Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hořčicová omáčka

V našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s kousky kuřecího masa, která je zjemněná smetanou.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie828 kJ /
198 kcal
Bílkoviny2,70 g
Tuky14,40 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy13,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli zesklovatíme na oleji, zarestujeme 3 lžíce hořčice, přidáme nakrájené maso na větší kousky a zeleninu na kostičky nebo nastrouhanou. Krok 2: Osolíme, dáme bylinky a koření, podlijeme a dusíme doměkka. Krok 3: Poté maso vyjmeme, zbytek propasírujeme a přilijeme smetanu. Krok 4: Dochutíme podle chuti ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru, jak kdo má rád a zahustíme buď hotovou jíškou nebo rozkvedlanou moukou ve smetaně.

TIP: Jíška a další možnosti, jak zahustit pokrm

Zveřejněno 6. 6. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Další recepty najdete na: http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJ7v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJ7v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

:yes::yes:<3:-K

Dobry deň aké množstvo zeleniny sa dava. V recepte nepíšu ;-)toprecepty.cz

Isabela: Ano je vyborna! :)

umm mnami
Uz jsem ji jednou varila a je vyborna muzu se po ni utlouct :3

Monika:Není zač, jsem ráda, že se povedla, díky:-K

Erikaaaa: Řekla bych tak na 1 kg masa, 300-400 g zeleniny. Ale já to dávám od oka, prostě jako když se dělá svíčková, skoro stejný základ ;-)

Zobrazit starší odpověď

Dala sem poprve a moc se mi to povedlo.
Dekuji za inspiraci.

Mája:Tak přeji dobrou chuť;-):-K

:yes: Zítra si ji uvaříme a moc se na ni těšíme:-p

Díky fcb jsem na tuhle historickou dobrotu narazila - jednoduché, rychlé, nápadité - a hlavně dobré:yes:

Tak dneska jenom narychlo rozmixovaná s vepřovou plecí;-)

:-p+6:yes:

Ahá, tak v tom to je, dát hodně hořčice, díky Andrejko. Já si horčici mažu na chleba s máslem, takže tři lžíce v omáčce by mi určitě nestačily :))).

:-p:yes::yes:

Klariska:Podobná je,ovšem tady je dominující chuť té hořčice,musí se jí tam dát opravdu dost,protože dnešní hořčice mi přijdou svojí chutí dost fádní.

Omáčka mi připomíná svíčkovou, liší se v koření a chybějící petrželí, ale myslím, že i tak bude chuť hodně podobná ;-).

Tématické fráze:
hořčicová omáčka, hořčicová omáčka recept, hořticová omáčka, horčicova omacka k masu, hořčicová omáčka se smetanou, hořčicová omáčka na maso, recept hořčicová omáčka, horcicna omacka, smetanovo hořčícova omáčka, hořčicová omáčka ke steaku, recepty hořčicová omáčka, omáčka hořčicová, hořčicová omáčka ke steakům, omáčka z hořčice, horcicova smetanova omacka, hořticová omáčka recept, hořčicová omáčka na steak, hořčicová omáčka a vepřové, hořčicová, horcicova omacka-recept

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, cibule, mrkev, celer, hořčice plnotučná, smetana sladká, tymián, saturejka, koření nové koření, jalovec, sůl, jíška

Přidat fotografie receptu