Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí griotka z višní

Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do toho. Na zdraví!

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

45natalie

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + 6-8 týdnů louhování

60 min (60 min příprava, + 6-8 týdnů louhování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 233 kJ /
6 748 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy605,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Višně opláchneme, zbavíme stopek a vypeckujeme. Připravíme dobře vymytou velkou sklenici o obsahu 5 litrů. Krok 2: Všechny višně rozmačkáme, vložíme je do sklenice a přidáme k nim asi 1/4 pecek. Krok 3: K višním ve sklenici přidáme rozdrcenou skořici, hřebíčky, kůru z poloviny pomeranče, vanilku a rozdrcený puškvorec. Krok 4: Nakonec do sklenice nalijeme všechnu vodku, sklenici zlehka uzavřeme a směs necháme 15-21 dnů louhovat. Krok 5: Po uplynutí této doby tekutý podíl slijeme, zbytek scedíme a mírně vylisujeme. Krok 6: Vše přefiltrujeme a smícháme s cukrem. Necháme stát 2-4 dny (občas promícháme) a stočíme do lahví.

TIP: Jak zpracovat višně

Zveřejněno 1. 6. 2011

Poznámka autorky 45natalie

Puškvorcový kořen koupíte třeba v lékárně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí griotka z višní

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vml5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí griotka z višní

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vml5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Irule:Holota jedna!!:-D:-D

Jana Remkova:jojo, já to mám táky raději s rumem, ale chapům v práci to chutnalo se slivovicí :-D

Irule: dělám to stejně, taky od oka a chutná nám to více s rumem, než třeba s vodkou, nebo lihem..;-)

Jana Remkova:my máme na zahradě strom, takže problémy sehnat višně nemám, dělám i marmeládu :-p
Jinak na griotku dám do velké sklenice vrstvu višní, posypu cukrem a tak to střídám a pak to zaliju rumem případně slivovicí. Obojí je vyzkoušené a dobré:-p:-p. Dělám to od oka ;-):-)):-)):-K A višně z té griotky jsou pak moc dobré do bílého jogurtu nebo na studené dorty (taky vyzkoušené):-p:yes:

Irule: Díky!! Já se snažím taky dělat griotku každý rok. Poslední dobou mám ale problém sehnat višně:-S Až teď vidím, že to vlastně není můj recept:-D:-D:-D:-D. Říkám si, co to mám za hovadiny napsané v ingrediencích a že to upravím a ono to nejde!:-D

:yes::yes::yes: dělávám každý rok a je mooooc výborná. Přidávám foto i bodík +4 :-p:-p:-p:-K

Nedávala jsem tolik cukru, pořípadě dodám. Konečně jsem sehnala višně:-p. Přidávám foto a hotový likér přidám, až bude;-) Rum podle našeho starého a osvědčeného receptu přidávám hned;-)

Tématické fráze:
domácí griotka, výroba domácí griotky, výroba griotky, griotka recept, višně recepty, recept na domácí griotku, recept na griotku, griotka, jak vyrobit griotku, domaci liker z višni, višně v cukru, recepty z visni, jak se dělá griotka, co s višněmi, domácí griotka recept, domácí výroba griotky, visne v alkoholu, visne ve slivovici, domácí griotka z třešní, višně v lihu

Suroviny:
višně, skořice celá, koření hřebíček, kůra pomerančová, vanilka, vodka, cukr

Přidat fotografie receptu