Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový koláč

Tento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky, a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče, drobenka zezlátne a můžete si ho vychutnat s šálkem dobré kávy.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 545 kJ /
3 237 kcal
Bílkoviny81,01 g
Tuky96,85 g
Vláknina16,84 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 477 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy502,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko ohřejeme. Krok 2: Část odlijeme, přidáme trochu cukru a kvasnice a uděláme kvásek. Krok 3: Do mísy dáme mouku, cukr, vlažnou rozpuštěnou heru, trochu soli, vejce, vlažné mléko, kvásek a důkladně promícháme. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj vylijeme, rozprostřeme po celém plechu a necháme asi 30 minut kynout. Krok 5: Mezitím připravíme z másla, krupicového cukru a hrubé mouky drobenku. Vše smícháme a rozmělněním v prstech rozdrobíme. Krok 6: Po vykynutí položíme na těsto čerstvé borůvky, posypeme posypkou a upečeme.

TIP: Recepty na dobroty z borůvek

Zveřejněno 16. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Ox

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Ox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (44)

Škoda, že jste k údaji: 1 plech, nenapsala rozměry toho plechu. Děkuji.

kveta.ponikelska@seznam.cz: určitě v zimě je používám i třeba rybíz a nemám problém;-)

Dají se použít Mražené borůvky?

Zkusili jsme upéct a na mě je buchta dost suchá, příště by to chtělo tvaroh nebo puding. Vyskočila mi pěkně ale je to suché těsto. Taky mi vadí neuvedení poměru k drobence...
Jinak se a těstem pracuje dobře.

Veronika 1. 8. 2016 21:07
takže naprosto dokonalý rychlí a moc dobrý recept děkuji :yes:

Řezáčová Ludmila 3. 7. 2016 11:14
Kynutý je kynutý. Peču téměř stejný a vždy je to záležitost půl dne. A pokud se ještě ozdobí kopečkem šlehačky, je to ňamka náramná. ;-)

Před 5ti minutami jsem vytáhla z trouby a půl plechu je pryč:yes:Je to super mnamka a to jsem použila borůvky ze Šumavy mražené.:-)Díky za super receptík.:yes:

Peču poněkolikáté a vždy je plech fuč :-p

Super recept :yes: už peču poněkolikráté,mňam!:-p

A dají se kanadské borůvky také konzervovat - kompot...

bobzbrd: Když sjedeš na komentáře dolů, tak tam píše Bibinka o kanadských borůvkách ;-);-);-);-)

Zkoušel to někdo z kanadských borůvek?
Děkuji za rychlou odpověď!

Je LUXUSNÍ!! :-) DÍKY!:-p

Už se peče a těším se na něj :-)

Zrovna mam kolac v troube tak jsem zvedava jak to dopadne. Pouzila jsem mrazene lesni plody tak uvidime. :-)

Tématické fráze:
borůvkový koláč, borůvkový koláč recept, koláč s borůvkami, borůvkové koláče, koláč borůvkový, recept na borůvkový koláč, borůvkoví koláč, posypka na kolac, boruvkový koláč s posýpkou, borůvkový, recept borůvkový koláč, vynikající borůvkový koláč, recepty boruvkovy kolac, borůvkový koláč sušené droždí, borůvkový moučník, borůvkové moučníky, posipka na kolac, boruvky kolac, top recepty boruvkový koláč, borůvkové recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, tuk hera, mléko, kvasnice, vejce, sůl, borůvky, máslo, cukr krupice, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu