Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Eskymáček

Moučník inspirovaný známým nanukem, který stojí za zkoušku. Není složitý a připravený je také velmi rychle, jen potřebuje čas na vychlazení. Kokosový krém zvláční kakaový korpus a zároveň celé řezy krásně provoní. Jednoduše ideální zákusek ke kávě.

Hodnocení receptu je 4,8 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petranovakova petranovakova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 323 kJ /
5 813 kcal
Bílkoviny110,24 g
Tuky272,87 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 882 mg
Sodík 511 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy716,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem, přidáme kypřící prášek, olej, mléko, kakao, mouku a umícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C zhruba 15 minut. Krok 2: Mezitím, co se bude korpus péct a chladnout, připravíme náplň: z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Do studeného pudinku zašleháme máslo a zakysanou smetanu. Krok 3: Hmotu rozetřeme na upečený korpus a přestříkáme čokoládou.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 30. 5. 2011

Poznámka autorky petranovakova

Velmi se omlouvám za původní chybný recept, teď už jsem ho upravila, tak snad už to po tomto receptu bude poživatelný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Eskymáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEqg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Eskymáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEqg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Recept byl asi upraven - takto je to klasické těsto na olejovou bábovku, do kterého dávám hrubou mouku. Těsto používám i na koláč s ovocem, někdy i na dort.
https://www.toprecepty.cz/recept/41435-olejova-buc...

Rychle se to snědlo ale krém neztuhly ani po 15 hodinách v lednici? Asi jsem udělala někde chybu:-D:yes:

Buchta upečena a takřka snědena ;-) je opravdu mňamózní:yes: Do receptu jsem akorát dala kefír místo mléka (nechtělo se mi pro další do sklepa:-D ).Určitě budu péci častěji - bodík letí:yes:

tak krásně to vypadá na fotce, že jsem se do toho chtěla pustit. Ale komentáře mě odradili.

pokud je řídký krém dávám mascarpone a tvaroh a zakysku ,,,ztužovač

Vyzkoušela jsem a už nikdy více!Korpus suchý,krém se odděloval po ztuhnutí od korpusu...
:no:

Musí se vylepšit,do korpusu místo hrubé mouky hladkou,olej a trochu mléka.Do krému kysanka a jeden tvaroh k pusinku.Pro tuhost krému je půl másla málo,takže celé :-)

Už nikdy , piškot hnusný- suchý a krém řídký , jen chutná jako eskymo , takže recept určitě mezi top recepty nepatří. Jsem teda dost zklamaná.:no::no::no:

tak si skládám skřin a dostal sem odkaz na eskymáčka jako ferda mravenec práce všeho druhu přečtu komentaře všeho nechám prošmějdím lednici zapnu troubu a podělím se o názor chlapa.Upečené z vlastní zkušenosti davám hl mouku tak možná chybička při šlehání přidám panáka horké vody pro větší nadychání je to spíš roládovy korpus než dortový tak olej nedávám patří spíše jen do žloutků.krém v poho dávám na půll litra mléka dva pudinky smetanu sem použil 200ml a ušlehané v pohodě i misku sem otočil a nic se nedělo foto mám takže je v ledničce a čokoláda snad není problém páč sladké moc nemusím rozdám rano po sousedech všem devčicám pěkný večer Mara:-K

Anickavaricka 23. 3. 2017 16:41
Do cesta by som nedávala rozhodne hrubú múku ale hladkú alebo polohrubú, skôr hladku. Chýba mi tam aspoň 3/4 šálky oleja alebo tuku, rozmýšľam nad kokosovým tukom, napríklad dve kopcovité polievkové lyžice. Pokiaľ ide do krému okrem masla aj smotana, tak aspoň dva pudingy na pol litra mlieka.

Anickavaricka: Mate, pravdu uz jdem se divala na ingredience, take budu upravovat. Napsala jste to presne;-)www.toprecepty.cz

Dá se sníst, těsto je tužší a krém se dost roztíká. Buď tam něco chybí v receptu a nebo je špatně napsaný. Škoda jinak by byl super ale návštěvě bych ho asi nenabídla:-(

Pokud to autorce vyšlo takhle jak je na obrázku pak je asi dobrý kouzelník, recept od ní naprosto nepoužitelný, a krém řídký jako polévka :( Maximálně hodit to někam, to mi nikdo jíst nebude:( :-!:no:

Jana Horáčková 31. 10. 2015 18:20
... bílky jsem našlehala, do těsta dala 6 lžic oleje a 1 1/2;-) dcl mléka....( kdo chce, také může dát nastrouhané jablko, není to znát, ) .. určitě bude korpus vláčný.... možná že autorka na mléko zapomněla.....

Do těsta patří mléko a olej hmm rada nad zlato mleka kolik cisterna? A oleje kanistr?

do těsta patří ještě mléko a olej.

Tématické fráze:
řezy eskymacek, buchta eskymáček, eskymacek rezy, eskymáček buchta, moucnik eskymacek, eskimaček, eskimacky kolac, koláč oblíž prst, eskymaček řezy na plech, recept na koláč eskymáček, eskymo plátky bez pečení, eskimacky koláč recept, řídký krem, rezyeskymacek, kokosové řezy eskymáček, buchta eskymacek recepty, oblizprst recepty, recept eskimacek, zakusek eskymacek, černa placka moučnik

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, kakao, kypřící prášek, mléko, olej, mléko, pudink kokosový, máslo, cukr krystal, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu