Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby naložení masa

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby naložení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 824 kJ /
2 109 kcal
Bílkoviny345,08 g
Tuky76,20 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 908 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,76 g
Sacharidy9,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z paliček chřestu odkrojíme spodní třetiny a pokud jsou tak křehké, že se ani nemusí loupat, nakrájíme je na kolečka. Krok 2: V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme sůl, pepř a citrónovou šťávu a necháme trochu zchladnout. Do této marinády naložíme omytá, jen zlehka naklepaná kuřecí prsa, nejméně na dvě hodiny. Krok 3: Rozpálíme pánev a prsa i s marinádou opečeme z obou stran dohněda. Přilijeme trochu vody nebo vývaru a přidáme kolečka chřestu. Za průběžného podlévání dusíme pod pokličkou asi deset minut. Krok 4: Poté na každý plátek masa položíme čtvrtinu množství chřestu a dusíme ještě cca 5 minut. Maso s chřestem vyndáme, posypeme parmezánem a udržujeme teplé. Krok 5: Výpek zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem a nakonec zjemníme kouskem másla.

Desatero: Chřest a jeho zpracování - rady a tipy

Zveřejněno 17. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVPk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVPk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Za mě bylo toho pepře moc, přidávala jsem pak ještě smetanu na zjemnění. Příště dám max jednu lžičku do marinády a bude to perfektní 👍

:-)<3:yes: krásné a dobré :yes::-K

:-p to je krásný recept, fotky samozřejmě také, jako vždy:yes::-K

:-OAsparágus:-Otak to by ně ani ve snu nenapadlo,že je to vlastně chřest:-8Moc hezký receptík:-p+:yes:žádné překombinované jídlo,opravdu se mi líbí:-p

Já jsem toho asparágusu mívala na zahradě plno, to jsem ještě ovšem o chřestu nic netušila, moje mamka to taky dávala do kytic. A když jsem si někde přečetla, co že mi to roste, jako na potvoru uhynul ;-( Letos jsem natrefila v Lidlu na sazenice, ale byly mizerné a drahé - za pár kořínků 69,- Kč, takže jsem nekoupila. No, možná se poptám někde ve vsi, až pojedu na chalupu, někdo to třeba na zahradě má a netuší, jaký poklad skrývá ;-):-))

Eli, jako vždy - luxusní! :yes::-O:-p

já věděla, že jsem něco přehlédla :-O:-O:-O krásné, Eli :yes:

Mno, to je zase bomba:-p

Oceňujem nepreplácanosť receptu, vyváženosť chutí surovín, samozrejme, krásne foto...:yes:
(U nás je dostať zelenú špargľu - zväzok za 2 eura.)

Děkuji za překrásné ohlasy (hlavně Srett, už se dnes červenám, kdybych tě tu měla, žďuchnu tě...;-):-D;-) ). Doufám, že až někdo zelený chřest sežene, vzpomene si na tento recept, pochutná si a sem přibyde hezké foto...;-) No - a nebo vymyslí další způsob a já budu mít na příští jaro inspiraci...:yes:

+:yes::yes::yes:

:-p:yes::-K krásné a jemné, :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Elíz jejda, to vypadá velmi dobře, ale kde sehnat ten zelenej chřest, to bude problém a docela zásadní, abych to mohla vyzkoušet-škoda, ale 8.bodík ti dávám jasnej:yes:

no a zase další krásný receptík, s obrázkem jak víno:yes::yes:
p.s. co jiného čekat od firmy Eliza;-):yes:

spagetka: to víš, že nebyli;-):-D:-D

Maris, asi ne, tím chci říct, že jsme tomu říkali špargl, ale prostě se to v naší rodině nijak jinak nepoužívalo a ani nemluvilo.Já sama chřest zařadila do jídelníčku až někde v 80.letech a vím, že se moje mamka divila, že to, co má na talíři je vlastně asparágus od růží ;-):-D:-D:-D. Navíc muž mi řekl, že oni ho pěstovali na zahradě a používali jako šparglu, tedy chřest, jenže jsme holt bydleli každý na jiným konci vesnice :-D:-D:-D a teď si ze mě dělá srandu, že oni holt byli inteligentnější :-((:-((:-)):-)):-))

spagetka: spagi,:-) to ale asi babička pěstovala nějakou jinou odrůdu, vždyť " spargel" znala i naše stará známá Rettigová;-):-)

Eliz, jj já si pamatuju, že babička pěstovala na zahradě asparágus kvůli kyticím, jenže tenkrát se vůbec nic o nějakém chřestu nevědělo...;-(

Eliza: Eli, to je úžasný, docela " závidím ";-):-)

Maris, my ho tam máme víc než dvacet let (možná o dost víc), babička prodávala růže (měla tři velké záhony růžové zahrady) a dávala ke kyticím jako zelené asparagus, což je přerostlý chřest.
Od dubna tak do půl června raší tyhle křupavé výhonky a je strašně dobrý, nedá se srovnat s koupeným...Takový nasládlý...:-p Pokud vím, tak nepotřebuje žádnou péči. Roste si tam sám, některé roky neokopaný...Doporučuju.

Maris, tak ted dekuji zase ja tobe.....:-K. Po navratu domu budu bydlet v Praze, tak ho snad sezenu....:-K.

Daniella O.: v Praze se v obchodech sežene, ale mimo Prahu je to asi, co jsem slyšela, horší.

Eli, Dani - děkuju:-)
Eli - víš, že jste jediní koho znám, kdo si pětuje chřest:-O:-)

Eli, aha, takze z vlastni zahradky.....:-((. V obchodech asi nic.....:-?:-?:-?

Ještě jsem chtěla doplnit, ale Danka mi "skočila do řeči" :-D:-D:-D - Maris, pokud máš opravdu mladý a čerstvý bílý chřest a dobře oloupaný, tak to půjde i z něj, ale musí být kvalitní ;-);-)

Zkuste farmářské trhy, měli ho tam i minulou středu. Ale příšerně drahý...

Maris, mlady zeleny chrest je velmi krehky a staci mu vazne malo minut na zmeknuti...:-K.

Maris, přesně tak.:-) My ho máme už roky na zahrádce na chalupě - ten se dá jíst i syrový...a žádné loupání. :-p

Eli - po zeleném chřestu se už několik let dívám, ale v Jablonci prostě není ;-(;-(;-(, každopádně co kdyby, že jo, takže uložím ;-) a zatím zkusím z bílého :-p:yes:

Eli, potom, ze zeleny chrest se u nas neda sehnat....;-). Potesila jsi me receptem i informaci. Dekuji.....:yes::yes::-K.

Eli, já má asi dlouhé vedení:-8 - ty odkrojené třetiny chřestu dusíš s masem a potom stonky s hlavičkou položíš syrové na maso a dusíš pět minut ? Já vím, že ten zelený je křehčí, tak to asi stačí, já jsem měla ĺetos jen bílý a tomu by těch pět minut nestačilo. Dobrůtka to ale určitě je:yes::-)

Eli, jen jsem polkla :-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí s parmazánem, kuřecí prsa s parmazánem, maso s parmazánem, kuřecí plátky s chřestem, maso na chřestu, zeleny chrest recepty, kuřecí s chřestem, recepty s chřestem, chřest s kuřecím masem, kuřeci prsa s chřestem, zelený chřest recept, recepty s parmazánem, zelený chřest, kureci steak s chrestem, kuřecí na chřestu, kuřecí chřest, recepty z chřestu, kuřecí prsa s parmezanem, kuřecí prsa recepty, maso a chřest

Suroviny:
prsa kuřecí, chřest zelený, sýr parmazán strouhaný, máslo, pepř, šťáva citronová, sůl, jíška

Přidat fotografie receptu