Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený lilek

Smažený lilek je lahůdka, která přináší do vaší kuchyně kousek slunného Středomoří. Zvenku křupavý, uvnitř měkký a šťavnatý. Jako příloha se výborně hodí vařené brambory a tatarská omáčka či zakysaná smetana s pažitkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky oloupeme, podélně nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm silné. Osolíme a necháme "vypotit". Lilky pustí vodu a odstraní se případná hořkost. Krok 2: Potom je osušíme, obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme z obou stran v rozehřátém oleji. Krok 3: Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo se zakysanou smetanou ochucenou pažitkou.

TIP: Lilek v naší kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 14. 7. 2008

Poznámka autorky maris

Nejlépe je plátky po nakrájení, rozložit na sítko, aby tekutina mohla hned odkapat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkZp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkZp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Anna Kocikova: já taky děkuji, nenapadlo mě to tu hledat;-):-)

Anna Kocikova: moc děkuji:-K

Eja57:

Eja57: nejdřív jsem se lekla, že se ptáš mě, taky to netuším, ale zajímá mě to:-8. Znám kapra na černo a že by se kapr nahradil lilkem - to se mi nezdá:-)

Marie Svarcova: Maruško, lilek načerno je prosím co?
:-K

:-)<3:yes::yes: u nás lilek také oblíbený a zrovna dnes bude na přání načerno,;-) příště smažený :-K

Naprosto perfektní.. ale s kečupem mnohem lepší :)

BronislavaP:;-):-), taky nám chutná:-p

Bezva!!!:-p

Nejřív jsem dala recept,ale po upozornění nereg.jsem zjistila,že recept tu je:-))Tak jen přidávám foto;-)Dnes byl u nás k obědu.Jen já ho krájím na kolečka;-)

Lilek som robila podľa http://lilek.net/zapeceny-lilek a bol tiež veľmi dobrý

Plátky lilku (je zbytečné loupat)jsou lepší tenké, 3 až 4 mm.

Jana Remkova:Já nikdy neloupu, jen pořádně omyji. Lilek je trochu jiný, ale moc dobrý. Já ho vždycky pořádně tepelně opracuji, kvůli solaninu.

Obalené super. Teď jsem si udělala lilek a cuketu osmažené na olivovém oleji, jen osolené, okořeněné - dělala jsem to pod pokličkou. K hotovému plátek slunečnicového chleba, navrch pár kapek kečupu a mladou cibulkou posypané a bylo to výborné! (Koření jsem použila - bazalku, drcený česnek sušený a plátky syrového, pepř). Pár kousků syrového česneku jsem si nechala ještě k hotovému jídlo, je moc zdravý.:-p

jj, tento týden už jsem ho zase měli:-p

:-)) maximální dobrota

ano,je to bomba,smažený lilek,patizon,nebo cuketa.to můžu.:yes:

Dobrý tip,už jsem to též dlouho nevařila a při tom je to tak dobré.:-p
dávám bodík

Ch. Když se to neosolí, ale rovnou trojobalí a kolečko se předem rozkrojí napůl a posolí se to až po usmažení tak je to uvnitř a i celé to chutná jako smažený obalený podhříbek a do lesa se nemusí. Jsem labužník houbových řízků (půlkilo na chuť je mi málo) a při tomhle se ani oči nemusejí zavírat a především se nemusí houby čistit a vyšťourávat červíky Pepíky. Strouhanku si děláme vlastní z rohlíků, hrubší. Dobrou chuť.

Jani, oloupu tu fialovou slupku, jde to dobře škrabkou na brambory. Když lilek zapékám, tak ho taky neloupu, ale na to obalování ano.;-):-) Myslím, že v tom velký rozdíl není. Připomíná mi to vzdáleně smažené obalované houby, ale samozřejmě bez jejich chuti a vůně.

maris, jak se to loupe? Musí se oloupat všechno to fialové? Ptám se, protože Eliza to má vždycky se slupkou:-) Jinak, to se mi líbí moc, už jsem jedla smaženou cuketu, patison, kedlub, květák a brokolici, tak co, je v tom velký rozdíl?:-?

Tak takhle jsem lilek ještě nedělala ani nejedla, vypadá moc dobře :-p!!

Smažený lilek mohu kdykoliv a kdekoliv. :-p

Tématické fráze:
lilek recepty, obalovaný lilek, recepty lilek, lilek recept, lilek, loupe se lilek, recept lilek, lilek v trojobalu, smažený baklažán, baklažán recepty, recepty z lilku, recepty na lilek, obalovana brokolice, lilek obalovaný, smažené lilky, recept na lilek, musí se lilek loupat, recepty baklažán, baklažán smazený, loupe se lilek?

Suroviny:
lilek, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, olej

Přidat fotografie receptu