Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky naruby

Mouka, vejce, strouhanka a poté usmažit - klasický postup při přípravě notoricky známých řízků. Ale už jste to zkoušeli naopak? Vepřové řízky naruby se obalují nejdříve ve strouhance, následně ve vajíčku a mouce. Po usmažení se ještě dopékají v troubě.

Hodnocení receptu je 4,7 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 170 kJ /
280 kcal
Bílkoviny19,32 g
Tuky15,46 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy14,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme, nasolíme, opepříme a obalujeme ve strouhance, pak ve vejci a nakonec v mouce. Krok 2: Prudce opečeme na rozpáleném oleji. Krok 3: Pak maso vložíme do pekáčku, poklademe kolečky cibule, zalijeme vývarem a dáme ještě na 20 minut do trouby zapéct. Krok 4: Podáváme s brambory.

TIP: Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?

Zveřejněno 15. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky naruby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBoY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky naruby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBoY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Zkuste řízky udělat z hovězího :-)

Vyzkoušejte někdy řízky naruby pečené na leču. Vynikající:yes:

Hm,tak jdu taky na to;-),snad si tedy pochutnáme.

já znam tento recept od své babičky pouze v podobě s moravankou, musím tedy zkusit i jiné varianty o kterých tu píšete, jinak tato úprava řízků je má nejoblíbenější a autorovy dávam za tento recept jedině tři palce na horu a jsem rád že se mezi námi vyskytují lidi, kteří jsou ochotni jít dál v kuchařském umění ne jen zůstat u klasických smžácích v troj obalu :-) :yes::yes::yes:

Tak ted sem dodělala voní užasně tak ještě dovařím brambory a jdem jíst,a přístě určitě vyzkouším i stou moravankou ;-)

Dnes jsem toto jídlo vařila k obědu.Na cibuli ještě dám plátek anglické slaniny a zapeču.:-p

řízky jsou moc dobré takto udělané:-p. já dávám trochu kečupu kolečka cibule na každý řízek;-). máš velkýho bodíka:yes::yes:

Řízky naruby s Moravankou jsou výtečné. Děkuji za recept. Lili;-)lilipalickova@seznam cz

:-p:-p:-p:-p právě jsem si dala a musím říct že jsou opravdu mňamózní :-p:-p:yes:;-) určitě jsem je nedělala naposledy ;-) ještě jsem mezi ně(když jsem je skládala do pekáčku)dala po plátku anglické,no mňamka :yes:

:yes::yes:+

Ještě chci dodat, že řízky v mouce neobaluji. Stačí jenom strouhanku pořádně natlačit do masa, pak obalit ve vajíčku a dozlatova usmažit. Na řízkách se i bez mouky udělá krásné, křupavé těstíčko. ;-) Pak už stačí řízky zapéct v troubě. Když řízky podlívám masoxem, tak v masoxovém vývaru (1/2 l vody a 1 kostka bujonu) rozpustím i cca 100 g MÁSLA. Nebo řízky podliji pikantní moravankou, jak jsem psala v předešlém komentáři. Obě varianty jsou výborné. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli a s bramborovou kaší je to :-p :-p :-p

Pro sodovku-moje známá dělá taky s tou moravankou,měla sem taky trochu obavy z té kyselkavé chuti,ale ona je taky velmi chválila.Takže nezbývá než je zkusit;-)

Řízky naruby dělám s různými obměnami a všechny způsoby jsou vynikající. Například místo bujonu můžete řízky zalít sterilovaným salátem „Moravanka“. :-p Pak již cibuli nëdávám.
Na naskládané řízky vyklopím sterilizovaný salát Moravanka i s nálevem. Řízky v pekáči ještě podliji trochou vody nebo vývaru. Cibulky a okurky z Moravanky překrojím na menší kousky, akorát vytáhnu feferonku, který v těchto salátech bývá, ale kdo má rád ostré - není na škodu. Asi 20 minut "doděláme" v troubě. Když jsem řízky s Moravankou dělala poprvé, tak jsem měla strach, že řízky budou kyselé. Mile jsem byla překvapena nejenom vůní, ale i znamenitou chutí. :-p :-p :-p Řízky naopak si zaslouží bodík :yes: +6

Dnes jsem dělala a byly dobré,takže:yes:

Míšo vývaru asi půl litru a zapéct tak na 150 stupňů:-)

Chtěla bych se zeptat kolik toho vývaru a na kolik zapékat.
Dék

vybusna-ne nove talíře, jeden talíř na hlavní jídlo a jeden na zákusky:-)):-D Musela jsem si koupit něco světlejšího, aby to bylo na fotkách vidět:-)):-D Jsme sami dva doma, na co by nám bylo 12 talířů od každého druhu? I tak jich mám až až, ale těch tmavých do mikrovlnky, ale prd na nich vynikne:-S

jejda u remkov maju nove taniere...kraaasne

Takže já dávám plusík, protože řízky byly vynikající!:yes:

Tématické fráze:
řízek naruby, řízky na ruby, rizek naruby v troube, rizky, recept řízky na ruby, řizek naruby zapečeny, řízek naruby recept, obrácené řízky v troubě s moravankou, řízky naopak, vepřové řízky na ruby, rizek na ruby, řízek naopak, vepřový řízek naruby, recept řízek naruby, rizek naruby zapeceny se smetanou, vepřové řízky naruby, recept na rizky na ruby, obrácený řízek z.trošky, řízek, řízek naruby video

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř, strouhanka, vejce, mouka hladká, olej, cibule, vývar masový

Přidat fotografie receptu