Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gjuvec na pátek od Airan

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 662 kJ /
1 353 kcal
Bílkoviny36,05 g
Tuky24,38 g
Vláknina61,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy220,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky očistíme a narežeme na osminky. Baklažán a cuketu narežeme na kocky, cibuľu na mesiačiky, paradajky na kocky, papriku na pásiky. Krok 2: Na plech dáme zemiaky s cibuľou, jemne osolíme, polejeme olejom a dáme do rúry na 180 °C na 15 minút zapiecť. Krok 3: Potom pridáme narezané fazuľky a opäť vložíme na 15 minút do rúry, pridáme cuketu, baklažán a ďalších 15 minút dusíme v rúre. Nakoniec pridáme paradajky a papriku, prelejeme paradajkovým pyré a opäť vložíme na 15 minút do rúry. Podávame teplé.

Zveřejněno 20. 5. 2011

Poznámka autorky tejaja

Namiesto papariky, paradajok a pyré môžeme použiť lečo.

Ak použijeme sterilizované fazuľky, zmeníme poradie pridávanej zeleniny tak, že fazuľky dáme až ako posledné.

Recept je od mojej priateľky Airan, z www.recepty.cz, ktorá je pôvodom Bulharka a ako Bulharka má neskutočne vynikajúce zeleninové ( ale nielen zeleninové ) recepty. Tento nám veľmi chutí, preto ho robievam pomerne často.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gjuvec na pátek od Airan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2l3

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gjuvec na pátek od Airan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2l3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

casino: ha, tak uz i casino ma problem s porozumneni psanemu textu. Kdyz autorka dostala recept od Airan ustne, proc by mela udavat jako zdroj stranky.

Moja otázka možno niekoho prekvapí:
"Prečo Gjuveć na piatok?"
Súvisí toto jedlo s nejakou náboženskou tradíciou alebo zákazom jesť v piatok mäso?
Iné recepty s názvom "Gjuveć" zvyknú mäso obsahovať a tento je bez mäsa a preto ma zaujal. Konečne zaujímavá kombinácia a nikde sa neobjavuje slovo vegetariánske alebo vegánske jedlo, čo sa v poslednej dobe stalo viac ako módou, za každú cenu označiť jedlá etiketou veg- a pritom mnohé sú násilné kombinácie s pochybným kulinárskym výsledkom.
Ďakujem.

Gazpacho: a stejně tak to bylo i v ODKAZU ze staršího komentáře Tejaji, na který jsem vás upozornila včera v poledne ;-)

Zobrazit 8 starších odpovědí

Milada: Miladka, nedávajte mi tu odkazy, každý si to nazve ako chce. Prosili ste, aby napísal niekto, kto je z Bulharska. Rada som Vám odpovedala, pretože recept je skutočne od rodilej Bulharky.
Ak si viete pomôcť sama, tak sa nepýtajte.

tejaja: hosta:
Jsem zastánce uvádění zdroje rcp (pokud je zdroj dohledatelný)
Je v něčem problém, proč zdroj (funkční odkaz) neuvést přímo u rcp? :-)
No a odpovědi by se snáze dopídil i Gazpacho: že :yes:

Milada: Originál je tu, vložený rodenou Bulharkou, od ktorej je recept :
http://www.recepty.cz/recept/babiccin-gjuvec-na-pa...
Takže tak ako je tu napísané.;-)

Otázka:
Tu je názov tohoto receptu ako GJUVEC.
Na iných miestach je GJUVEČ.
V kuchárskej knihe z Bulharska je GJUVEČ.
Je niekto z Bulharska, kto číta Toprecepty, aby napísal, ako sa to v Bulharsku skutočne volá?
Ďakujem.

zizala: :-D:-D:-D to je dobré ;-) ale určite to bolo výborné aj s fazuľou ;-)

tejaja: a já už vím, proč mě to popletlo ;-):-)) Airan píše, že fazolek je 1 plechovka - no a já znám v plechu jen fazole, myslela jsem tedy, že to je nějaký druh menších plodů fazolí :-8 Recept rozhodně ještě budu dělat a použiju čerstvé nebo mražené fazolky ;-):yes:

tejaja: jj, u nás se to rozlišuje také tak, ale přesto v tom dost lidí nemá jasno a je lepší to napsat konkrétně celým názvem

Jarka, jasné, že to zlé nemohlo byť aj s fazuľou ;-) Neviem ako čeština, ale u nás sa rozlišuje jednoducho : ak poviem fazuľa, tak je to zrno ( suchá fazuľa ), ak poviem fazuľka, ide o strúčiky :-D;-)

Teri, Airan u receptu neměla upřesněno, jaké fazole a nějak mě tenkrát nenapadlo, že myslí zelené:-8 Ale i s těmi druhými to bylo dobré:-p

Betyna: keď som použila lečo, tak to pyré nedávam. Ale potom som dala paradajky a papriku a akosi mi tam ten sós chýbal, tak som dala pyré :-D Snáď ma Airan neukameňuje ;-):-D:-D:-D

chocolate: :-D:-D:-D tak podľa ingrediencií mi to nenašlo a predsa to tu je...len zizalka zle použila fazuľky, majú to byť strúčiky, nie zrná ako má na obrázku :-D Ale aj tak to môže byť celkom fajn :-D;-)

:yes: určitě výborné, protože dělám něco podobného - jenže bez fazolek a bez rajčatového pyré, příště vyzkouším i s těmito ingrediencemi :-K

chocolate: Zadala som ingrediencie a vyšlo mi jedine Slunce na talíři. Napriek tomu, že je tam paprika, paradajky, zemiaky, baklažán...a pečie sa to v rúre, je to niečo úplne iné, pretože práve ten postup dáva tomuto jedlu zvláštnosť a jedinečnosť chutí. A neide k tomu tvaroh.

Tématické fráze:
gjuvec, recepty.cz, www dobruchut sk, recepty na pátek, bulharka z cukety, bulharka v plechu, airan, bulharská fazula, originál bulharka, kjuveč recept, zeleninová směs airan, bulharsko jedlo zapekaný baklažán recepty, recept na airan, recepty na piatok, recept na pátek, podzimní gjuvec, jsem bulharka

Suroviny:
brambory, lilek, cuketa, rajče, fazolky zelené, cibule, paprika čerstvá bílá, olej, sůl, bazalka čerstvá, pyré rajčatové

Přidat fotografie receptu