Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 462 kJ /
588 kcal
Bílkoviny3,43 g
Tuky31,75 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,48 g
Sacharidy71,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa očistíme, stáhneme z kůže, prokapeme citronovou štávou tak, abychom se zbavili nepříjemné rybiny a naložíme do marinády z uvedených surovin (olej, med, hořčice, soj. omáčka, chilli, pepř, sůl, pesto z bylinek) a dáme nejlépe přes noc do lednice. Krok 2: Druhý den si lososa dáme na gril, necháme ale rybu nejdříve zatáhnout, aby neunikala šťáva. A až pak ji potíráme marinádou a obracíme, ale nepícháme do ní, aby nebylo rybí maso vysušené. Krok 3: Nakonec můžeme posypat rybí maso mandlemi. Ryba je hotová asi za 25 minut. Krok 4: Pak lososa přendáme na malý plech a ponecháme ho chvíli stranou. Losos se dá péci i na plechu na 170 stupňů asi 20 minutek do růžova. Krok 5: Pak si připraváme studenou omáčku dle surovin /zázvor, majolka nebo kysaná smetana, hořčice, citr. šťáva, kečup, pepř/. Krok 6: Chřest spaříme ve vroucí osolené vodě se lžičkou másla. Krok 7: Porce lososa dáme na talíře na připravený chřest a přelijeme je dipem - studenou omáčkou. Zdobíme pak dál kolečky citrónu a petrželkou.

Zveřejněno 15. 5. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Udělala jsem si lososa po třech kouscích /3 +3/, tedy jak na grilu, tak i v troubě, i na zítra, je to oboje dobré, v troubě zůstává pak pěkný rybí sos, chutově je moc výborný, losos nemá chybu jako rybí maso. /zázvor dokáže divy/....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y6Rg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y6Rg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Moc děkuji Vám všem za krásné komentáře:-K

Marináda vypadá báječně, veškeré ingredience se k lososovi krásně hodí.Ukládám a brzy zrealizuji, bod si dovolím přidat už nyní, protože si tu báječnou chuť umím představit.

Mrkni do SZ - máš tam podrobný návod, abys to měla vcelku ;-);-)

Pajaska: děkuji moc, tápu, už jsem našla to URL a teď jen nevím, jak se jmenuje ta stránka třeba www.toprecepty/...? nevím a pak jak najdu ten odkaz, kde jsem to videla nebo co chi poslat ?Ale zkusím tápat,díky moc hodná:-K:-K

Receptík prima.:yes::yes::-p
Eliza myslela příkazový řádek v prohlížeči.Tzn.kam píšeš nebo vkládáš adresy webovek.Najdeš chtěnou adresu webu ,zvýrazníš myší - modře,a vložíš do schránky(je imaginární-nevidíš ji na ploše)-stisknutím současně Ctrl+C(kopírování) .Po napsání třeba diskuse ten odkaz vložíš ,když zmáčkneš Ctrl+V (vložení).To,že se vložilo správně si zkontroluješ,že je odkaz v hypertextovém stavu tzn.že je podtržen a napsán trošičku jinou formou.;-)Kdybys něvěděla písni SZ.:-)

Eliza: děkuji, já jen hledám, kde je ten rámeček, kliknu a jak dál moc nevím,:-O kde je rámeček??Budu tápat a děkuji moc Ivana:-K

Úplně nahoře máš rámeček "http//www. atd." - to je stránka, na níž se právě nacházíš. Takže otevřeš tu, na kterou chceš odkázat, klikneš do toho jejího rámečku a on se zamodří. Zmáčkneš současně CTRL a C (jako copy) a máš to v paměti myši. Pak přejdeš tam, kam chceš odkaz vložit a pod rámečkem, kam píšeš komentáře, je čtvereček URL. Klikneš na něj, objeví se ti rámeček, tak do něj klikneš, jakobys chtěla psát a zmáčkneš CTRL V (jako vložit). Pak to potvrdíš - OK a aktivní odkaz se ti objeví v textu tvého komentáře. :-)

Eliza: krásný receptík a díky:-K vyzkouším. Já jsem zázvorová, teď mám nějaké problémy testy jaterní a piji denně černou ředkev, mrkev a zázvor a mixuji si denně, ale losos je vyníkající, měla jsem ho poprvé ve velkém a úžasné:-K:-p, jak se prosím Tě, dávají ty odkazy na recepty, jak jsi mi poslala, neumím to tam dávat, děkuji Eliz:-K

To vypadá vynikajícně...;-):-p Potvrzuji, že kombinace losos a zázvor je úžasná...
Ivčo, mrkni sem http://www.toprecepty.cz/recept/12465-losos-se-sla...

Jana Remkova: Moc dobré to bylo Jani:-K:-):-p:-p

Jak jsem tohle mohla přehlídnout?:-O:yes:

Fantom: jo, chřest mám z Globusu za 29 Kč, ale mám ho 3 svazky a pořád z něj něco tvořím, jen spařím a pak orestuju na másle z bylinkama nebo jinak..:-K:-)

Ivo, krásný:yes: a že jsi ten chřest koupila v tesco? maj ho krásnej a křupavej, opravdu čerstvej;-)

Tak tohle je krásný recept, nejen pořád guláše a masa a tohle je řádně perfektní i jak sepsaný postup a fotky moc pěkný, dala bych si to z fleku;-)

hmmm rybenka výborná a se zázvůrkem...:-p:yes:

Tématické fráze:
jak správně udělat lososa, losos na zázvoru, losos zázvor, losos recepty, recepty z lososa, lososna grilu, losos v zázvoru, recept na pikantni omačku s lososa, recept losos na zázvoru, recepty na marinovaneho lososa, recept na marinovaného lososa, losos recepty zázvor, losos pesto, recept losos, losos s pomerančovým přelivem, losos zazvor citron bylinky, jak-marinovat-lososa, lososna zázvoru, losos recepty na zazvoru, grawlax

Suroviny:
losos, olej olivový, hořčice, med, omáčka sojová, chilli, sůl, pesto bazalkové, bylinky, citron, zázvor čerstvý, smetana zakysaná, pepř mletý, hořčice dijonská, citron, kečup sladký, brambory, chřest bíly

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu