Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč z pochoutkové kyselé smetany

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 919 kJ /
4 522 kcal
Bílkoviny102,68 g
Tuky240,61 g
Vláknina10,32 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 619 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy481,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetky prísady na cesto zmiešame na redšiu hmotu a polovicu vylejeme na vymastený plech. Krok 2: Tvaroh vymiešame s cukrom, žĺtkom, maslom a maizenou a lyžičkou kladieme na cesto malé kôpky. Krok 3: Zalejeme druhou polovicou cesta a pri strednej teplote pečieme asi 45 minút. Upečený koláč pocukrujeme.

Zveřejněno 10. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč z pochoutkové kyselé smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč z pochoutkové kyselé smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tak to tady tak procházím a přijdu na tento krásný koláč.:-p Terezko, nádhera, ukládám a upeču. . . :-K:yes:+

dnes jsem ju pekla, povedla se :))

:-p:yes::yes: Nádhera!!

táákže =) včera upečeno a ještě za tepla ochutnáno a musím říct že to je moc dobrý ;) Takže bodík určo letí;):yes:

noo...:D já tady nebudu řešit, jestli je to koláč nebo řezy ( to je už pořešeno). Já to budu zkoušet péct, takže doufám, že to bude dobrůtka. Až budu mít hotovo určitě napíšu, jak jsem dopadla:-)

jojo, prečo okrúhly ? Tento koláč je pečený na obdĺžnikovom plechu. Dievčatá na vysvetlenie : na Slovensku sú koláče všetko, čo pečiete na klasickom plechu. Ak niečo plním krémom alebo nejakou plnkou, tak sú to zákusky. Alebo rezy, ale do cukrárne idete na zákusky. Toto nemá žiadnu plnku, žiadny krém, tak je to koláč. A je jedno, v akej forme je pečený. V Čechách sa hovorí o buchte, ak poviem na Slovensku buchta, nikto si za tým nepredstaví voľajaký zákusok alebo koláč, ani nič podobné, ale pečené buchty alebo buchty na pare. Je to rozdiel v pojmoch.

No vidíš, jak si krásně rozumíme ;-):yes:

Ladi ale jo, mám kulatou formu na koláč, samozřejmě, ale běžně dělám v klasickém plechu, třeba švestkový z kynutého těsta a tak, na kulaté by to bylo málo a je fakt, že se to nakrájí na kostky a hotovo, ne?A je toho více.:yes:

Trochu jsme zase u názvu - na rovném plechu by to měly být tedy řezy, ale koláč je dost obecný název.A je jedno jestli je obdélníkový, kulatý nebo ...Hlavně, že to upečeme a spapáme ;-)

Jani, ty nevlastníš kulatou formu na koláč? :-O

jojo, co je to za nesmysl?Že koláš je kulatý? Koláč se dělá na plechu, aby ho bylo véce, kulaté jsou malé koláčky, nebo frgály a tak, ne?

hmm kolac je snad kulaty

Tématické fráze:
buchta z kyselé smetany, recept ze zakyslé smetany, kyselá šlehačka, koláče recept, kyselá buchta, buchta z kyselé šlehačky, smetanové buchty, dorty ze zakyslé smetany, zakusky ze zakyslé smetany, buchta s kyselé smetany, koláč, koláče recepty, pečené koláče, zakusky na plech, buchta ze zakyslé smetany, řezy a buchty na plech, zakusek na plech, buchta s kysele slehacky, kyselé řezy, moučniky ze zakysle smetany

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, soda jedlá, kakao, olej, smetana zakysaná, tvaroh, máslo, žloutek, cukr moučkový, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu