Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žlázy - čína

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 083 kJ /
498 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky45,82 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 7,63 g
Sůl19,37 g
Sacharidy11,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Býčí žlázy nakrájíme na nudličky a na sítku prolejeme horkou vodou po několik minut. Necháme pořádně odkapat. Krok 2: Cibuli nadrobno nakrájíme a k ní přidáme všechny suroviny na marinádu, do které vložímé býčí žlázy. Krok 3: Promícháme a necháme odležet nejméně přes noc, klidně i déle. Krok 4: Źlázy pustí hodně vody a tak je opět dáme na sítko a promícháme lžící, abychom se aspoň části vody zbavili. Krok 5: Na pánvi rozpálíme asi lžíci oleje a přidáme žlázy. Promícháme a na chvíli přikryjeme poklicí. Źlázy opět pustí hodně vody. Krok 6: Poklici odstraníme a smažíme, dokud se všechna voda nevyvaří a pak ještě chvíli opékáme a už stále mícháme. Krok 7: Podáváme nejlépe s opečenými bramborami, nebo s chlebem.

Zveřejněno 26. 5. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Dnešní HOKUS-POKUS, výsledek super!

Můžete naložit jakékoliv maso. Já to zkoušela, králíka, kuřecí, vepřové, dokonce i zajíce a hovězí. Se žlázami to byla premiéra. Je to podle tohoto receptu.

http://www.toprecepty.cz/recept/3920-cina/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy - čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YVEA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy - čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YVEA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

roman : soli si dáváme každý podle chuti. Děkuji:-)

bylo to super ale napoprve 2 lzicky soly byli moc.s jednou se to vydarilo na vybornou;-)

Ivana: Každý si může počet feferonů určit sám. Pro nás to bylo akorát;-)

Recept dobrý, ale co 3 feferonky ? Není to moc ostré ?:-//

Iriska: Víš, já to tak nehrotím, když to potřebuji, tak to koupím;-). Ovšem můj syn už to má vymakané!:-D Přesně ví, kdy kam zajít.;-)

Jana Remkova:No tak to taky můžu vyzkoušet. No ty mě nakonec naučíš v té naší Orlové nakupovat i levně. :-D:-D:-D

Iriska: No, ale z toho Tesca jsem zase měla ten bůček:-D:-D, co jsem z něj dělala ten poslední můj recept:-D:-D a byl cca za 38 kč kilo, ale musíš na něj tak trochu k večeru, jako náš syn!:-D:-D

Jana Remkova: Jo, v Supertroniku. A díky ti, žes mě tam nasměrovala. Teď tam chodíme nakupovat častěji než do toho našeho nešťastného Tesca.

Iriska: děkuji mooc!!! Krásné fotečky, jéé, to mám radost!!:-) takže, kde jsi je sehnala? V Supertroniku? A jsem moc ráda, že chutnalo!!:-)

Tak to byla dneska neskutečná lahůdka. Přidala jsem jenom kousek červené papriky.:yes::yes: Mám uloženo s velikým vykřičníkem :-! Bod už jsem dala,tak jenom fotky, jo?

Sodovka: Já ti moc děkuji za ten odkaz, je to i pro mne dobré zjištění, že se ve žlázách se nehromadí žádné odpadní látky. Možná, že je to pro mnohé, kteří by i vyzkoušeli docela pozitivní zpráva;-) Joo a dík za bod!:-D

Jani, smekám klobouk, že jsi sehnala býčí žlázy. Já jsem býčí žlázy v žádném obchodě v Brně neviděla. Za totality to bylo podpultové zboží.;-) Býčí žlázy za totality šly jenom na vývoz, nebo do vybraných hotelů.;-) U nás na Slovensku, odkud pocházím já, do horských hotelů v Nízkých Tatrách jako delikatesa pro zahraniční klientelu.

Býčí žlázy jsem jedla jako malá holka. Maminka je připravovala na cibulce s vínem, nebo smažila v těstíčku. :-p Jednou když jsme měli na večeři býčí žlázy, přišel na návštěvu soused, který měl vždy silácké řeči, že by býčí žlázy nikdy nespolknul a že by je na talíři okamžitě poznal. A nepoznal. Až když měl boule za ušima a vylízaný talíř, tak mu naši s úsměvem řekli co jedl. Soused pak musel uznat, že se mýlil a že býčí žlázy je velká dobrota.:-p

Zarazil mě Elizin názor, že je to přežitek z dob, kde lidé z hladu "sežrali" všechno... V tomhle s ní nemůžu souhlasit.

Býčí žlázy mají velmi jemné maso, a je-li správně upravené, stává se opravdovou DELIKTESOU. Býčí žlázy nejsou v pravém slova smyslu vnitřnostmi. Jsou to DROBY a na rozdíl od ledvin nebo jater se v nich NEHROMADÍ ŽÁDNÉ ODPADNÍ LÁTKY.
Více zde:
http://www.lidovky.cz/byci-zlazy-netradicni-d..." target = "_blank">www.lidovky.cz/byci-zlazy-netradicni-delika...

Jani, za receptík posílám +10. :yes:

Eliza: Eli ale to néé, já chápu, že by to někdo nepozřel!! Každý máme jiné chutě a tak je to v pořádku!! Víš, jaká nuda by byla na světě, kdybysme jedli třeba jen amarouny? A všichni? :-D Já jsem dobře věděla, když jsem ten recept přidávala, že bude mít své příznivce i nepříznivce;-)

Tak jsem v práci hned po ránu rozpoutala debatu na téma býčí žlázy - a máme tu dva tábory...:-) Ti, kteří je ochutnali, mluví o neskutečné pochoutce a nedají na ten pokrm dopustit a pak ti, kteří jako já tvrdí, že by to nepozřeli z jistých důvodů...;-)
Takže Jani, omluva...prý je to pro opravdové fajnšmekry...(tak to asi nejsem...;-):-)) )

Tématické fráze:
býčí žlázy, recept na byci zlazy, býčí žlázy recept, byci zlazy recepty, recept býčí žlázy, recepty na byčí žlazy, jak připravit býčí žlázy, recepty býčí žlázy, bici zlazy, bíčí žlázy recept, bíčí žlazy recepty, býčí žlázy příprava, recepty z býčích žláz, příprava býčích žláz, čína z býčích žláz, byči žlazi, býčí žláza, býčí žlázy na cibulce, býčí žlázy brno, býčížlázy

Suroviny:
býčí žláza, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, maggi, sůl, cukr, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu