Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na bylinkovém koření a cibuli

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 781 kJ /
665 kcal
Bílkoviny99,87 g
Tuky13,84 g
Vláknina7,58 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 1,24 g
Sůl3,25 g
Sacharidy33,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra nakrájíme na nudličky, smícháme s grilovacím kořením, sójovou omáčkou a trochou oleje. Necháme 1 hodinku odležet. Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka a česnek prolisujeme nebo nastrouháme. Krok 2: Na rozehřátou pánev dáme játra a restujeme 5 minut. Poté přisypeme cibuli, česnek a krátce podusíme. Potom přidáme rajský protlak, zalijeme trochou vody, promícháme a dusíme pod poklicí, dokud nejsou játra měkká. Vodu přiléváme průběžně, ale v malinkém množství. Krok 3: Nakonec dosolíme a můžeme přidat i trochu cukru. Podáváme s pečenými brambory a dušenou zeleninou. Krok 4: Zeleninu připravuji tak, že mraženou mrkev a hrášek nechám rozmrazit půl hodiny při pokojové teplotě. Nasypu ji do plastové misky, posolím, přidám 1 lžíci másla a zakryju mikrotenovým sáčkem. Vložím do mikrovlnky a nechám ji na plný výkon vařit 3-4 minuty. Občas ji protřepu, aby se nám zelenina obalila v rozpuštěném másle. Zelenina je pak křupavá a má výraznější chuť.

Zveřejněno 23. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na bylinkovém koření a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xo9r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na bylinkovém koření a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xo9r

Marie

Komentáře (10)

Ivana79: Ivanko, děkuji za vyzkoušení receptu i za hezkou fotku. :-*:-K

Misza,dnes som uvarila,namiesto gril.korenia som použila ďábelské a podávala som s cestovinovou ryžou a šalátom.Moc sme si pochutili:-p,bravčovú pečeň som nejedla už dlho.Pridávam ti bod a fotku:-)

Dělávám podobně,bez protlaku a s vínkem:-8Tohle se mi také líbí:-p+9:yes:

Jo to můžem:-p Jinak zeleninu taky dávám do MW, ale připravuju ji ne na vařícím programu, ale rozmrazovacím a nastavím si váhu té zeleniny. Ale ono záleží na typu a výkonu MW, takže to je na každém, jo a tohle koření je v Kaufu i Albertu ;-)

Díky moc všem:-) Jani vyzkoušej, budu ráda. Pokud někde natrefíš na toto koření tak ho zkus. Je opravdu chuťově skvělé.

:yes:;-)

Miško, to se mi moooc líbí!!! Proč já ta játra tak miluji:-*:yes: a dneska jsem si koupila nějaká nová koření, dala jsem za 3 balíčky 150 kč, tak už se těším, jak to vyzkouším na játýrkách:-p

Vnitřnosti moje rodina odmítá, ale zaujala mě rychlá příprava zeleniny v mikrovlnce :yes::yes:

Játra s bylinkami jsou výborná. Sypu je taky obyčejným grilovacím kořením a směsi koření na bylinkové máslo. :yes::yes:+

Takto připravuji kuřecí játra,máme je radši,jsou měkkčí. Ale chuť znám,tak bodík dám:yes:

Tématické fráze:
měkká vepřová játra, vepřová játra, vepřová játra recepty, vepřová játra na cibulce, vepřová játra s bylinkami, vepřová játra s omáčkou, vepřova jatra na česneku, veřová játra, vepřové játra recepty, jatra se sojovou omackou, játra z mikrovlnky, vepřová játra s lečem, jatra v mikrovlnce, koření na játra, mekka jatra, vepřová játra s protlakem, játra na cibuli, vepřová játra na bylinkách, recept na vepřové játra, recept na játra na cibulce

Suroviny:
játra vepřová, cibule, česnek, koření grilovací s bylinkami, omáčka sojová, protlak rajčatový, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu