Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem

Tento recept potěší milovníky dobrého jídla z kvalitních surovin. Kombinace jemného kuřecího plátku, v máslové marinádě, se svěžím zeleným chřestem, doplněná o krémovou omáčku s parmazánem jako ideální volba pro slavnostní večeři.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby naložení masa

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby naložení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 824 kJ /
2 109 kcal
Bílkoviny345,08 g
Tuky76,20 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 908 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,76 g
Sacharidy9,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z paliček chřestu odkrojíme spodní třetiny a nakrájíme je na kolečka. Krok 2: V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme sůl, pepř a citrónovou šťávu a necháme trochu zchladnout. Do této marinády naložíme omytá, jen zlehka naklepaná kuřecí prsa, nejméně na dvě hodiny. Krok 3: Rozpálíme pánev a prsa z obou stran opečeme dozlatova. Přilijeme zbytek marinády, trochu vody nebo vývaru a přidáme kolečka chřestu. Dusíme pod pokličkou asi deset minut, podle potřeby podléváme. Krok 4: Poté na každý plátek masa položíme vrchní části chřestu a dusíme ještě cca 5 minut. Maso s chřestem vyndáme, posypeme parmezánem a udržujeme teplé. Krok 5: Výpek dochutíme solí, pepřem a nakonec zjemníme kouskem másla.

Desatero: Chřest a jeho zpracování - rady a tipy

Zveřejněno 17. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVPk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVPk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Za mě bylo toho pepře moc, přidávala jsem pak ještě smetanu na zjemnění. Příště dám max jednu lžičku do marinády a bude to perfektní 👍

:-)<3:yes: krásné a dobré :yes::-K

:-p to je krásný recept, fotky samozřejmě také, jako vždy:yes::-K

:-OAsparágus:-Otak to by ně ani ve snu nenapadlo,že je to vlastně chřest:-8Moc hezký receptík:-p+:yes:žádné překombinované jídlo,opravdu se mi líbí:-p

Já jsem toho asparágusu mívala na zahradě plno, to jsem ještě ovšem o chřestu nic netušila, moje mamka to taky dávala do kytic. A když jsem si někde přečetla, co že mi to roste, jako na potvoru uhynul ;-( Letos jsem natrefila v Lidlu na sazenice, ale byly mizerné a drahé - za pár kořínků 69,- Kč, takže jsem nekoupila. No, možná se poptám někde ve vsi, až pojedu na chalupu, někdo to třeba na zahradě má a netuší, jaký poklad skrývá ;-):-))

Eli, jako vždy - luxusní! :yes::-O:-p

já věděla, že jsem něco přehlédla :-O:-O:-O krásné, Eli :yes:

Mno, to je zase bomba:-p

Oceňujem nepreplácanosť receptu, vyváženosť chutí surovín, samozrejme, krásne foto...:yes:
(U nás je dostať zelenú špargľu - zväzok za 2 eura.)

Děkuji za překrásné ohlasy (hlavně Srett, už se dnes červenám, kdybych tě tu měla, žďuchnu tě...;-):-D;-) ). Doufám, že až někdo zelený chřest sežene, vzpomene si na tento recept, pochutná si a sem přibyde hezké foto...;-) No - a nebo vymyslí další způsob a já budu mít na příští jaro inspiraci...:yes:

+:yes::yes::yes:

:-p:yes::-K krásné a jemné, :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Elíz jejda, to vypadá velmi dobře, ale kde sehnat ten zelenej chřest, to bude problém a docela zásadní, abych to mohla vyzkoušet-škoda, ale 8.bodík ti dávám jasnej:yes:

no a zase další krásný receptík, s obrázkem jak víno:yes::yes:
p.s. co jiného čekat od firmy Eliza;-):yes:

spagetka: to víš, že nebyli;-):-D:-D

Maris, asi ne, tím chci říct, že jsme tomu říkali špargl, ale prostě se to v naší rodině nijak jinak nepoužívalo a ani nemluvilo.Já sama chřest zařadila do jídelníčku až někde v 80.letech a vím, že se moje mamka divila, že to, co má na talíři je vlastně asparágus od růží ;-):-D:-D:-D. Navíc muž mi řekl, že oni ho pěstovali na zahradě a používali jako šparglu, tedy chřest, jenže jsme holt bydleli každý na jiným konci vesnice :-D:-D:-D a teď si ze mě dělá srandu, že oni holt byli inteligentnější :-((:-((:-)):-)):-))

spagetka: spagi,:-) to ale asi babička pěstovala nějakou jinou odrůdu, vždyť " spargel" znala i naše stará známá Rettigová;-):-)

Eliz, jj já si pamatuju, že babička pěstovala na zahradě asparágus kvůli kyticím, jenže tenkrát se vůbec nic o nějakém chřestu nevědělo...;-(

Eliza: Eli, to je úžasný, docela " závidím ";-):-)

Maris, my ho tam máme víc než dvacet let (možná o dost víc), babička prodávala růže (měla tři velké záhony růžové zahrady) a dávala ke kyticím jako zelené asparagus, což je přerostlý chřest.
Od dubna tak do půl června raší tyhle křupavé výhonky a je strašně dobrý, nedá se srovnat s koupeným...Takový nasládlý...:-p Pokud vím, tak nepotřebuje žádnou péči. Roste si tam sám, některé roky neokopaný...Doporučuju.

Maris, tak ted dekuji zase ja tobe.....:-K. Po navratu domu budu bydlet v Praze, tak ho snad sezenu....:-K.

Daniella O.: v Praze se v obchodech sežene, ale mimo Prahu je to asi, co jsem slyšela, horší.

Eli, Dani - děkuju:-)
Eli - víš, že jste jediní koho znám, kdo si pětuje chřest:-O:-)

Eli, aha, takze z vlastni zahradky.....:-((. V obchodech asi nic.....:-?:-?:-?

Ještě jsem chtěla doplnit, ale Danka mi "skočila do řeči" :-D:-D:-D - Maris, pokud máš opravdu mladý a čerstvý bílý chřest a dobře oloupaný, tak to půjde i z něj, ale musí být kvalitní ;-);-)

Zkuste farmářské trhy, měli ho tam i minulou středu. Ale příšerně drahý...

Maris, mlady zeleny chrest je velmi krehky a staci mu vazne malo minut na zmeknuti...:-K.

Maris, přesně tak.:-) My ho máme už roky na zahrádce na chalupě - ten se dá jíst i syrový...a žádné loupání. :-p

Eli - po zeleném chřestu se už několik let dívám, ale v Jablonci prostě není ;-(;-(;-(, každopádně co kdyby, že jo, takže uložím ;-) a zatím zkusím z bílého :-p:yes:

Eli, potom, ze zeleny chrest se u nas neda sehnat....;-). Potesila jsi me receptem i informaci. Dekuji.....:yes::yes::-K.

Tématické fráze:
kuřecí s parmazánem, kuřecí prsa s parmazánem, maso s parmazánem, kuřecí plátky s chřestem, maso na chřestu, zeleny chrest recepty, kuřecí s chřestem, recepty s chřestem, chřest s kuřecím masem, kuřeci prsa s chřestem, zelený chřest recept, recepty s parmazánem, zelený chřest, kureci steak s chrestem, kuřecí na chřestu, kuřecí chřest, recepty z chřestu, kuřecí prsa s parmezanem, kuřecí prsa recepty, maso a chřest

Suroviny:
prsa kuřecí, chřest zelený, sýr parmazán strouhaný, máslo, pepř mletý, šťáva citronová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu