Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jizerské vepřové na houbové smetaně

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 871 kJ /
1 164 kcal
Bílkoviny122,90 g
Tuky51,00 g
Vláknina34,87 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 400 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy35,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném tuku zpěníme a lehounce zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Vhodíme maso, orestujeme, přidáme nové koření, drcený kmín, sůl, citronovou šťávu, podlijeme jen do výše masa a dusíme asi 30 minut – téměř do měkka. Krok 3: Mezitím si v malém kastrolku udusíme houby na kousku tuku s celým kmínem a necháme vychladnout. Poté smícháme se smetanou a pečlivě vymícháme. Krok 4: Přidáme k masu, přidáme i pivo (lze vynechat) , zahustíme na požadovanou hustotu chlebovou strouhankou – (nepatří tam jíška, mouka – ale pokud nemáme chléb či normální strouhanku z rohlíků, lze i to – jen to má jinou chuť). Krok 5: Vypneme plotýnku a necháme 10 minut dojít za občasného míchání, aby se neutvořil škraloup – nepřidáváme jiný tuk, jen dosolíme či dopepříme dle chuti.Příloha: rýže, těstoviny, knedlíky.

Zveřejněno 21. 5. 2011

Poznámka autorky spagetka

Vtip receptu spočívá právě v samostatné úpravě hub a následné vmíchání do smetany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jizerské vepřové na houbové smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKOl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jizerské vepřové na houbové smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKOl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Ladi mňáááám houbyššškyyy.To brzy zrealizuji,mám jich ještě v mrazáku dost.:-p:-p:-K

:-p mňam, samé dobroty:yes::-K

:yes::yes: Moc hezké:-p:-p, houby máme rádi...:-)

Špagetko, to je ale krásná dobrota, sbíhají se mi sliny, dělám trochu jinak a tak nyní zrealizuji dle tvé rodinné kuchařky, už se těším:-D:yes:

Krása :-p:yes:

:-*Špagetko moc krásný receptík:-p+:yes:

Děkuji všem :-K
myšlenka (neregistrovaný/á) - v tom je ale právě ten vtip tohohle receptu, že se k masu přidají houby vmíchané do smetany - dají tomu úplně jinou, takovou hebounkou chuť ;-)

myšlenka 22. 5. 2011 09:29
Moooc hezké fotky a musí to být bašta. Jen já bych ty houby dala rozhodně rovnou k masu, nedusila bych je bokem. Nádhera! :-p:yes:

Jo,tohle máme rádi...dělám podobně,jenom bez té chlebové strouhanky,ale tu vyzkouším...:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-D

AHOJKY , MOC PRIMA KRASA, TY NEJSI DNES NA SRAZU??? JA NE.. TAK ZDRAVIM IVA:-K:-K:yes::yes::-p:-p

no teda,děláš chutě,já už chci houbýýýýý:-p:yes:

Tohle se mi moc libi:yes::yes::-p. Houby, kmin, smetana a kus flakoty, pivo co nepouzijeme, vypijeme pri vareni....:-D. Jasny bodik :-K.

Tématické fráze:
vepřové na smetaně s houbami, jizerské maso, vepřové na houbách, vepřové na houbách a smetaně, vepřové na houbách se smetanou, vepřové s houbami na smetane, veprove na houbach na smetane, veprove na smetane, jizerská kuchařka, jizerské recepty, kuchařka on-line, vepřové maso s houbami na smetaně, veprove na smetane s houbama, vepřové maso na smetaně s houbami, kuchařka on line, jizerské maso recept, vepřove na kmině s houbama, jizerské vepřové s houbami na smetaně, polévka jizerská bašta, vepřové na houbách a na smetaně

Suroviny:
plec vepřová, houby, smetana, cibule, koření nové koření mleté, kmín celý, kmín drcený, šťáva citronová, strouhanka chlebová, pivo světlé, sůl, pepř, tuk, vývar

Přidat fotografie receptu