Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 032 kJ /
1 203 kcal
Bílkoviny25,15 g
Tuky72,35 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,65 g
Sacharidy109,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme si v kastrůlku máslo a přidáme mouku. Mícháme a smažíme cca 3 minuty. Krok 2: Pak přilejeme mléko, petželku, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a metlou rozšleháme, abychom se zbavili hrudek. Krok 3: Směs zhoustne, odstavíme a přimícháme hořčici. Krok 4: Tuto směs natřeme na filety a na každý kousek dáme lupínek másla. Krok 5: V předehřáté troubě pečeme na nejvyšší výkon 15-20 min. Krok 6: Ke konci pečení můžeme na 3-5 min pustit horký vzduch, aby nám směs na rybách zrůžověla.

Zveřejněno 18. 5. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Něco o samotné rybě:

TILAPIE NILSKÁ

Okounovec nilský se vyskytuje, ještě s několika dalšími druhy ryb početného rodu Oreochromis, v teplejších, níže položených oblastech Afriky. Chov této ryby je znám již od starověku. Dva druhy tilapií – tilapie mosambická (Oreochromis mossambicus) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus), byly jako konzumní ryby vysazeny ve víc jak 80 zemích světa a jejich světová produkce jde řádově do statisíců tun ročně.

Ryby patří mezi tlamovce, tzn. odchovává svá ranná stadia v tlamě jikerňačky. Ve své domovině dorůstá hmotnosti až několika kilogramů. Ve farmových chovech je běžná hmotnost mezi 0,5-1kg. Ryba je chovaná vzhledem ke svému chutnému masu s vysokým podílem tuku.

Tento recept není přímo k přípravě Tilapie. Opsala jsem si jej dnes ráno v Albertu ze sáčku filetů..:-)) ohnutá nad mrazákem s rybami.:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYMp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYMp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Prohledávám tu recepty na tilápii a tento se mi docela líbí. Jen dotaz k té teplotě. Maso včetně ryb obvykle peču na 180°C. Trouba sporáku udává nejvyšší teplotu 275°C. Takže použít nejvyšší výkon mi přijde scestné.

Katastrophe: děkuji;-)

Sice jsem trošku znejistěla, když jsem pak nikde neviděla dál, kam s citrónovou šťávou a co je to červené koření na fotkách (no jo pořád se spíš učím, tak to potřebuju někdy "polopatě"):-8... ale poradila jsem si, rybička nám na tuhle úpravu moc chutnala :yes:
Výhoda, kterou nevyužije většina lidí - naše kočky přes tu "čepici" tolik necítily rybu, takže jsme se najedli v klidu :-D

nina: jí ji taky neznala a je to fakt ryba, která nemá chybu;-)

tilapie je vynikající neznala jsem ji.mňam

Zuzana: Díky moc, to mám velikou radost a s tím sýrem to je super nápad:-p

Tilapie je výborná, dělala jsem ji dnes dle Vašeho receptu. Akorát jsem ještě před dopečením posypala nastrouhaným sýrem :yes:

Díky moc, tak vidíš, i z pangase to jde;-). Díky za hezké foto!!

Jani:-) tvůj recept opět nezklamal;-) Výborné jídlo:-p Ještě jsem do té směsi přidala kmín a sůl. Tilapii jsem nahradila Pangasem. Posílám fotku, bodíka jsem dala.:-)

Jasně:-) pak písnu, jak nám to chutnalo;-)

misza::-D:-D jen jsem žertovala. To musí každý zkusit. Mi to může chutnat, jinému ne.;-)

Jani, však už mám recept uložený:-p O skvělé chuti nepochybuji;-):-))

misza: nejen vypadá;-):-D

:-O vypadá to úžasně:-p:yes:

Dana61: Určitě klidně s rybou, kterou znáš a máš ráda. děkuji;-)

Jani - myslím, že se toto papání velmi zdařilo a tak brzy vyzkouším, tedy s jinou rybkou:yes::-D

;-) jani to je moc pěkný recept:yes::-K

:-p veľmi sa mi lubi a určite vyskúšam+1:yes:

:yes::yes::yes:

Bibinka: moc díky a zkus třeba z filetů;-)

varilamyskakasicku: mají je v Albertu v akci za půl kila 59,90;-) Na tu akci jsem čekala od toho dne, kdy přišel leták;-)

Jana Remkova:Jani, Tilapii zrovna nemám, ale jiných mořských ryb dost, zaze mám pro ně dobrej recept, tak díky a máš 12.bod:yes:

spagetka: Taky Jani, musí se na ně kápnout,prý mají ve Sparu a Globusu, zatím jsem je měla doma po xx kouscích ,dělala jsem z něj ten rybí salát nedávno. Taky se podívám po filetech. Mám k té rybě i popis..:-K:-)

Jana Remkova: ahááá já myslela že prodávají z té rybičky filety - aspoň podle 2. obrázku u receptu (filet je jakýkoli řez), já to ještě neviděla, jak to mají naporcované (ale na obrázku to je jako filet ne?), proto mi bylo divný, že ses namáhala opisováním v krámě ;-).

Jana Remkova: Tak jsem udělala konečně ty obrázky, mám to tam, něcím podobné, jídlo jsem měla už v neděli, podobně jsem "ladily" obě a dávám bodíka, ta ryba Tvá může být skvělá Jani, já jsem udělala ostřejší podobu v neděli :-K:-K:-p:yes:

A děkuji opravdu všem za hezké komentáře:-)

spagetka: to není filet!!! To je tilapie, spagi!! Já jsem opsala recept z filetů a připravila podle toho tilapii;-)

Aaaa, Remková-Wikipedová zase řádila :-O:-O:-O:-D:yes: a máme to i s se špionáží a výkladem....:-8
Jani, zajímavá úprava, stavím se v Hypernově, ať nejíme pořád jen toho pangase ;-):-8:-D

Bezva nápad na úpravu rybky, bodík Ti letí;-).

Moc hezké a lákavé jídlo:-p+:yes:

Tilapie i recept vypadají sympaticky :-p:yes:

:-p:-):yes:

Jani,dnes ráno jsem se ptala děvčat jestli s ní někdo nemá zkušenost a ejhle,ty už jí máš udělanou,tak určitě jí koupím a vyzkouším:yes::-)):-K

Mrknu po ní. Jen nechápu, Jani, proč jsi opisovala návod ohnutá nad mrazákem, když jsi ty filety kupovala domů? :-O;-):-D,ale rozhodně věřím, bude dobrá, takže zítra vlítnu do Alberta :-p:yes:
Jo prosímtě, jaká je přibližně cena? Dík

No proč ne rybku africkou...:yes:

Taky mám na ni zálusk;-),byla jsem zvědavá,kdo vyzkouší první:-p:-D:-D
A fotečka je tak lákavá,že se po ní večer poohlídnu a zítra vyzkouším:yes:

lemarti: mi taky ne!! Ale je moc dobrá, jemná, nenašla jsem kosti.

Jani to je krása:-Ojen ta rybka mi nic neříká:-8+:-)

Petra Ku.:Já ji dělala poprvé v životě, mají na ni akci v Hypernově, jinak jsem ji snad ani neviděla u nás. Musím sama sebe pochálit:-D a tu rybu také. Je skvělá!;-)

Velice lákávé, rybu bych měla častěji zařadit do našeho jídelníčku :-p, palec hore :yes: Jani +

Jani, to se mi moc líbí :-) Tilápii jsem si v poslední době hodně oblíbila, zvláště po tom, co jsem narazila na pangase nevábného vzhledu a chuti :-( Tohle prubneme, díky za inspiraci! ;-)

Tématické fráze:
tilapie, pilatie, recept na tilapie filet, tilapie na másle, tilapie recepty, filet z tilapie recepty, tilapie recept, tilapie foto, tilapie cena, tilatie, ryba pilatie, chov tilápie, tilápie ryba recepty, filety z tilápie recept, tilapie chov, filet z tilapie recept, recepty z tilapie, tylápie nilská, pilatie ryba, ryba tilapie

Suroviny:
tilapie, šťáva citronová, mouka hladká, máslo, mléko, hořčice, ořech muškátový, nať petrželová, sůl, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu