Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na medu

Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a šťavnaté. Nejvhodnější přílohou jsou různě upravené brambory.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby uležení v marinádě

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby uležení v marinádě)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 929 kJ /
461 kcal
Bílkoviny5,16 g
Tuky16,61 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 2,96 g
Sůl7,00 g
Sacharidy56,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Krok 2: Na druhý den marinádu slijeme do pekáčku a dáme do trouby zahřát. Krok 3: Mezitím porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou. Krok 4: Pečeme na 250 °C nejlépe horkým vzduchem asi 14 minut, v polovině kapra obrátíme. Podáváme s bramborovým salátem, opečenými nebo vařenými bramborami.

TIP: Kapr na modro: Co se za tímto nezvyklým názvem skrývá a jak rybu na modro připravit

Zveřejněno 14. 6. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Chalupářské recepty Dobromila

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7E5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7E5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Tom: Je to věc chuti. Nemusí samozřejmě chutnat všem.;-)

Irule: je to pěkně hnusný to není vůbec dobré nám nikom v naší rodině nechutnal !!!:no::no::no::no::-S

Tom:já ho dělala a nám to teda chutnalo a moc :-p:yes:

Tom: no, ale nám to chutnalo.;-)

Tenhle recept není vůbec dobrý postupoval jsem podle návodu ale nedá se to vůbec jíst NEDOPORUČUJI !!! radši si ho udělejte klasicky na másle bude 100x chutnější !:no::no::no:

Irule týýý jo!! To muselo být papíru!!:-D Potěšila jsi mne:-8

Jana Remkova: mám tvoje recepty moc ráda. Vždy mi chutná, nejsou složité. Mám je vytisknuté asi všechny ;-):-)):-)):-)). Takže ti moc děkuji :-D:-D:-p:-p

Irule: Dííky!! ty ses na mne dnes nějak zaměřila!:-)) Ale to mám velkou radost!!:-))

bylo to výborné :yes::yes::yes:, přidávám foto :-K

Prima Mama: Moc děkuji!!!:-8

:yes: vynikající, posílám bodík:yes: :-K

Prima Mama: tak přeji dobrou chuť:-p;-)

:-) Zítra jdu na něj:yes:

Ivvettaa: to "byla" dobrůtka;-):-))

Posílám palec nahoru! to musí být dobrůtka :)

senky: jééé, moc děkuji a opravdu mám radost, že domácímu osazenstvu sedla tato úprava:-8

Jani:-Kmusím vyřídit pochvalu za skvostnou úpravu kapra:yes::yes:Bohužel byla jenom půlka, ale po té se teda zaprášilo:-D:-D Slíbila jsem,že udělám na pokračování hned v týdnu. Sosíku troška zbyla, chlapci použili na přelití bylinkového pstruha a prý taky skvost:-! Vypadá to, že sladkokyselá pikantní úprava kapra u nás zdomácní:-D:-D Foto jsem nestihla, nedali mi šanci, ale bod posílám a ráda:-K:yes::yes:

BILKOVAI:;-);-)

Teda Jani, ty fotky:-O:-*ten recept:-p:-*, jaktože jsem ho zasklila? Vědět to o den dřív, tak půlku kapra jsem vyzkoušela podle tohoto receptíku;-( a půlka musí být klasika řízek. Manžel je hodně konzervativní:-S Recept tisknu a dávám na vyzkoušení:-K:yes:..+1

senky: díky, to mám radost!!:-) On mi vyhrál 1000kč:-8, tak doufám, že bude chutnat;-)

Jaňulko, narazila jsem v Blesk receptech na tento Tvůj receptík, že ho mám tady v oblíbených jsem zasklila;-) Včera jsem rybičku naložila a jsem velmi zvědavá,co na to moji tři hoši:-p:-)Já sama kapra nejím, ale slibuju,že poreferuju:-D:-D

suslajda: o krásu tolik nejde;-), je to jen fotka, ale o chuť. Děkuji;-)

:-pkrása:yes:

Anna Kocikova: si nevšímáš, no..:-D:-D

:-OBože a já to čtu v deset večer:-/Parádní a krásně nafocené jídlo:-K+12:yes::-K

:-p to vypadá moc chutně:yes::-K

ivulinka: ale jdi!!! Umíš vařit moc dobře:-D, takže tohle zvládneš;-). Nebo, že bys u nás chvíli vařila ty? Myslím, že Láďa by to bral!:-D

Už to vím, nastěhuji se k Jance, Vláďu už jsem také poznala:-D, a ona mi bude nějakou dobu vařit, na tomhle kapříkovi bych si totiž moc pochutnala:-8

Recept se mi fakt líbí:yes:+9

aanicka: díky moc. Pro mne to byla premiéra této úpravy se skvělým výsledkem:-)

Jani, krásný recept, nádherné fotky, už se mi sbíhají sliny :-p.

Eliza:Tak ten zdroj kapříků a jiných ryb ti moc závidím.;-) Pokud zkusíš, budu ráda. Určitě si poradíš i s menší porcí;-)

Zajímavé...:-p Mně by to jistě chutnalo, ale zkusím kousek nabídnout rodince a uvidíme, jestli by mi to někdo jedl...;-)
S kaprem experimentuji ráda, hlavně poslední dobou, kdy mám dva zdroje - přímo z Otavy od tchána, který obnovil svou rybářskou vášeň a z farmářského trhu od majitelů sádek...

Jana Remkova:;-(;-(;-( lakomče:-(:-(:-D:-D:-D:-D:-D:-D

rebeka: dostala jsem ho od kámošky a Pavla, ty a sousedka chce taky. Néé, sama mám málo, kupte si..:-D:-D A vlastně chce podkovičku i ta kámoška, co mi dala kapra. I ona má smůlu!:-D:-D

Jana Remkova:noo jistě...ty si dáš v neděli..hele,dej si,co chceš:-S:-! já chci toho kapříka:-//:-D:-D:-D:-D:yes:

Jana Remkova:1974andrea..omlouvám se za překlep, samozřejmě ne Chlupářské, ale Chalupařské;-):-D

rebeka: outerek, nebo neděle, top je fuk, ne?:-D V neděli si dám klidně halušky s vajíčkem;-)

HA:-O:-O:-O Remková:-O:-! ty mě štveš:-S takovádle paráda při outerku:-p:-p:-p
vypadá to úúúžasně,kapříka my moooc rádi..už letí do oblíbených
vyzkouším čo skvór;-):-D:yes::yes:

1974andrea: taky si myslím, že Maris má pravdu. Jsou to Chlupářské recepty Dobromila, takový malý časopis, jako "Pošli recept". Zahlídla jsem je poprvé a moc se mi líbil.



maris:Taková mírně pikantní, mírně nasládlá chuť okořeněná česnekem. Toho bych klidně příště dala více a rybku bych více osolila, ikdyž je tam sojovka. Já jsem rybovec, fakt mi to chutnalo, určitě by se to dalo ještě nějak přichutit nějakými bylinkami, ale popravdě, já se v nich moc nevyznám, tak je střílím od boku;-)

Jani, krásnej kapřík a zajímavá kombinace medu a sójovky:yes: Máš 4.bod:yes:

1974andrea: Andreo to ale určitě není recept od Rettigové, je v tom sojová omáčka a tu ona neznala;-):-)
Jani, jaké to bylo ? Já si nějak neumím představit rybu s medem, ale proč ne, že jo;-)

Jani,taky budu muset vytáhnout starou Retigovou,mám nové vydání i s fotkama a ještě jsem ji nestihla celou prohlédnout. Ty její recepty vypadají i dnes velmi lákavě a světově. Bodík za kapříka:yes:

Tak to bude hodně dobrý kapřík :-p :yes: +:yes:

Tématické fráze:
kapr na medu, kapr recept, kapr v medu, recepty kapr, kapr recepty, recept kapr na medu, kapr na medu recept, recepty z kapra, kapr s medem, úpravy kapra recepty, ryba na medu, recept na kapra, kapri kostky na medu, kapří kostky, upravujeme kapra, úprava kapra, lkapr na medu, lkapr na medu, upravy kapra, kapr na medu recepty

Suroviny:
kapr, máslo, omáčka sojová, česnek, víno bílé, med, kmín celý, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu