Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 224 kJ /
1 009 kcal
Bílkoviny63,16 g
Tuky64,79 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 1,59 g
Sůl3,90 g
Sacharidy25,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna vykostíme - maso zbytečně nerozkrajujeme, ale kosti šikovně vytáhneme, bez většího porušení kůže a masa. Krok 2: Chorizo nakrájíme na kostičky a mixérem je rozdrtíme na jemno (dělala jsem ponorným a šlo to dobře). Krok 3: V misce si rozmícháme mleté maso, namleté chorizo, nakrájenou bazalku, špetku pepře, sůl a lžíci vína. Krok 4: Vykostěná stehna naplníme připravenou masovou směsí a poté je sepneme kovovými jehlami (zašitím nití) tak, aby nám náplň nevypadávala ven. Hotové maso jemně osolíme. Krok 5: Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a stehna na něm ze všech stran opečeme do zlatova. Krok 6: Cibuli si oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme do pekáčku. Opečená stehna přidáme k cibuli (švem dolů), výpek na pánvi si trochu naředíme, lehce odvaříme a nalijeme do pekáčku. Pod každé stehno dáme lístek šalvěje, maso podlijeme do 1/3 výšky masa, lehce osolíme, přiklopíme poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Během pečení do šťávy seškrabujeme nápek ze stěn pekáčku (pro výslednou barvu šťávy), maso přeléváme vypečenou šťávou a dle potřeby podléváme vývarem. Krok 7: Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla. Krok 8: Šťávu si vypečeme na tuk, přidáme mouku, za stálého míchání jí orestujeme do zlatova a podlijeme vývarem. Necháme jí 10 min. provařit, pak přidáme víno a necháme ještě asi 10 min. pomalu provářet. Šťáva by nám měla udělat glanc - pustit tuk na povrch. Zahustit lze i moukou rozmíchanou s trochou studené vody. Krok 9: Provařenou šťávu dochutíme solí, špetkou mletého pepře a vložíme do ní hotová stehna zbavená jehel. Šťávy má být jen trochu - není to omáčka. Jako příloha se hodí rýže, nebo brambory v mnoha úpravách - opečené, vařené, kaše. A samozřejmě i čerstvá zelenina - obloha, salát.

Zveřejněno 25. 5. 2011

Poznámka autorky mirca75

Dlouho mě lákalo ochutnat chorizo i v tepelné úpravě a tak jsem se rozhodla to vyzkoušet. Nechtěla jsem, aby bylo jídlo překombinované a tak jsem vzala jen pár surovin a dala se do vaření. Chutě se krásně propojily a kombinace choriza a kuřecího masa mě mile překvapila.

Díky opatrnému vykosťování si maso uchová tvar, jakoby bylo s kostí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypP6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypP6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Tato nádhera mi unikla, vykoukla na mě teď z náhodných ( díky za ně ) Miruš, to je veliká nádhera, kterou se pokusím někdy zrealizovat:-):yes:

Dnes jsme měli tuto dobrotu k obědu. Moc nám chutnalo. Přidávám bodík.;-)

Miru,krásné fotky a musí to chutnat.Chuť choriza znám,ale taky jen " na studeno.Stehýnka jsou krásně zlatá :-*:-*:-*:yes:

Ještě jednou všem díky za milé komentáře:-K a budu ráda, pokud někdo vyzkoušíte:-).

:-OMiri tak to se ti opravdu povedlo;-)no vlastně jako vždy:-*Krásně nafocené príma jídlo za další plusík:-p+:yes:Jen nevím,čím je přidaný podobný recept kromě plnění podobný:-O:-D

Vypadá to snobsky! :-)) samé dobré věci tam :-p ... o víkend uvařím a dávám :yes:;-)

:yes: krása, recept i fotky:-K

Mirčo sis teda s fotečkama opět vyhrála viď;-)úžasné stejně jako jídlo;-):yes::-)

Mirka, ukážkové! Všestranne!:yes:

Miruš, to je balada papů a nafocené velmi jedle. Dávám ti 14.bod:yes:

Mirko, ty jsi kouzelník!! A nejen na jídlo, i na fotky. Já, ať dělám, co dělám, nepříjdu na to, jak to děláš a to mám 2 programy na úpravu fotek.:-( PLUS!!!:yes:

:-p:-O:yes::yes:

Velmi lákavě vypadající,miluju taková jídla :-p:yes:

to je pochoutka jistě a foto...:-p:-p:yes:

Nádherná fota:-O,určitě i nádherně mňamózní chuť:-p:-K

Tématické fráze:
jak dlouho péct kuřecí stehna, plněná kuřecí stehna recepty, kuřecí prso s chorizem, recepty kuř. prsa plněná, kuře s chorizem, plněné kuřecí stehna, pod maso, recept na plněná kuřecí stehna, kuřecí s bazalkou, recept s chorizem, jak udelat ve vodě stehna, vykostěné kuřecí čtvrtky recepty, co dnes uvařit k obědu, něco s bazalkou, kuřecí stena vykoštěné, pečené kuře s chorizem, plněná kuřecí stehna, čím zahustit výpek z kuřete, recept na kuřecí stehna, kuřecí prso plněné chorizem, kuřecí stehna recept

Suroviny:
stehno kuřecí, chorizo, maso vepřové mleté, šalvěj, bazalka čerstvá, sůl, pepř bílý mletý, cibule, víno bílé suché, olej olivový, mouka hladká, vývar

Přidat fotografie receptu