Suroviny
Porce: 12 - dle velikosti
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 132 kJ / 2 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,52 g |
Tuky | 50,27 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 359 mg |
Sodík | 15,62 g |
Sůl | 38,40 g |
Sacharidy | 354,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: V malé misce si rozmícháme část vody se lžící hladké mouky, špetkou cukru a droždím. Misku překryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do velké mísy si prosyjeme mouku, uděláme do ní důlek a tam přidáme podmáslí,vodu, sůl, cukr, oliv. olej. Nakonec přidáme vzešlý kvásek.
Krok 3: Hnětačem (vařečkou) si ze surovin vypracujeme hustší, hladké, nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 30 - 45 minut kynout. Těsto lze zadělat i v domácí pekárně - nejdříve tekuté, pak sypké suroviny a nakonec droždí.
Krok 4: Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na tenké nudličky, které dáme do misky a smícháme s olejem, kořením a solí.
Krok 5: Vykynuté těsto si dáme na vál, kde ho rozdělíme a na 12 stejně velkých kousků (po 60 g). Z každého kousku si uděláme malý bochánek, které pak necháme pár minut kynout.
Krok 6: Lehce nakynuté bohánky zploštíme dlaní (malým prkénkem) a přendáme je na plech s pečícím papírem. Nebojíme se bochánky zmáčknout až do tenka a trošku povytáhnout okraje, protože těsto dalším kynutím dost nabyde. Tak aby byly bochánky spíš do šířky, než do výšky.
Krok 7: Okraje bochánků na několika místech nařízneme až na papír a lehce je od sebe oddělíme (zapoměla jsem je oddělit). Nakrojené bochánky přikryjeme ubrouskem a necháme je ještě asi 10 minut kynout.
Krok 8: Troubu si rozpálíme na 200°C, vykynuté bochánky si potřeme rozšlehaným vejce, posypeme semínky a dáme péct na 10 - 15 minut do zlatavé barvy.
Krok 9: Během pečení si rozpálíme pánev s troškou oleje, vsypeme maso a na prudkém ohni ho opékáme do zlatova. Do hotového maso vsypeme bylinky, vše dáme do misky a uložíme do tepla.
Krok 10: Na dresink si umícháme zakysanku se solí, rozetřeným česnekem a nakrájenou bazalkou.
Krok 11: Upečené a vychladlé housky si rozkrojíme na poloviny (nedokrajujeme až do konce).
Krok 12: Do housky si vložíme pár plátků rajčat, list omytého salátu, na něj nandáme hotovou směs, zakapeme trochou dresinku a můžeme podávat. Já jsem na stůl připravila hotové suroviny a každý si připravil hvězdu s vlastní náplní (menším dětem chutnal místo dresinku kečup).
Zveřejněno 18. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEYX
Moje poznámka
Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEYX
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 3 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 7 hodinami
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Fitulka před 1 hodinou
Koka sušenky
faluska před 1 hodinou
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 3 hodinami
Květákový mozeček
vervla před 4 hodinami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 7 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 16 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 20 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 21 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 21 hodinami
Tématické fráze:
nápln do kuřete z housky,
jakou mouku dát místo špaldové,
zaručeně povedený kváskový chléb,
kureci v tatarkove marinade s česnekem,
bochánky s kuřecí směsí,
jakou mouku misto spaldovy mouky,
jakou mouku místo špaldové,
jakou náplň do kuřete,
miska 3v1 na slané,
housky v domácí pekárně,
kuřecí recepty,
recepty z kuřecího
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová hrubá,
droždí,
podmáslí,
voda,
olej olivový,
sůl,
cukr,
vejce,
semínka sezamová,
prsa kuřecí,
koření grilovací,
bylinky,
olej,
sůl,
listy salátové,
rajče,
smetana zakysaná,
sůl,
česnek,
kečup sladký,
bazalka čerstvá
Komentáře (20)