Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 153 kJ /
993 kcal
Bílkoviny5,28 g
Tuky84,11 g
Vláknina3,69 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy21,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Křidýlka očistíme a přesekáme v kloubech - z každého vzniknou dvě porcičky k další úpravě a konec křídla, který uschováme k výrobě polévky. Krok 2: Masitější části křídel osolíme, opepříme, lehce posypeme podravkou se středozemními bylinami, rozemneme na ně sušený rozmarýn a tymián a zacákneme olivovým olejem. Krok 3: Proložíme bobkovým listem a necháme odležet do druhého dne. Krok 4: Druhý den maso obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji, roztavené slanině a másle dozlatova. Krok 5: Maso vyjmeme, do výpeku vložíme oloupanou šalotku, opečeme ji dohněda a zasypeme lžící krystalového cukru. Krok 6: Cukr necháme zkaramelizovat a zalijeme vínem. Necháme provařit, přidáme špetku tymiánu, rozmarýnu, nového koření, pepře, lžíci rybízové marmelády, utřený česnek, bobkový list, případně trochu zázvoru a sůl. Krok 7: Promícháme, vrátíme opečené maso, přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě při 180°C cca hodinu. Krok 8: Každých 20 minut promícháme, případně podlijeme. Krok 9: Hotové maso vyjmeme a odložíme. Výpek vysmahneme na tuk, zasypeme hladkou moukou, prosmažíme, zalijeme vývarem a provaříme na mírné teplotě asi 15-20 minut - až tuk vystoupí na povrch a omáčka zhoustne. Krok 10: Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 7. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zq7Z

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zq7Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

mnooo....tak to je podle mého gusta....to musím zkusit...červené víno s rybízem....mňam :yes:...a krásný fotky :-)

Ladi, moc mě těší, že jsi pro více lidí vybrala tento recept...:-K Doufám, že jim všem bude chutnat.;-) A těším se na fotku.

Dnes jsem si to udělala jen pro sebe jako zkušební oběd (jen ze 3 kusů křidýlek) a instiinkt nezklamal :-p:yes:, zítra bude pro větší počet lidí, tak doufám, že přihodím foto ;-)

Děkuji všem a pokud realizujete, přeji pohodové vaření a dobrou chuť...:-):-K

:-p:yes:

Veľmi pekné.

Elí, moc pěkný a chuťově zajímavý recept, který nutí k vyzkoušení. Máš 12.bod:yes:

:-K:-Kparáda jako vždy:-*:-*+10

Máš moc pěkné recepty a moc hezky upravené:yes:

Kureci kridla manzel miluje...:yes::yes::yes:. Vynecham sice Podravku, ale posilam bodik, protoze receptik me inspiroval :-K.

Eli, moc pěkný receptík:-p:-p5 bod:yes:a proti foto i naservírované:yes::-O

Eli, karamelizovanou šalotku si občas dělám sama pro sebe k večeři a baštím ji jen tak s bagetkou:-8, ale Tvoje je jiná a mně se moc líbí:-p:yes:

krásne fotky :-K:-K:-K

:-p:yes:

Tak to teda vypadá velmi luxusně a i si dovedu tu lahodnou chuť představit. Určitě vyzkouším.:-K:yes:

Tématické fráze:
karamelizovaná šalotka, úprava šalotky, karamelizovane salotky, šalotka foto, šalotka recepty, šalotka, karamelizovaná šalotka recept, kuřeci kridylka, marmeláda ze šalotky, šalotka úprava, šalotka na karamelu, kuře na šalotkách, salotka karamelizovana, šalotka recept, kuřecí křidélka recept, kuřecí křidélka, karamelizovany zázvor, karamelizované šalotky recepty, kuře šalotka, karamelizovaná šalotka pohlreich

Suroviny:
křídla kuřecí, slanina, cibule šalotka, víno červené, marmeláda rybízová, česnek, mouka hladká, olej, máslo, vývar, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, cukr, tymián sušený, rozmarýn sušený, podravka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu