Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek a cuketa v těstíčku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 357 kJ /
1 041 kcal
Bílkoviny41,39 g
Tuky70,80 g
Vláknina3,51 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 831 mg
Sůl2,12 g
Sacharidy58,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek omyjeme, pokrájíme na plátky, osolíme a necháme „vyplakat“. Krok 2: Mezitím připravíme těstíčko. Smícháme strouhaný parmezán s kukuřičným škrobem a hladkou moukou, vmícháme smetanu ke šlehání a vejce. Osolíme, ochutíme chilli a necháme alespoň 10 minut odležet. Krok 3: Lilky osušíme papírovou utěrkou a na suché pánvi osmahneme, dokud nezměkne. Krok 4: Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a také osmahneme na suché pánvi. Krok 5: Dáme stranou a postupně plátky lilku i cukety namáčíme v těstíčku a ihned dáme na pánev z trochou oleje. Krok 6: Osmahneme z obou stran a ihned podáváme.

Zveřejněno 19. 5. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Do těstíčka je možné přidat česnek nebo bylinky. Takto připravený lilek a cuketa je skvělý teplý i studený.

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek a cuketa v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gzA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek a cuketa v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gzA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Díky,určitě se poptám.Tady jsem zatím narazila jen na ten maličkej a tenhle vypadá tak lákavě :-p:-!

ja0411: ja ho kupuji v UK, ale v Cechach take urcite bude k sehnani. Zkuste se poptat ve zdrave vyzive

Tak to musím někdy vyzkoušet:-8,to bude mňamka:yes:A ještě se chci zeptat,kde se dá koupit ten obří kuskus?:-p:-?

Byl to tip od zname,který se mi osvědčil. Kdyz jsem predtim zkousela cuketu nebo lilek rovnou obalit a osmahnout, mnohdy zustaly tvrdsi. Tim prvnim smazenim zelenina krasne zmekne a jelikoz jsem "smazila" na suche teflonove panvi, tak zadny tuk testicko ani zelenina nenatahlo ;-)

Zajímavé s tím dvojím smažením, já smažím rovnou. Lilek asi nenatáhne tolik tuku, když se smaží už měkký, ne? Nebo proč to tak děláš? :-8

Tématické fráze:
lilek a cuketa recepty, lilek v těstíčku, cuketa, recepty z lilku a cukety, lilek recepty, recepty z lilku, lilek, lilek a cuketa, recept na lilek a cuketu, cukety a recepty z nich, recepty z lilku a cukety v troubě, lilek a cuketa recept, recepty lilek a cuketa, cuketa v cesnekovem testicku, recept lilek a cuketa, recept lilek v testicku, recepty z cuket, recepty na lilek, smazena cuketa a lilek, lilek v sýrovém těstíčku

Suroviny:
lilek, cuketa, parmazán, smetana ke šlehání, škrob kukuřičný, mouka hladká, vejce, chilli, sůl

Přidat fotografie receptu