Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojí maso pečené na zázvoru s dušenou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 492 kJ /
357 kcal
Bílkoviny5,04 g
Tuky0,64 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Masa si omyjeme, vysušíme, osolíme a pěkně ze všech stran posypeme sušeným zázvorem, necháme ho odpočinout a zatím si na proužky nakrájíme cibule, na plátky česnek, dáme do pekáčku s olejem a promícháme. Krok 2: Pak si očistíme zázvor, který nakrájíme na malé kousky a ty dáme na cibuli. Navrch položíme připravené maso, podlijeme vodou (ne aby plavalo) a přikryjeme druhým pekáčem, dáme péct, občas můžeme podlít, abychom měli dostatek šťávy. Krok 3: Celou dobu pečeme maso přikryté (kdo chce, může posledních 10 minut maso odkrýt, ale já pekla celou dobu jen přikryté a maso bylo jako dort). Krok 4: Do kastrůlku dáme olej, až je horký přidáme bílé části cibulek nakrájených na kolečka, pak vysypeme mraženou zeleninu, dáme masox, cukr a dusíme jen krátce, nakonec podle chuti dosolíme, přilijeme maličko vody, ještě podusíme tak 5 minut. Krok 5: Dáme pokrájenou zelenou část z cibulek a lze posypat troškou jíšky promíchat a povařit až nám zelenina zhoustne.

Zveřejněno 24. 5. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Vydařená improvizace a zeleninku neděláme opravdu dlouho, jen tak, aby byla hezky na zkus-moc dobře se k masu hodí. Jako přílohu jsem zvolila bramborové knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojí maso pečené na zázvoru s dušenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAx7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojí maso pečené na zázvoru s dušenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAx7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

:-p super:yes::-K

Bibi, mňam mňam:yes:

Kadlik:Kadlíku, knedlíky jsou polité šťávičkou z pečeného masa s tou cibulkou, co se v ní pekla-cibule pod maso jsou 3 ;-)

Všem děkuji za kladné komentáře:yes:

Vypadá to nádherně. :yes:

Moc hezké!!! Mám rád tyhle improvizace... Je to velice motivující. Ale dotaz, co je na těch knedlících? Čím jsou polité?

Jana Remkova: V některých restauracích by to byly 4 porce:-)) Je to jak kde, ale na meníčka se většinou počítá s gramáží 100-120 g na porci. 200 g se mi zdá už moc:-)Ještě tak 150 g.

Moc lákavé už z fotky:-p:-p:yes:

Kačka: Dej si 200g krůtího a 200g vepřového. Půl na půl.;-) Nic tím nepokazíš. Byly by to tak 2 porce, beru to podle meníček v restauraci. 200g masa na porci. Dala bys 100g krůtí a 100g vepřového na jednu porci. Gramáž masa se samozřejmě varem sníží.;-)

Bibi, moc se mi to líbí a máš krásně barevné foto;-)

Kačka:Ale Kačko, upéct ho můžeš tolik, kolik ho potřebuješ, já dělala na 4 porce a obojího bylo 1 kg, ještě zbylo a to jsem dala do rizota. U typu tohoto receptu je zbytečné psát gramáž, jelikož to každý peče pro jiný počet osob a to si každý, i ty musí odvodit.

Je sice hezký, že je uvedeno 2 druhy masa, ale není tam gramáž, podle tohoto vařit, nevím, netroufnu si:-S

Bibinko:-*moc povedený,šťavnatý pokrm:-p+:yes::yes:Z talíře se to jen usmívá:-*:yes:

Mňam.:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
maso na zázvoru, dušená zelenina, zázvor, kuřecí maso s dušenou zeleninou, kuřecí maso s dušenou zeleninou, zázvor a maso, maso se zazvorem, zázvor recepty, recepty hovězí maso s dušeou zeleninou, hovězí maso s dušenou zeleninou, vepřová plec pečená na zázvoru recept, zazvor na maso, vepřové maso na zázvoru, vepřová kýta s mraženou lahůdkovou dušenou zeleninou, zázvor k masu, maso a zázvor, krůtí maso s dušenou zeleninou, recepty maso na zázvoru, dušená zelenina recept, recepty krkovicka dlouho pecena 100

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, zázvor, zázvor sušený, sůl, olej, směs zeleninová mražená, cibulka lahůdková, masox, cukr, sůl, olej, voda, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu