Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený česnek

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martina02

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hlavičky česneku zbavíme přebytečných slupek a nožem seřízneme vršek česneku. Takto připravené hlavičky česneku položíme na plech pokrytý alobalem, polijeme olejem, osolíme, opepříme a potom okořeníme. Krok 2: Celý plech přikryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu v troubě při 150 °C, poté alobal sundáme a necháme je ještě 20 minut dopéct.

Zveřejněno 14. 6. 2011

Poznámka autora Martina02

Pečený česnek lze podávat jako přílohu nebo jej můžeme jíst rozetřený na bagetě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený česnek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwY8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený česnek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwY8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Ještě jsem ho nedělala ale dnes jdu na něj,moc se mě líbí a konečně jsme sehnali velké paličky,dávám bodík:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

jak se to užívá

Pečený česnek je delikatesa :yes::yes:

Pridala jsem fotecky jak ho delam ja. Doufam, ze to nevadi.
Super je peceny cesnek v bramborove kasi, k jakemukoliv masu po studenu, do omacek pokud chcete zmenit chut (napriklad, ze je navareno napar dni a nechcete jist to 'same' ;-) ) Paradni je i kdyz se dela Focaccia s rozmarynem nebo domaci cesnekovy chleba kde se da dat primo do testa kdyz tvarujete bagetky pred pecenim.

Martino,včera jsem pekla česnek :-ppřidala jsem Ti tu foto,snad to nebude vadit:yes:+4

Daniella O.: takto připravený česnek je vskutku delikatesa,dokonce i pro ty,kteří česnek z nějakého důvodu nemohou nebo nemusí...touto úpravou ztácí totiž "štiplavost" i "vůni":-8:-D:yes:
Danko,máš pravdu,já už bych taky žádné bylinky nepřidávala..je výborný tak..čistý..česnek česnekový:-D:-D:yes::yes:

Divim se, ze tento recept jeste nikdo nehodnotil. Peceny cesnek delam docela casto jako predkrm, priloha to neni. Jednotlive palice balim do alolobalu pokapanym olivovym olejem, nesolit, nepeprit. Podava se s cerstve upecenou bagetkou a kvalitnim olivovym olejem, ktery si kazdy dochuti cerstve mletym peprem a soli sam. Kousky bagetky se namaci do oleje a konzumuji s rozmackanym cesnekem, ktery se nadherne vyloupe ze slupek. Rozmaryn bych v tomto pripade vynechala, i kdyz jsem priznivcem bylinek. Je to delikatesa a recept si bod zaslouzi;-). Snad se autorka neurazi, ze jsem se tak obsirne vyjadrila :-K.

Tématické fráze:
pečený česnek, peceny cesnek recept, pečený česnek v troubě, pečený česnek v alobalu, česnek, recept na pečený česnek, česnek v troubě, jak upéct česnek, cesnek v alobalu, topcesnek, česnek pečený, pečený česnek na oleji, recept peceny cesnek, pečeny česneku, k česnek, pecenycesnek, pecenej cesnek, cesnek recepty, pečení cesnek, topcesnek.cz

Suroviny:
česnek, olej, sůl, pepř, rozmarýn

Přidat fotografie receptu