Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 velkých řízků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 950 kJ /
1 661 kcal
Bílkoviny266,35 g
Tuky55,36 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 2,51 g
Sůl6,49 g
Sacharidy22,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky opláchneme, osušíme, (prsní řízky jsem ještě rozřízla) a naklepeme. Krok 2: V misce si rozmícháme harisu, hořčici, worcester, nadrcené bylinky a vše vetřeme do naklepaných řízků a necháme maso s touto směsí v chladu asi 1 hodinku, aby maso nasáklo tuto příchuť. Krok 3: Mezitím si připravíme z vajec, perlivé vody a hladké mouky těstíčko a řízky pak v nich obalíme, (jinak než klasický trojobal), a pak je vkládáme už jen do strouhanky. Krok 4: Díky bublinkám v minerálce jsou řízky krásně nadýchané a takto jsem je vložila do předehřáté trouby na plech smažit. Podávala jsem je pak s opečeným bramborem, citronem a oblohou.

Zveřejněno 12. 6. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Četla jsem v jednom časopisu radu, jak udělat řízky jinak, než klasicky a to právě s touto perlivou vodou. Raději smažím řízky v troubě, jsou stejnoměrně a zlatě osmažené a jsou krásně křehké. Nemusí se u toho stát a je to krásně nadýchané. Perlivá voda uděla v tom vážne hodně změnu k lepšímu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZWR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZWR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

aja.g: těším se, pak napiš, jaké byly na pivě, díky;-)

Dneska řízečky dělám k obědu a místo perlivé vody dávám pivo. Má tytéž účinky a ještě má svojí chuť :yes:

Koubkova: Děkuji, to mne potěšilo, že chutnalo:-K;-):-K

Smažila jsem v troubě na peč.papíru, bez maštění, nejdříve jsem řízky osmahla na pánvi jen tak zprudka,a jen se po nich zaprášilo.Syn prohlásil, že jsou jak z KfC:-p:-K:yes:

Daniella O.: díky za bodika, mam frmol, deticek v jeslich je moc, tak písnu, jak to jen půjde, ahojky:-K:-K

mysulka: děkuji, to moc potěší:-K:-K

:yes::yes::-K

Koubkova: já nemám zkušenost s řízkama takto na papíru pečícím, asi bych ale ten papír potřela olejem a pak se průběžne dívala, jak to vypadaá dál, evf pak i přikápnout olej, ten zdravý, jasne,:-p ale i to zkusím, dobrý nápad,:-K:-Kdíky Iva

A co když ty řízky nechám péct v troubě na peč.papíru:-?:-p

Anna Kocikova: Děkuji , jo dobrý nápad Aničko, já jsem je potřela tou harisou a taky prima, děkuji,

varilamyskakasicku - a já se tu dávím sušenkou:yes::-D báječné papání

:-p+10:yes:za príma recept,který dělávám podobně,jen vynechávám vejce-stačí udělat těstíčko jen z perlivé vody,hl.mouky,poté lehce protáhnout strouhankou(já do ni přidávám ml.červenou papriku a trošku sezamového semínka),po 2 minutách z každé strany osmažit na malém množství tuku na pánvičce a dát dopéct do trouby na pečící papír:-*Moc nám to chutná:yes:

Tohle mi nekde uteklo, urcite vyzkousim :-p:-p:-K.

varilamyskakasicku:tak o perlivce vím, ale ještě nezkusila.Příležitostně už musím vyzkoušet;-):yes:

rebeka: o.k. já to právě už klasicky nedělám, manžel to chce vždy takto, no výjimky mám u jater smažených třeba, ale jinak dobré, ta perlivka zašumí do té směsi:-)) a vážne je celé masíčko křehčí, chutnější, ona asi i ta směs je dobrá, ale s tou perlivkou to budu dělat a i máš o jednu misku méne pak nádobí, jak máš mouku, vejce a vodu v jedné misce, no a jak se máš Nado??:-K:-K?

Tématické fráze:
trojobal na řízky, trojobal jinak, trojobal, jak ohřát řízky, jak ohřát řízek, křehký nadýchaný vepřový řízek, jak ohřát smažený řízek, jakou mouku na rizky, jakou mouku na trojobal, jak ohřát smažené řízky, jakou mouku na řízek, aby byly řízky křehké, nadýchaný řízek, jakou mouku na obalovani, trojobal kfc, jakou mouku na obalování řízků, trojobal jako z kfc, kuřecí smažené dle kfc, obalování řízků trojobal, jakou mouku na rizky ?

Suroviny:
maso kuřecí, harissa, hořčice, omáčka worcesterová, vejce, mouka hladká, strouhanka, voda perlivá, olej, citron, bylinky

Přidat fotografie receptu