Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žlázy v tarhoni, se žampiony a bylinkami

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi si na tuku zpěníme krájenou cibuli, přidáme kostky masa, sůl a pepř a osmahneme téměř doměkka (maso pustí šťávu). Přidáme plátky očištěných žampionů a dodusíme. Krok 2: V hrnci na tuku osmažíme tarhoňu do světle hněda, přidáme obsah pánve, zalijeme 1,2 l horké vody, zamícháme a asi 5-7 minut vaříme. Dosolíme, popř. ochutíme trochou Harmonie chuti, těsně před koncem vmícháme nadrobno nasekanou nať, hrnec zakryjeme poklicí, vypneme a necháme asi 20 minut dojít.

Zveřejněno 14. 6. 2011

Poznámka autorky cathleen

Je to takové těstovinové rizoto, s jemnou chutí....masa, žampionů a bylinek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy v tarhoni, se žampiony a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DwYq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy v tarhoni, se žampiony a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DwYq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

:-D:-D:-D:-D Jasně změna názvu.:-D:-D:-D:-D
Cathleen,jéééé tak to su rád, že nejsem trubka :-D a viděla jsem fakt kuskus.V tom pytli ty kuličky vypadají tam malé.:-D:-D:-D Prostě jak pojedu do Makra,koupím, i kdyby je měli na místě ukoulet, už kvůli komentíkům.:-D:-D:-D

srettka: :-8 jojo, sretti, tady je vidět, kdo má "chlupatý" myšlenky :-D:-D mě toto tedy vůbec nenapadlo:-D koule s kuličkami....

cathleen::-D mě to dneska u tohodle receptu snad rotrhá:-D:-D
pevnéé pružnééé kuličkyyyy:-D:-D takže jsou to koule s kuličkami:-D tahle diskuze je jak starej dobrej Dikobraz:yes::-D

cathleen: Ivo, děkuju,:-) jen co se dostanu " do civilizace ",:-)) tak si ji koupím, fakt se mi moc líbí.

maris: ano, Maruško, to je tarhoňa (Rosice), u receptu (odkaz v 11.14h) mám fotku celého balení. Jsou to parádní pevné, pružné kuličky.

cathleen: mně se moc líbí ty kuličky - ty se dají koupit v Makru ? Já vím, že už jsem se tam jednou dívala, ale bylo to spíš jako drobení. Ty kuličky na fotce jsou z Makra ?:-)

Pajaska: jé, ona je hodně větší, než kuskus! Však uvidíš. A dělat se z ní dá toho moc - máme ji rádi.

cathleen:já jsem ale trubka.:-//Já myslela, že tarhoňa je větší a ona je hodně podobná kuskusu.Ono to bude asi stejné složení akorát možná jiná zrnitost.Musím porovnat.Určo jsem jí viděla v tom pytli v Makru a právě vedle toho kuskusu...:-8 A ten odkaz na recept je senza.Díky,díky.:-K:-K

Pajaska::-))mrkni, co jsem našla! U tohoto receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/12967-kapusticky-s... mám vyfocený ten Rosický pytel....

cathleen:moc děkuji za info.Pořídím si jí.Už ji vidím krom příloh atd.na studený salát se zeleninou a kouskem vysušené vyškvařené slaninky a vejcem.Do práce super v těch vedrech,pěkně vychlazený,viď?Ať žije tarhońové léto.:-)):-K:-K

cathleen: Budu se muset taky po ní podívat;-)

Pajaska: jj, mají. Dva druhy, Rosické - tříkilový sypaný pytel, necelých 80 Kč a pak Aro, to je pytel, ve kterém je 6 půlkilových pytlíků a ta je ještě levnější - necelých 60 Kč.

Magdi,no taky jsem ten recept na tu domácí těstovinu dělala podle slovenského návodu,kamarádky rodiče jsou Slováci.;-):-K
Cati,mají jí v Makru??:-O Teda já tam byla minulý týden,koupila jsem akorát kuskus ,tarhoňu jsem neviděla.Nebo jsem slepá.:-( Takže příště se musím pořádně dívat.;-)Díky.:-K:-K

chocolate::-D

Merylas: Maruš, vyzkoušej, je to výborné jemné jídlo. Pokud nepozřeš "tamto", zkus to nahradit teba ledvinkami;-)

cathleen: Ivi, pořád překvapuješ, nejen na poli pekárenských výrobků, kde jsi špička:yes: Tak jsem zvědavá, jak dalece dotáhneš ještě tyto recepty z tam toho...:-D V okolí budeš mít samé voly:-D Jídlo vypadá ale nádherně!:yes: A jak chutná nevím, nemusím vědět všechno....:-D:-*

Jana Remkova: Nemáš možnost poprosit někoho známého, ať ti ji koupí v Makru? Tříkilový pytel stojí asi 80 Kč. Jinak ji, po půlkile koupíš, myslím, i v Kaufu, ale dost draho (40? Kč), je tam u těstovinové rýže.;-)
Tarhoňa je výborná a ač se toto jídlo tváří trochu jako rizoto, je to něco úúúplně jiného. Vítaná změna.

Jééžíš Marjáá, já to přehlídla!!! Cathleen, ještě že máš fantazii a obohacuješ koulemi Topky!:-D fakt bezva, to si uložím!! jen ta tarhoňa:-/, kde ji vzít?:-(

Já se jen začínám bát, aby to za chvíli (vzhledem ke vzrůstajícímu počtu receptů) nebylo s "kulema" jako s raky...zákonem chránění.Chudáci bejci (a volů už máme i tak dost).;-)

Srett, OK, ak bude kulkový recepis, upozorníme ťa! :-K

milá magi...jsem teď trošku omezená:-8...teda:-D omezená v přístupu na net:-D tak mi tyhle kulky poněkud unikly:-D ovšem dnes mi daly nejmíň dalších 10let života z toho řehotu:-D takže ještě tímto za ta léta a opravdu srdečný smích děkuji catynce a jejímu kulkovému receptu:-D:yes:

srettka: my tu číhame, kedy sa ozveš!!! Už som si myslela, že si sa zmierila s prílivom "býčich" receptov a už ťa opustila nálada!!! (A tá tvoja predstavivosť...:-D)

Pajaska: robila si dobre, domáca tarhoňa je cestovina pripravovaná doma - to drobení usušiť do zásoby na papieri, príp aj v rúre. Potom na oleji osmahni, zalej vriacou vodou, atď...

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
oooobožéééééé hahahahahihihi:-D:-D teď jsem se pobavila zase naprosto a totálně jáááá hihihi:-D:-D:-D připadám si jak vlasta burián,když měl záchvat smíchu,ještě teď se směju a nemůžu se ani do kláves trefit:-D:-D jestli mě někdo venku slyšel, tak na mě pošlou chocholouška, páč to byl smích z plnlá hrnlá:-D:-D
už jen ten název s tím dovětkem a už jsem se kácela:-D:-D
a pak ty povzbuzující komenty:-D:-D:-D no já jsem celá uřvaná smíchy:-D:-D mě z toho došla i fantazie, jak jsem uřehtaná:-D:-D
už ani k tomu vercajku, co amputovali tomu bejkovi, aby z něj caty udělala tuhle dobrotu-pro fajnšmekry,bo já takú odvahu toto vložit do orálních dutin fakt nemám:-8 furt to vidím, jak je to tam, kde by to mělo být. jak to vypadá, jak se to tam houpe:-O....húúúúú. nene,dám si radši sojovej hadr a tohle dopřeju všem varlatovým fajnšmekrům:-)):yes:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D Teda co se může vyklubat z koulí eeee žláz.:-D:-D:-D:-D Já je tedy taky ještě nikdy nezkusila připravit,ale chutnala jsem dušené,kdysi a bylo to výborné.:yes::yes:
Rebííí nedej seee :yes::yes::yes::-D:-D:-D
Škoda, že u nás nemají tarhoňu.Dělávala jsem doma drobení jako do polévky a osmahla do růžova a pak se uvařilo ve vodě.Nebylo to špatné,ale tarhoňa to asi nebyla.Nikdy jsem ji nejedla,budu muset sehnat.Takto s tarhońou je ta fotka ták pěkná.:-p:yes:

Cathleen:-Ojsi provokatér:-DZase další dobrota:-p+9:yes:

Simonka, Danka, nájdite odvahu. Pred pár rokmi som mala tiež obrovské zábrany, dnes to považujem za delikatesu.
Dnes som schválne iškĺa k mäsiarovi, kde som ich sporadicky vídala. Ale žiaľ, nemali, že prestali objednávať, lebo ľudia nekupujú...

