Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový dezert z časopisu Blesk

Tento tvarohový koláč, je lahodný a nadýchaný sladký pokrm, který potěší všechny milovníky jemných a krémových chutí. Spojuje svěžest tvarohu s lehkým těstem, což vytváří dokonalou harmonii chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 506 kJ /
3 706 kcal
Bílkoviny117,67 g
Tuky177,42 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 790 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy407,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Z mouky, vajec, prášku do pečiva, másla a cukru vypracujeme těsto, které rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 3: Tvaroh rozmixujeme s mlékem, přidáme vejce, cukr, olej a pudinkový prášek, náplň vylijeme na těsto, rozetřeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. asi 30 min. Krok 4: Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, kterým potřeme rozpečený koláč, posypeme moučkovým cukrem a vložíme do trouby a necháme jen lehce zhnědnout.

TIP: Jak připravit bílkový sníh - rady a tipy

Zveřejněno 9. 6. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Recept pochází z časopisu Blesk Vaše recepty, autorkou je Martina Čížková z Datyně. Tímto jí děkuji za príma receptík k odpolední kávičce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový dezert z časopisu Blesk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAyB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový dezert z časopisu Blesk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAyB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Dajda: děkuji za rychlou odpověď:-*

pohoda.b@post.cz: 30 minut na 180 stupňů, je to tam! ;-)

Co je to rozpečený koláč??? Jak dlouho má být v troubě aby byl rozpečený???????:-((Díky.

:yes: mám vyzkoušeno a je to luxus, dávám palec nahoru a ukladam :)

marepavla: děkuji, že jsi vyzkoušela a že vás recept nezklamal:-K

Mikel František: tady jste webu Toprecepty.cz, asi jste se spletl a po emailu do Blesku pátrejte jinde, děkuji za pochopení.

Nevíte někdo co je to "nahatý máslo"?Bylo to v jednom receptu v posledním čísle.

senky:Jani, díky za pochvalu i za fotěnku:-K

Byl dnes na odpoledne a byl vynikající:yes::yes: svědčí o tom už jenom drobečky v pekáči:-D:-D dokládám fotem;-)

Baruško, potěšila jsi mě jak komentíkem, tak i fotkou, díky:-K

Ivanko - diky za vyborny nedelni moucnicek :yes:21:yes: Pridavam i fotku:-K

Báječný, lehounký dezert;-):yes: Děkuji za recept, přidávám fotku + bod:yes::yes::-K:-K

Perfektní koláček:yes::yes:

+18 a fotky. Dezert je naprosto senzační,všem nám moc chutná:yes::yes: Fakt výborný!:-) akorát na konci jsem už nesypala mouč.cukrem,jinak vše podle receptu.

ivulinka: no, u nás taky ne, Ivi:-D

Jana Remkova:Janičko, děkuji za vyzkoušení, přidanou fotku a přidělený bodík, jsem ráda, že chutnalo, moc se ti povedl, u nás dlouho nevydžel, jak byl dobrý.

Tématické fráze:
blesk pro ženy, blesk.cz, blesk pro ženy recepty, blesk recepty, tvarohový dezert, časopis blesk vaše recepty, blesk pro ženy.cz, bleskprozeny.cz, blesk cz, blesk cz, recepty z blesku pro ženy, tvarohové dezerty, časopis blesk-vaše recepty, recepty blesk, blesk recepty.cz, časopisy pro ženy, tvarohový dezert bez mouky, blesk .cz, blesk pro ženy časopis-recepty, blesk vaše recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, vejce, žloutek, máslo, cukr moučkový, tuk, mouka, tvaroh, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, žloutek, vejce, olej, bílek, cukr krystal, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu