Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 - dle velikosti

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 132 kJ /
2 661 kcal
Bílkoviny187,52 g
Tuky50,27 g
Vláknina22,20 g
Cholesterol 359 mg
Sodík 15,62 g
Sůl38,40 g
Sacharidy354,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V malé misce si rozmícháme část vody se lžící hladké mouky, špetkou cukru a droždím. Misku překryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do velké mísy si prosyjeme mouku, uděláme do ní důlek a tam přidáme podmáslí,vodu, sůl, cukr, oliv. olej. Nakonec přidáme vzešlý kvásek. Krok 3: Hnětačem (vařečkou) si ze surovin vypracujeme hustší, hladké, nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 30 - 45 minut kynout. Těsto lze zadělat i v domácí pekárně - nejdříve tekuté, pak sypké suroviny a nakonec droždí. Krok 4: Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na tenké nudličky, které dáme do misky a smícháme s olejem, kořením a solí. Krok 5: Vykynuté těsto si dáme na vál, kde ho rozdělíme a na 12 stejně velkých kousků (po 60 g). Z každého kousku si uděláme malý bochánek, které pak necháme pár minut kynout. Krok 6: Lehce nakynuté bohánky zploštíme dlaní (malým prkénkem) a přendáme je na plech s pečícím papírem. Nebojíme se bochánky zmáčknout až do tenka a trošku povytáhnout okraje, protože těsto dalším kynutím dost nabyde. Tak aby byly bochánky spíš do šířky, než do výšky. Krok 7: Okraje bochánků na několika místech nařízneme až na papír a lehce je od sebe oddělíme (zapoměla jsem je oddělit). Nakrojené bochánky přikryjeme ubrouskem a necháme je ještě asi 10 minut kynout. Krok 8: Troubu si rozpálíme na 200°C, vykynuté bochánky si potřeme rozšlehaným vejce, posypeme semínky a dáme péct na 10 - 15 minut do zlatavé barvy. Krok 9: Během pečení si rozpálíme pánev s troškou oleje, vsypeme maso a na prudkém ohni ho opékáme do zlatova. Do hotového maso vsypeme bylinky, vše dáme do misky a uložíme do tepla. Krok 10: Na dresink si umícháme zakysanku se solí, rozetřeným česnekem a nakrájenou bazalkou. Krok 11: Upečené a vychladlé housky si rozkrojíme na poloviny (nedokrajujeme až do konce). Krok 12: Do housky si vložíme pár plátků rajčat, list omytého salátu, na něj nandáme hotovou směs, zakapeme trochou dresinku a můžeme podávat. Já jsem na stůl připravila hotové suroviny a každý si připravil hvězdu s vlastní náplní (menším dětem chutnal místo dresinku kečup).

Zveřejněno 18. 5. 2011

Poznámka autorky mirca75

Recept mám ze synovy knížky pro mladé kuchaře (poměr surovin jsem si upravila dle potřeby, dresink a koření do masa jsem dala podle chuti) a starší syn je už moc dlouho chtěl vyzkoušet - tak jsem mu přání splnila.

Samozřejmě, že náplně lze měnit dle chuti a nálady.

Pečivo je jemné, nadýchané a krásně vydrží do druhého dne. Ráno jsem housku zkoušela s máslem a džemem a byla výborná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEYX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEYX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Mirčo, ty dokážeš člověka potěšit - moc zdařilé, velmi chválím :-D:yes:

Zdeno(neregi.):-), tedy to byla rychlost... Děkuju za vyzkoušení a jsem moc ráda, že vám chutnalo:-K.

Upečeno a ve čtyřech osobách zkonzumováno. Výborné těsto v kombinaci s naloženým kuřecím /měla jsem naložené od včera/, s rajčátky, okurkou, francouzským dresingem a hlávkovým salátem to byla velmi příjemná změna. Díky moc :-K:yes::-K

:-p moc pěkné:yes:

Díky vám moc za pochvaly:-K.
Isindy:-), taky už mě napadlo dát do hvězdy místo směsky, plátek masa s pikantním dresinkem, nebo nějaký zeleninový karbenátek se salátem,... a můžeme vyrazit na výlet;-). Zdeno:-) doufám, že vám bude chutnat;-). Jirholu:-) děkuju:-8.

Děkuji moc za rychlou odpověď, jdu do toho, je to nádhera:-K:yes:

Zdeno(neregi.):-), klidně dejte jen hladkou mouku. Já jsem přidala špaldovou, protože jí máme rádi, ale být nemusí;-).

Miruš, moc pěkný bulky, ty zaručeně vyzkouším, třeba i bez náplně, i když ta bude moc dobrá:-p Dávám 9.boda:yes:

Jakou mouku mám dát místo špaldové?

Nejen výborné papáníčko :-p, ale i úžasně rozepsaný postup i fotopostup :-O;-):yes: +1:yes:

Mirčo povedený kousek;-)to by si manža dal ale prdím na něj:-8taky se ničeho hezkýho nedočkám:-8tobě letí+ a třeba budu mít jednou příležitost k vyzkoušení takže i ukládám;-)

Mirco, jestli tohle zahlédnou moji potomci, mám o práci postaráno :-O:-8:-D takovéhle svačiny si nechají líbit...a já abych stála u plotny a trouby a pekla a pekla :-O:-O:-D
vyzkouším, vypadají nádherně :yes:

Děkuju vám za milé komentáře:-K. Dlouho jsem synovu přání odolávala - nejsme moc na tento typ jídla - ale jsem ráda, že jsem přání podlehla. Chuť hvězdy se krásně prolnula s chutí masa a dresinku, bylo to krásně šťavnaté a jemné, takže jsem na večer snědla 3 ks - až jsem se trošku styděla:-8.

Anna Kocikova:Ano, já ani nejsem schopna psát bez chyb (sousedi místo sousedé, nesmyslné a zbytečné se...).Půvabné jídlo Mirčo:-K.

chocolate::-D:-DVidí,že reakce máme velmi podobné;-):-D:-D

Tématické fráze:
nápln do kuřete z housky, jakou mouku dát místo špaldové, zaručeně povedený kváskový chléb, kureci v tatarkove marinade s česnekem, bochánky s kuřecí směsí, jakou mouku misto spaldovy mouky, jakou mouku místo špaldové, jakou náplň do kuřete, miska 3v1 na slané, housky v domácí pekárně, kuřecí recepty, recepty z kuřecího

Suroviny:
mouka hladká, mouka špaldová hrubá, droždí, podmáslí, voda, olej olivový, sůl, cukr, vejce, semínka sezamová, prsa kuřecí, koření grilovací, bylinky, olej, sůl, listy salátové, rajče, smetana zakysaná, sůl, česnek, kečup sladký, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu