Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 990 kJ /
3 105 kcal
Bílkoviny246,96 g
Tuky221,35 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 4,22 g
Sůl8,63 g
Sacharidy27,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů. Krok 2: Opepřený a osolený plát hovězího pupku smotáme, pevně převážeme režnou nití, potřeme na povrchu směsí plnotučné hořčice a drceného pepře a necháme odležet do druhého dne. Krok 3: Zprudka opečeme v hrnci na kostky nakrájenou slaninu a vložíme na hrubší měsíčky nakrájené cibule. Krok 4: Jakmile je cibule zlatavé barvy, tak vložíme maso, aby se zatáhlo. Orestované maso podlijeme masovým vývarem tak, aby bylo do poloviny ponořeno. Krok 5: Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu 2-3 hodiny. Krok 6: Kontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou, dokud není maso krásně měkké. Krok 7: Dušené maso vyjmeme, odstraníme režnou nit a nakrájíme plátky. Krok 8: Vývar propasírujeme, čímž nám vznikne absolutně hladká omáčka, do které pro zvýraznění a obohacení chuti nakrájíme na kostičky na tvrdo uvařená vejce. Krok 9: Dohustíme dle potřeby instantní tmavou jíškou a ještě cca 5 minut necháme provařit. Krok 10: Výbornou přílohou jsou nové brambory s cibulkou nebo i houskový knedlík.

Zveřejněno 22. 6. 2011

Poznámka autora Colombo65

Pro odpůrce Pragandy, kteří si ji dostatečně užijí v salámech a jiných uzeninách oznamuji, že není nutná, lze nahradit běžnou solí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p972

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p972

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

moc se mi tento recept líbí, pokazím něco, když k takto upravenému masíčku přidám dusit kedlubny z vlastní zahrádky:-)

Mňamka,vynikající oběd,nepoužila jsem rychlosůl,tu jsem neměla.;-):-pCibulová omáčka zase něco jiného!!!

Colombo65:krásný masíčko!:yes:, asi si to udělam k večeři;-), jen bez té pragandy. Já osobně ji moc nemusim;-)

:-))V Brně to dne jede;-):-))Príma recept,líbí se mi:-p+5:yes:

Co je Praganda nemam tuseni :-8. Z komentare Spagetky jsem pochopila, ze je to rychlosul...:-?. Kazdopadne zde na trhu neni, tak pouziji normalni ;-). Maso bude mit asi jinou barvu ale recept je skvely a na chuti to urcite neubere....:yes::yes:;-).

Otíku, koukám, že jsi na ty pupky docela zatížený;-), je to dobré maso. Máš taky pupek:-?:-D Musí to být moc dobré a já pod maso, ať dělám téměř jakékoliv, dávám běžně víc cibulí, dělá dobrou chuť šťávám i omáčkám. Supr recep a tudíž 3.bod:yes:

Hm,to je nádherný pupek.S tou pragandou maso nesešedne.Je to vidět z fotky.:yes::yes: Sice praganda není moc zdravá,ale neublíží.Necpem se jí denně.Tedy alespoň my ne,uzeniny nemáme moc často.Jen se mi možná zdá půl lžičky na kilo masa dost,ale nezkoušela jsem ,nemůžu kritizovat.;-):yes::yes:

Dělá jinou barvu masa a projeví se i na chuti pokrmu - jak nám chutná salám typu Vysočina, Turist atd.

:-8:-8:-8

Colombo, tourychlostí myslíš rychlosůl, viď - zasmála jsem se, ber to tak :-D:-D:-D, jinak já nevím. Pragandu jsem ještě nepoužila, v čem je lepší?, jinak recept vypadá dobře.:-p:yes:

Tématické fráze:
recepty z masa hovězí pupek, hovězí pupek recept, hovězí pupek recepty, hovězí pupek, hovězí maso pupek, hovězí omačka na pepři, hovězí pupek omáčka, hovězí pupek cena, dušené hovězí, omačka na pepři, omáčka z hovězího pupku, recepty hovězí maso pupek, hovězí na pepři omáčka, recepty hoveží pupek, recept na hovezi pupek, recept hovězí pupek, hovězí kostky na pepri, hovězí na pepři, cibulová omáčka k hovězímu masu, hovězí maso-pupek

Suroviny:
pupek hovězí, pepř čtyř barev, rychlosůl, cibule, sůl, pepř, bobkový list, koření nové koření, slanina uzená, vejce, mouka hladká, režná nit

Přidat fotografie receptu