Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 462 kJ /
588 kcal
Bílkoviny3,43 g
Tuky31,75 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,48 g
Sacharidy71,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa očistíme, stáhneme z kůže, prokapeme citronovou štávou tak, abychom se zbavili nepříjemné rybiny a naložíme do marinády z uvedených surovin (olej, med, hořčice, soj. omáčka, chilli, pepř, sůl, pesto z bylinek) a dáme nejlépe přes noc do lednice. Krok 2: Druhý den si lososa dáme na gril, necháme ale rybu nejdříve zatáhnout, aby neunikala šťáva. A až pak ji potíráme marinádou a obracíme, ale nepícháme do ní, aby nebylo rybí maso vysušené. Krok 3: Nakonec můžeme posypat rybí maso mandlemi. Ryba je hotová asi za 25 minut. Krok 4: Pak lososa přendáme na malý plech a ponecháme ho chvíli stranou. Losos se dá péci i na plechu na 170 stupňů asi 20 minutek do růžova. Krok 5: Pak si připraváme studenou omáčku dle surovin /zázvor, majolka nebo kysaná smetana, hořčice, citr. šťáva, kečup, pepř/. Krok 6: Chřest spaříme ve vroucí osolené vodě se lžičkou másla. Krok 7: Porce lososa dáme na talíře na připravený chřest a přelijeme je dipem - studenou omáčkou. Zdobíme pak dál kolečky citrónu a petrželkou.

Zveřejněno 15. 5. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Udělala jsem si lososa po třech kouscích /3 +3/, tedy jak na grilu, tak i v troubě, i na zítra, je to oboje dobré, v troubě zůstává pak pěkný rybí sos, chutově je moc výborný, losos nemá chybu jako rybí maso. /zázvor dokáže divy/....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y6Rg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y6Rg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Moc děkuji Vám všem za krásné komentáře:-K

Marináda vypadá báječně, veškeré ingredience se k lososovi krásně hodí.Ukládám a brzy zrealizuji, bod si dovolím přidat už nyní, protože si tu báječnou chuť umím představit.

Mrkni do SZ - máš tam podrobný návod, abys to měla vcelku ;-);-)

Pajaska: děkuji moc, tápu, už jsem našla to URL a teď jen nevím, jak se jmenuje ta stránka třeba www.toprecepty/...? nevím a pak jak najdu ten odkaz, kde jsem to videla nebo co chi poslat ?Ale zkusím tápat,díky moc hodná:-K:-K

Receptík prima.:yes::yes::-p
Eliza myslela příkazový řádek v prohlížeči.Tzn.kam píšeš nebo vkládáš adresy webovek.Najdeš chtěnou adresu webu ,zvýrazníš myší - modře,a vložíš do schránky(je imaginární-nevidíš ji na ploše)-stisknutím současně Ctrl+C(kopírování) .Po napsání třeba diskuse ten odkaz vložíš ,když zmáčkneš Ctrl+V (vložení).To,že se vložilo správně si zkontroluješ,že je odkaz v hypertextovém stavu tzn.že je podtržen a napsán trošičku jinou formou.;-)Kdybys něvěděla písni SZ.:-)

Eliza: děkuji, já jen hledám, kde je ten rámeček, kliknu a jak dál moc nevím,:-O kde je rámeček??Budu tápat a děkuji moc Ivana:-K

Úplně nahoře máš rámeček "http//www. atd." - to je stránka, na níž se právě nacházíš. Takže otevřeš tu, na kterou chceš odkázat, klikneš do toho jejího rámečku a on se zamodří. Zmáčkneš současně CTRL a C (jako copy) a máš to v paměti myši. Pak přejdeš tam, kam chceš odkaz vložit a pod rámečkem, kam píšeš komentáře, je čtvereček URL. Klikneš na něj, objeví se ti rámeček, tak do něj klikneš, jakobys chtěla psát a zmáčkneš CTRL V (jako vložit). Pak to potvrdíš - OK a aktivní odkaz se ti objeví v textu tvého komentáře. :-)

Eliza: krásný receptík a díky:-K vyzkouším. Já jsem zázvorová, teď mám nějaké problémy testy jaterní a piji denně černou ředkev, mrkev a zázvor a mixuji si denně, ale losos je vyníkající, měla jsem ho poprvé ve velkém a úžasné:-K:-p, jak se prosím Tě, dávají ty odkazy na recepty, jak jsi mi poslala, neumím to tam dávat, děkuji Eliz:-K

To vypadá vynikajícně...;-):-p Potvrzuji, že kombinace losos a zázvor je úžasná...
Ivčo, mrkni sem http://www.toprecepty.cz/recept/12465-losos-se-sla...

Jana Remkova: Moc dobré to bylo Jani:-K:-):-p:-p

Jak jsem tohle mohla přehlídnout?:-O:yes:

Fantom: jo, chřest mám z Globusu za 29 Kč, ale mám ho 3 svazky a pořád z něj něco tvořím, jen spařím a pak orestuju na másle z bylinkama nebo jinak..:-K:-)

Ivo, krásný:yes: a že jsi ten chřest koupila v tesco? maj ho krásnej a křupavej, opravdu čerstvej;-)

Tak tohle je krásný recept, nejen pořád guláše a masa a tohle je řádně perfektní i jak sepsaný postup a fotky moc pěkný, dala bych si to z fleku;-)

hmmm rybenka výborná a se zázvůrkem...:-p:yes:

Tématické fráze:
jak správně udělat lososa, losos na zázvoru, losos zázvor, losos recepty, recepty z lososa, lososna grilu, losos v zázvoru, recept na pikantni omačku s lososa, recept losos na zázvoru, recepty na marinovaneho lososa, recept na marinovaného lososa, losos recepty zázvor, losos pesto, recept losos, losos s pomerančovým přelivem, losos zazvor citron bylinky, jak-marinovat-lososa, lososna zázvoru, losos recepty na zazvoru, grawlax

Suroviny:
losos, olej olivový, hořčice, med, omáčka sojová, chilli, sůl, pesto bazalkové, bylinky, citron, zázvor čerstvý, smetana zakysaná, pepř mletý, hořčice dijonská, citron, kečup sladký, brambory, chřest bíly

Přidat fotografie receptu