Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Platýs v krémové marinádě a citrusech

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 366 kJ /
326 kcal
Bílkoviny2,97 g
Tuky27,85 g
Vláknina4,74 g
Cholesterol 67 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy13,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku rozehřejeme máslo, sýr a smetanu na hladkou omáčku. Krok 2: Necháme ji trochu vychladnout a prošleháme s majonézou, pár kapkami citrónové šťávy, bylinkou a špetkou cukru. Krok 3: Ryby osolíme, vložíme do máslem vytřeného pekáčku, potřeme marinádou a necháme cca dvě hodiny odležet. Krok 4: Povrch poklademe tenkými kolečky citrónu a mandarinky. Krok 5: Pečeme při 200°C asi 20-25 minut.

Zveřejněno 29. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Platýs v krémové marinádě a citrusech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGr5

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Platýs v krémové marinádě a citrusech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGr5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Eliza: Eli díky za odpověď, já bych taky dala určitě přednost lučině nebo gervais, ten tavený by mně tam moc neseděl;-):-)

Maris, měla jsem tzv. čerstvý sýr, takže vlastně něco typu lučina či gervais...ale s taveňákem by to šlo také.

Leni, i nám chutná a moooc... A jede i dětičkám, což je super. Dnes jsme si s kolegyní daly k obědu platýze pečeného na másle a podávaného s listovým špenátem na cibuli a česneku a vařené brambory k tomu a bylo to taky luxusní...:-p:yes: To asi taky zavedu doma...;-)

Eli tak teď koukám na tvůj receptík-taktéž vypadá výtečně:-*ukládám jelikož nám rybka zachutnala;-)

To mi nějak uteklo - krásná úprava:yes:. Eli - asi se budu hloupě ptát - ale co myslíš tím krémovým sýrem ? Něco jako Lučina nebo tavený ? Já mám totiž v tom guláš:-8 Bodík posílám předem:yes:+

Moc děkuji za komentáře a body...:-K Platýz je opravdu dobrá rybka, navíc bez kostí...:-p

Nádhera :-p:yes:

Eli:-pdobrota + bod:-p:yes:a foto:yes:

Jen si nabídnout, už jen ty fotky mluví za vše:-!

Platýz je bezva, už mi bylo taky ctí:-p

Nádherně "žravé" fotky a jistě dobrota ;-);-);-)

Ivi, myslím, že do platýze se zamiluješ...;-):yes: a vymyslíš pro nás skvělé varianty jeho přípravy, jak tě znám...:-p

Elizo, včera jsem na platýze koukala a nevzala ho ;-( tohle vypadá výborně, začínám ujíždět na rybách a každý takovýhle recept ve mně vyvolává chuť jí do mrazáku a hledat, jaký kousek tam ještě mám :-8:-8:-8 ukládám si, jakmile platýz bude doma :-p:yes:

Tématické fráze:
platýz a jeho příprava, lučina zravi, pečený platýz, platyz, platýz recept, příprava platýze, marináda s lučiny, uprava halibuta, recept na platýz, vareny platyz, platyz cerny uprava, filety z platyza, jak se jí platýz, recepty na platyze, platýs, platýz jak chutná, nalozeny platyz, sýr platyza, platýz černý peceny, filet z platýze černého

Suroviny:
máslo, sýr měkký tavený, smetana, majonéza, cukr moučkový, bylinky, citron, mandarinky, sůl

Přidat fotografie receptu