Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tunel plný chutí

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pralinka.S Pralinka.S

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 990 kJ /
1 671 kcal
Bílkoviny60,65 g
Tuky40,80 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 499 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy263,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pěna: Připravíme si Rubínovou galaretku podle návodu (použijeme pouze 400 ml vody na místo 500 ml) a necháme vychladnout a téměř ztuhnout. Smetanu vyšleháme a při stálém šlehání v mícháme galaretku. Krok 2: Těsto: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny. Přidáme vodu a nakonec mouku. Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme při 180°C cca 10 – 12 min. Krok 3: Po vychladnutí si těsto rozdělíme na 2 částí (větší do hřbetu, menší na podložení). Větší část vložíme do hřbetu a naplníme ho pěnou, menší částí přiklopíme. Krok 4: Vložíme do ledničky na cca 2 hodiny. Pak opatrně těsto vyklopíme, nakrojíme, dozdobíme a můžeme servírovat.

Zveřejněno 18. 6. 2011

Poznámka autorky Pralinka.S

Galaretku můžete zakoupit zde: www.galaretka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tunel plný chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKKv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tunel plný chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKKv

Marie

Komentáře (29)

janatka: Tak to mám veeeelkou radost, že vám chutnalo! :-*

Tak na tomto jsme si mocccc pochutnali;-) a vůbec nám to netrvalo dlouho se do této dobrůtky přemlouvat,málem to nestačilo ani ztuhnout.;-)super,já jsem dala plátkovou želatinu,galaretku doma nemám.

Bubles: Tak to mám velkou radost :-K

Včera jsem tunel udělala a všem moc chutnal :-):yes:

Sylva01: Teoretický se rozpustit dá vždy, ale otázka je zdali pak zase ztuhne tak jak by měla. Přiznám se, že jsem ji v takovém stavu ještě nerozpouštěla neb její doba tuhnutí je docelá dlouhá a tak se mi nepřihodilo aby mi nechtěně úplně ztuhla. Pokud je, ale galaretka "polotuha" tak se rozpustit a znovu použit dá :-)
Ale asi nejsem schopná blíže definovat stav "polotuhá".

Tuto polskou želatinu jsem dostala v několika kusech od kámoše, v používání jsem totál začátečnice.:-)) A taky se mi jednou stalo, že než jsem ji stačila použít, úplně mi ztuhla.
A tak by mě zajímalo, přesně, jako Merylas (dotaz v 13:41:00) - dá se ztuhlá hmota znovu rozehřít a když ji vyliju do formy, ztuhne znovu a dobře?

Na sladké moc nejsem:-*ale tunýlek se mi moc zamlouvá:-p+5:yes:

Pajaja, ivulinka: Děkuji :-K

Nádherný tunýlek:-O

tejaja: Taky více používám klasickou želatinu, musím mrknout do podobných receptů;-)

Pralinka.S: Já s Galaretkou občas moučníky dělávám, jen jsem ji ještě nikdy nepoužila jako náplň jen se šlehačkou. Mám dojem, že když ji máme použít a smíchat se šlehačkou už téměř tuhou, tak že se pak nedá moc dobře rozšlehat do hladka a zůstanou nám v nápni hrudky. Je to vidět i na fotu, že náplň na řezu není úplně hladká. Tak právě toho bych se bála, protože se šlehačkou už pak musíme opatrně, aby nespadla. Ještě se zeptám, když by se stalo a ta Galaretka by mi ztuhla moc, prostě že bych ji neuhlídala, dá se pak znovu nějak rozehřát a použít? Ztuhne to potom? Děkuji za odpověď:-)

Pajaja: Pokud budeš improvizovat, tak ti doporučím ovocné želé od Dr. Oetkera;-) Je k dostání běžně v prodejní síti, vyrábí se ve dvou druzích, stojí 12 kč. Je to totéž, co polská Galaretka, má stejné vlastnosti ,stejné poměry a stejný postup přípravy, jen si tam musíš přidat cukr. Galaretka je už slazená. To želé od Oetkera se může použít i na moučníky pro diabetiky, když se dosladí náhradním sladidlem.;-) Mrkni tadyhttp://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

Tak som si našla zloženie galaretky, aj u nás ju ľudia nosia z Poľska, máme to blízko.
Obsahuje : cukor, glukózový sirup, kyselinu citrónovú, citran sodný, želírovacie pektíny, prírodné chuťové arómy.
Citran sodný je regulátor kyslosti = E 331, je synteticky vyrábaný,je to mierne škodlivé aditívum, v Rusku a USA zakázané.
Rovnako výborne poslúži v kuchyni klasická želatína, ktorá je navyše veľmi zdravá.:-8;-)

Galaretku neznám, :-( zkusím improvizovat s tou náplní. Protože tunel je nádherný a efektně nafocený. :yes:+

Milá chocolate a ostatní dámy, trapné spíš začínáte být Vy. Pokud se Vám moje recepty nelíbí prostě je ignorujte - je to velice jednoduché;-)
Pokud vím mohu si zde dávat recepty jaké chci já a ne to co se líbí Vám. Já tady prostě česnečku ani bublaninu (po 268x) dávat nebudu :D Takže pečení zdar a galaretce zvláště!:-D

Tématické fráze:
co je galaretka, muslimské recepty, jak dlouho tuhne galaretka, tunel se šlehačkou, jak rozpustit znovu zelatinu, galaretka recepty, moučníky s galaretkou, galaretka se šlehačkou, galaretka tuhnuti, galaretka, zakusek galaretka se šlehačkou, polské zákusky, nejlepší ovocné tunely, da se zelatina znovu rozpustit, jahodový tunel recept galaretka, tunel s galaretkou, www eshop.oetker.sk, recepty s galaretkou, piškotový tunel, co je citran

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, voda, smetana ke šlehání, galaretka

Přidat fotografie receptu