Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra se zelím a kari pastou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 909 kJ /
695 kcal
Bílkoviny86,89 g
Tuky25,73 g
Vláknina8,46 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 501 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy27,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na větší kusy a orestujeme na kousku másla. Přidáme 2 rozetřené stroužky česneku, zelenou kari pastu a pepř a vše společně smažíme asi 1 minutu. S kari pastou buďte opatrní – pálí opravdu pořádně, takže pokud máte slabší žaludek, zkuste dát napoprvé raději jenom 1 lžičku. Krok 2: Po chvíli smažení přidáme na pánev celý půl kilový balíček kuřecích jater a rovnoměrně je ze všech stran opečeme (pozor, játra se nesolí). Krok 3: Přidáme zelí nakrájené na nudličky a další 2 stroužky česneku, lehce podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme asi 7 minut doměkka.

Zveřejněno 18. 5. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra se zelím a kari pastou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYy5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra se zelím a kari pastou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYy5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Drůbeží játra s přehledem posolte.;-)

srettka: máš recht, králičí sice nevím, ale drůbeží v klidu posolím. Nic se neděje. Běžně z nich dělám nakládanou čínu, kde jsou různá koření se solí.;-)

Srettka-zkuste to, je to vážně dobré a levné :) Jinak já mám zažité je nesolit, ale taky mě celkem udivuje, že k nim při vaření dávám přísady se solí (např. i v kari pastě je sůl) a nic se jim nikdy nestane :)
Tohle jídlo jsem ale nesolila ani na talíři, není to potřeba :-)

játra se zelím?? týýjo, to by mě nenapadlo;-)
a to solení...v nějakém vařícím pořadu bylo, že játra kuřecí a z králíka lze v pohodě solit i předem..tak tedy nevím, ale vím, že dávám během vaření do jater bujon-samo bez glutamátů;-) a je to c cajku;-)
z čuňase a kravouše bych asi neriskla, aby místo večeře z toho pak rodina nevybrušovala brilianty:-))

Játra se solí, ale až když jsou hotová ;-).

Tématické fráze:
kuřecí játra se zelím, solení jater, recepty s kari pastou, drůbeží játra se zelím, recepty se zelenou kari pastou, zažité recepty, králičí játra se se zelím, játra se nesolí, zelená kari pasta recepty, hts, játra solení, jatra zeli recept, zelené kari, doba přípravy jater, tatarák z lososa, solení kuřecích jater při smažení, kureci jatra solit nebo nesolit, recepta na tatarák, recepta se zelenou kari pastou, drůbeží játra s kari pastou

Suroviny:
játra kuřecí, zelí bílé hlávkové, cibule, česnek, pasta kari zelená, máslo, pepř

Přidat fotografie receptu