera jsem toto dělala pro manžela a ten si tak pomlaskával, že jsi to musela Eli slyšet až u Vás:-D:yes: akorát jsem kapříka pekla na uvařených pokrájených bramborech, které si nasály ty vypečené šťávy. Bylo to luxusní:yes::yes: manžel ani v první chvíli nepoznal, že to byl kapr. Chválil a chválil. A já si maličkou porcičku uschovala a teď si tu pomlaskávám zase jááá:-8 joo a taky chvááálím a chváálím. Opravdu úžasný recept na kapříka, který bude mít jistě ještě hodně repríz;-):yes:

Krásné obrázky:-*:-)

Jsem moc ráda, že pokrm chutná.:-K Musím taky zase obstarat kapříka...:-p

Dneska jsme měli k večeři :-p manžel, který nemusí ryby, si hodně pochutnal. Já jsem si pochutnala také, akorát se dost ztratila ta rybí chuť, kterou já miluju. Určitě budeme dělat znovu - kapr je moje oblíbená ryba :-p posílám bodík.

Tak sem dnes udělal ryby jím ale moc je nemusím ( radši je chytám)
přidal sem si citron pokapal sem ryby a trochu rybího koření
dlouho sem nejet tak dobrou rybu :yes:

Eliza: Tohle jsem určitě nedělala naposled!! Musím přece jen vyzkoušet i z kapříka, jen až ho seženu, nejlépe čerstvého;-) Tvůj recept už koluje po rodině a mých známých!!;-)

Bylo by dobré,kdyby lidi přišli víc na chuť kaprům.Takže ještě víc takovýchto receptů.:-K:yes::yes::yes:

Jani:-), to jsi mě opravdu potěšila...:-K
Jsem pokaždé ráda, když bodíky přibývají, nebudu říkat že ne...:-8, těší mě, že recept někoho zaujal. Ale opravdu největší radost mám, když někdo vyzkouší, vyfotí a ještě pochválí, že mu chutnalo...:-K:yes:
Děkuju za super fotku!

rebeka: tak to si fakt udělej!! Doporučuji!!

Jana Remkova::-//:-// bodejť by ses nestyděla:-//:-! všechno sež...t a nic mi nenechat:no::-//:-D:-D:-D
na druhou stranu dobře,že ses nadlábla,páč tento skvost mi unikl,a tvoje foto přitáhlo můj chabý zrak;-):-D
už mám uloženo:-p;-):yes:

Eli, tentokrát jsem s bodíkem počkala.;-) Co mne se týká, tak tohle by momentálně mělo být v Top 10 na 1 místě. VYNIKAJÍCÍ úprava ryby. Já to nemám z kapříka, protože nevím proč, ale kapr mi nejvíc chutná na Vánoce, ale taky ho tady neměli, musela bych jet asi do Kauflandu, možná i Bille by měli. Nicméně, i z pangase to nemělo chybu!! Super vyvážená chuť, to co vidíš na talíři, jsem všechno snědla:-8, moc se stydím!!:-8, ale nemohla jsem si pomoc. Takže velký dík za super recept a pokud ti tu krásu nějak nepokazím, přidávám foto;-):yes::yes:

:-K:-Knádhera rybu máme moc rádi:-*určitě vyzkouším:yes::yes:

že já osel nahlížel.... už přemýšlím, kde seženu kapra...:-S

:-KUkládám, vyzkouším. Díky!:-)):yes:

Recept i video - super :yes::yes:

Musím někdy vyzkoušet to vykostění. Na videu to vypadá jednoduše, ale já se znám:-8. Zatím vyzkouším recept na jiné rybce:yes::-p

no kruci:-O luxusní kapříček:yes: vůbec to jak rybka nevypadá, jak si to šikouně zaonačila:yes: mňam:-p
já taky kapra moc nemusela, ale pak jsem po letech zkusila a vznikla z toho láska - kapr mňam;-):yes:

Třeboňské kapří hranolky už jsem dělala :-) a tohle musí být také výborné, manžel se dnes chystá na ryby, tak snad bude i taková dobrota :-p;-):-8 + :yes:.

Děkuji za komentáře...:-) Ten fór právě spočívá v tom, že jde o kapra a v téhle úpravě si ho zamiluje každý, a to nejen milovník ryb. Má neskutečně jemné maso (lepší je použít čerstvé) a i když jsem ho dlouho nemusela, po zkušenosti s prořezáním masa a tedy zmizením kostí, se ho nemůžu nabažit. U nás na náměstí na trhu prodávají filety (tedy celé půlky) už vykostěné, ale na videu, které jsem přidala, je velmi podrobně ukázaný postup, který skutečně funguje. Podívejte se a pak už vás nikdy neotráví konzumace kapra, při které víc plivete kosti, než polykáte masíčko. Kdybych to nevyzkoušela, tak bych to nedoporučovala...Budete nadšení a zjistíte, že kapr je naprosto lahodná ryba a je přesně taková, jakou ji chcete mít...:-p

Dekuji moc za to video..i za recept ;-):yes::yes:

Eli, to je nádhera!!:-O Problém je v tom, že neumím vykostit kapra:-( Myslíš, že by to šlo i z jiné ryby? Každopádně bych to vyzkoušela. Tvůj recept si ukládám;-)

Eli, kapříka sice nemusím, ale tohle bych rozhodně neodmítla ;-);-):-p zkuším s nějakou mořskou rybou bez kostí ;-):yes:

Eli ty jsou úžasné, už mám uloženo a jen co budu mít rybku, tak vyzkouším:yes::-K

Tak ten je:-O:yes:

Elízo, mám tu samé mořské ryby, ale to půjde i s nima, tak to zajisté vyzkouším a dokonce takového platýze nemusím ani vykosťovat, nemá skoro žádné kosti, jen páteřní a ploutev, Dávám ti 2.bod:yes:

:yes:+2.:yes: Eli, to vypadá tak krásně a jen se sliny sbíhají, ostatně jako u všech Tvých receptíků.

:yes: to je vždycky osvědčený :yes:;-) moc pěkný

Tématické fráze:
kapr recepty, pečený kapr, recept kapr pečený, recepty z kapra, peceny kapr recept, recept na pečeného kapra, kapr recept, pečený kapr recepty, recept na kapra, pečene nudle, pečené kapří hranolky, kapr na nudličky, recepty na kapra, recepty kapr, recepty ryby kapr, jak vykostíme kapra, pečenáče z kapra recept, pečené nudle recept, kapří filet pečený, recepty pečený kapr

Suroviny:
filet z kapra, máslo, cibule, paprika sušená sladká, petrželka hladkolistá, česnek, sůl, rozmarýn sušený, pepř černý

Přidat fotografie receptu