šretííííí:-!:-!:-!:-! pohni:-!:-!:-! nebude...nezbude:-!:-D:-D:-D:-D:-D

tak jsem se nasmála i já:-D:-Ddobré komentáře:yes:Receptík je asi vskutku prima,ale já jsem ještě též neměla odvahu kule připraviti:-8:-D:-DSretti jen komentuj:-D:yes:

Cathleen, manzel tohle maso miluje, tak za nej posilam bodika :yes: .Sama jsem jeste nenasla odvahu ochutnat.....:-D. A Rebi, jen Sretti ponoukej, at se zase zasmejeme ;-);-);-).

rebeka: hele, nepoňoukej ji, jooo? :-)

srettko...nečti:-D:-D:-D:-D:-D
áále jenom čti..a komentuj:-!:yes::-D:-D:-D:-D

Zase další lahůdkový recept :yes::yes:+

Dneska jsem na býčí žlázy koukala,přemýšlela jestli je vezmu nebo ne,ale nevzala,mám z nich trochu strach,přece jen jsem začínající kuchařka :-) někde jsem slyšela,že když se neumí připravit,nejsou chutné:-S

Kadlik::-D:-D:-D:-D

cathleen::yes::yes::-D:-D:-D za odpověď Kadlikovi;-)
za rcp a foto:yes::yes::-K:-K:-K
a P.S.: mám pocit,že celá naše vláda je též bez těchto ozdob...páč tam je těch volůůůůů:-D:-D:-D:-D:-D

Kadlik: Kadlíku, těm tvým, schovaným, tu hrůzu opravdově věřím!:-D:-D:-D

Býčích koulí není nikdy dost!!! Je to delikatesa!!! Ovšem, když je kráju, tak se mi hrůzou ty moje skovávají do bříška...:-8 Mám v mražáku kilo, v brzké době budu dělat.:yes:

1974andrea:....voli, Andrejko, už jen voli:-D
Masko je výborné, jemné, vyzkoušej a uvidíš;-)

Teda ženský,vy máte ale spotřebu těch kulí,jsem tady teprv asi měsíc a už je to nejméně šestý recept. Chudáci bejci;-)

magdalenka: :-O ježíííš, to je jasný. A díky za rady, určitě pomůžou.
Já ji vařím v titanovém hrnci, tak ji promíchám jen po zalití vodou a pak už nemusím - nepřipálí se.

Pretože rada a často robím tarhoňu alebo slovenskú ryžu, viem, že to chce trocha cviku - odhadnúť množstvo vody na zaliatie osmaženej cestoviny. Vždy musí byť voda doslova horúca, zaliať, zamiešať, priklopiť. Vyvarovať sa zbytočného miešania, inak bude cestovina lepkavá, blemcavá. Najlepšie robiť na platni, rozptyľovači plynu, podobne ako ryžu. Tieto veci robím zvyčajne tak, že osve mäso a osve cestovinu a vo finále zmiešam.
Prosím Cathleen o zhovievavosť, nemudrujem, iba pre menej skúsených pridávam rady...:-K

magdalenka::-8 díky

Veľmi pekné!:yes:

Tématické fráze:
žampiony v pytli, byčí žlázy na houbách, jak připravit býčí žlázy, byci zlazy, bejčí koule, recepty býčí žlázy, býčí žlázy recepty, býčí žlázy recept, býčí pytel, býči žlázy na žampionech, býčí koule, jak připravit tarhoně, byčí žlázy složení, tarhoni, bejci zlazy, varime z tarhoni, tarhoňa se žampiony, bejci, tarhoňa složení, jak vypadají býčí žlázy

Suroviny:
býčí žláza, sádlo, cibule, žampióny, sůl, pepř, pažitka, petržel, libeček, těstoviny tarhoňa, harmonie chuti, česnek sušený

Přidat fotografie receptu