Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zauzená klobása a hříbky v gulášové omáčce s pivem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 322 kJ /
1 511 kcal
Bílkoviny53,20 g
Tuky81,80 g
Vláknina57,06 g
Cholesterol 194 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,35 g
Sacharidy111,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky. Krok 2: Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou papriku, kečup, kapii a podlijeme vše pivem, přidáme masox a dusíme do měkka. Krok 3: Nakonec dochutíme pepřem, majoránkou a houbovým kořením a zahustíme moukou nebo solamylem.
Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem. Zdobíme cibulkou a kapií.

Feferonku si tam dává jen můj manžel do talíře, já jsem radši bez ní.

Zveřejněno 28. 5. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Moc nám chutná tento guláš, když jsem s dědou jezdila stavět chatu, tak to bylo vždy nej jídlo, houby jsme donesli a pivo měl děda vždy po ruce, moc jsem to mívala ráda a to mi zůstalo dodnes.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zauzená klobása a hříbky v gulášové omáčce s pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Y6O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zauzená klobása a hříbky v gulášové omáčce s pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Y6O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Anna Kocikova: Anicko, pivo ta mbýt nemusí, jen kdo chce, ale dobré:-K:-K

zizala: tak nejak, abstik je abstik:-D:-D

Ivo, Abstinent asi chtěl být vtipný a nevyšlo mu to ;-)
Recept má slibnou kombinaci surovin :-p:yes:

Moc hezky provedený recept:-p+:yes:Osobně pivo nemám ráda,ale pokud jsou dobré recepty jak se světlým,nebo tmavým pivem,vždy dávám a poznat to opravdu není;-):-))

Eliza: tak nějak, ano, ano, máš pravdu,:-K lidé jsou někdy "různí", díky Elízko, míváš krásné receptíky a fota, paráda:-K:-K

Ivo, na tohle je lepší se vykašlat...;-) Někdo tu chtěl rýpnout a pak mu nejspíš samotnému došlo, že (jak píše Tejajka) alkohol v jídle je provařený a tudíž takové pokrmy jí s chutí a bez obav nejen řidiči a malé děti, ale i ti abstinenti... Prostě reagoval/a zrovna na tvůj recept a ve své hlouposti zapomněl/a na celou historii a tradici nejen české, ale i francouzské a italské kuchyně...;-)

Jana Remkova::-)):-)):-D:-D

Věrka.: ahojky Verko, /mam take sestru Verku, ale jen nahoda asi, dekuji za prima komentar. Iva

Abstinent:?? jsem taky abstík jinak,;-) ale pivo, jak si čteš ted v komentáři se vypařuje:-? ja nepiji žádné jinak taky. Jedno pivo se doporučuje , vážne a ale každému občas na ledviny a trávení.;-);-):-)

tejaja: děkuji, za vysvětleni abstíkovi , jsi hodná:-)

Pivo, nepivo, kdo si ho tam chce dát, dá, kdo nechce, nedá a kdo jí či- li pije pivo, nejezdí pak autem snad ne?? Množství guláše jsou pak asi 2,5 litru až 3 litry, tak asi tak. To je jako s tv, když Ti nesedí program,. dáš si jiný, nebo odejdeš, tak si dej guláš třeba jinak abstíku.:-K:-K, Dnes se i u grilu dává pivo at uz na nej ,nebo pod nej...

Zajímavý, chutný recept a fotky hodně jedlé, no a pivko ...proč ne? Já na něm dnes pekla kuře, takže:yes:

Abstinent: keby si dával/a na chémii pozor, tak by si vedel/a, že alkohol sa vyparuje pri 67 °C, takže v žiadnom varenom, pečenom jedle neostane, pretože sa vyparí.

Já bych si určitě taky moc pochutnala a tu feferonku bych si taky prosila. Abstinente, já jsem též abstinent ale občas sklenka nezaškodí a kdo nepije vůbec, tak je divný.

Abstinent::-D:-D:-D:-D:-D:-D no se pos...:-D

Tématické fráze:
gulášová omáčka, zauzena paprika, zauzena červena paprika, hribky a alkohol, kuře na pivu- řidiči-alkohol, jak poznat dobrou klobasu, omacka na pivě, recept klobásová omáčka, recet guláše, gulaš s gulašove polévky, gulášová polévka s pivem, alkohol v jidle se vypari, recepty s tmavym pivem, tv prima recepty klobasky, klobasa omáčky, omacka klobasa cibule, hribek a z červena, omáčka s pivem, recet gulasove omacky, omáčky a pivem

Suroviny:
houba hřib, klobása, sádlo, cibule, koření paprika gulášová, sůl, pepř, majoránka, kapie červená, feferonka, česnek, pivo světlé, cibule, paprika čerstvá zelená, mouka hladká, kečup sladký, masox, koření houbová variace

Přidat fotografie receptu