Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na medu

Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a šťavnaté. Nejvhodnější přílohou jsou různě upravené brambory.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby uležení v marinádě

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby uležení v marinádě)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 929 kJ /
461 kcal
Bílkoviny5,16 g
Tuky16,61 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 2,96 g
Sůl7,00 g
Sacharidy56,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Krok 2: Na druhý den marinádu slijeme do pekáčku a dáme do trouby zahřát. Krok 3: Mezitím porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou. Krok 4: Pečeme na 250 °C nejlépe horkým vzduchem asi 14 minut, v polovině kapra obrátíme. Podáváme s bramborovým salátem, opečenými nebo vařenými bramborami.

TIP: Kapr na modro: Co se za tímto nezvyklým názvem skrývá a jak rybu na modro připravit

Zveřejněno 14. 6. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Chalupářské recepty Dobromila

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7E5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7E5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Tom: Je to věc chuti. Nemusí samozřejmě chutnat všem.;-)

Irule: je to pěkně hnusný to není vůbec dobré nám nikom v naší rodině nechutnal !!!:no::no::no::no::-S

Tom:já ho dělala a nám to teda chutnalo a moc :-p:yes:

Tom: no, ale nám to chutnalo.;-)

Tenhle recept není vůbec dobrý postupoval jsem podle návodu ale nedá se to vůbec jíst NEDOPORUČUJI !!! radši si ho udělejte klasicky na másle bude 100x chutnější !:no::no::no:

Irule týýý jo!! To muselo být papíru!!:-D Potěšila jsi mne:-8

Jana Remkova: mám tvoje recepty moc ráda. Vždy mi chutná, nejsou složité. Mám je vytisknuté asi všechny ;-):-)):-)):-)). Takže ti moc děkuji :-D:-D:-p:-p

Irule: Dííky!! ty ses na mne dnes nějak zaměřila!:-)) Ale to mám velkou radost!!:-))

bylo to výborné :yes::yes::yes:, přidávám foto :-K

Prima Mama: Moc děkuji!!!:-8

:yes: vynikající, posílám bodík:yes: :-K

Prima Mama: tak přeji dobrou chuť:-p;-)

:-) Zítra jdu na něj:yes:

Ivvettaa: to "byla" dobrůtka;-):-))

Posílám palec nahoru! to musí být dobrůtka :)

Tématické fráze:
kapr na medu, kapr recept, kapr v medu, recepty kapr, kapr recepty, recept kapr na medu, kapr na medu recept, recepty z kapra, kapr s medem, úpravy kapra recepty, ryba na medu, recept na kapra, kapri kostky na medu, kapří kostky, upravujeme kapra, úprava kapra, lkapr na medu, lkapr na medu, upravy kapra, kapr na medu recepty

Suroviny:
kapr, máslo, omáčka sojová, česnek, víno bílé, med, kmín celý, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu