Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 310 kJ /
791 kcal
Bílkoviny105,40 g
Tuky35,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 428 mg
Sodík 511 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pangase i krevety necháme rozmrazit a důkladně osušíme na papírové utěrce. Krok 2: Filety podélně rozpůlíme, osolíme, stočíme do 2 roládek s prostorem uprostřed, zpevníme párátkem. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a plátek másla, přidáme lžíci javorového sirupu a trochu citronové či limetkové šťávy a soudky pangase opečeme (nejprve nastojato, aby se tvar zpevnil, poté obracíme boky). Krok 4: Hotové soudky vyjmeme na talířek a dáme do tepla (předehřátá trouba). Krok 5: Do pánve vsypeme krevety a zprudka je krátce orestujeme. Po několika minutách (2-3 max.) vyjmeme a dáme také do tepla. Krok 6: Do výpeku nasypeme trochu houbového koření, nalijeme smetanu a necháme provařit do zhoustnutí. Krok 7: Na talíři soudky zbavíme párátka, naplníme krevetami a přelijeme smetanovohoubovou omáčkou. Krok 8: Podáváme s vařenými bramborami.

Zveřejněno 16. 5. 2011

Poznámka autorky isindy

Měla jsem dnes v plánu nějaké jídlo z pangase, ale dcera chtěla ochutnat krevety, dosud mořské "potvory" všeho druhu odmítala a já si vzpomněla na recept, který mě kdysi kdesi zaujal...není tedy můj, ale nevím už, kde jsem ho viděla či četla a asi jsem se odchýlila při jeho improvizaci od originálu :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7nvO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7nvO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

isindy: Ivo, recept se mi moc líbí, já pangase používám taky a těm hrůzným zvěstem o něm vůbec nevěřm. Určitě vyzkouším:yes::-)+

děkuji všem za komentáře i udělené body :-K uznávám, že na trhu jsou jistě kvalitnější a chutnější ryby, ale ani pangase neodepisuji a doma jej poměrně běžně používám, nejen pro jeho přeci jen přijatelnější cenu, prostě mi jeho neutrální chuť nevadí, naopak se nebije výraznou rybinou s dalšími ingrediencemi :-8...ale proti gustu žádný dišputát ;-)

Obavam se, ze pangase nikdy nepozru, ale s platyzem je tento recept velmi zajimavy :yes::yes::-p. Libi se mi omacka i plneni krevetami. Doposud jsem platyze s krevetami pouze zapekala, tohle je originalni a bodik si urcite zaslouzi ;-). Jenom koreni dam jine....;-):-).

Isi,fotky úžasné a recept prima.Když se nedá pangas, dá se treska.
Jájo - ale ten pangas je neutrální chuti ,až bezchuti a tak je zvolen dle mne dobře,kvůli zvýraznění chuti krevetek.:yes::yes:

Moc krásně nafocený recept:-K+7:yes:

Já taky proti pangasu nic nemám, ale je to sladkovodní ryba, takže bych ke krevetkám volila spíše rybu mořskou. Jinak nápad i aranžmá super :yes::yes:

Mi pangas taky chutná. Ćlověk by nemohl jíst nic, na všechno je někdy blbá reklama. Krevety jsem ještě nezkoušela, nemůžu posoudit, ale ta kombinace s pangasem se mi docela zamlouvá.:-p

Fotky jsou, jako vždy, moc hezké...:yes: Ale pro kombinaci s krevetkami bych také volila více rybu, která je rybou, ačkoli proti pangasu nic nemám...;-) Krevety vidím v kombinaci s treskou nebo platýzem.
To vyzkouším, dcera nedávno započala rozhovor o konzumaci mořských potvor a protože je mi jasné, že zrovna ona by neměla předsudky (narozdíl ode mně) a ráda by ochutnala vše z této oblasti, rozhodla jsem se začít právě krevetami, které mám opravdu ráda. Takže díky za inspiraci - i když pár svých osvědčených receptů s podobnými kombinacemi už mám a znám.

Jája: nevidím na krevetách nic tak mimořádného, abych je nemohla zkombinovat s jinou rybou...a pangas mi chutná, záleží na kvalitě a úpravě...;-)

nádherná fotka:-O:yes:

Takhle kazit krevety pangasem?:-((

Juj, to je krásne...ryby aj krevety môžem. :yes:
Ale nie je pangas ako pangas, býva rôznej kvality. Aspoň u nás. A ak je podozrivo lacný, určite nekúpim.

Pěkné, jen jinou rybku by to chtělo, pangasius už není , co býval..:yes::-p

hm, já bych asi zvolila jino urybu, ale nápad s těmi krevetami :yes::yes:;-):-p

Tématické fráze:
recepty z pangase, recept na pangase, s krevetami, aranžma se salámu, aranžmá ze salámu, ryba s krevetami recept, úprava mražených krevet vyloupaných, surimi ve tvaru krevet, recept pikantní přelivem a krevetami, pangasius s limetkovou omáčkou, plneny pangas, okurkové soudky, jidlo z pengase, pangasius s krevetami, rybi pomazanka pangase, mražené plněné filety, pangasius a krevety recept, treska s přelivem krevet, ryba s krevetami, aranžmá salámu na talíři

Suroviny:
pangasius, krevety mražené, sůl, citron, sirup javorový, olej olivový, máslo, smetana 13%, koření houbová variace

Přidat fotografie receptu