Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené třešně (višně)

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 227 kJ /
532 kcal
Bílkoviny4,01 g
Tuky10,60 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy100,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umyté vykôstkované čerešne zmiešame s cukrom a škoricou, dáme na pekáč s peč. papierom. Rozložíme kúsočky masla, pokvapkáme medom. Krok 2: Rúru zohrejem na cca 200-220°C, pod alobalom pečieme cca 20 minút, ku koncu dáme dolu alobal, mierne necháme skaramelizovať. Sem tam premiešame. Krok 3: Použitie: so zmrzlinou, s tvarohovými knedlíčkami spolu so smotanou, do múčnikov a pod. Je možné zamraziť v krabičkách.

Zveřejněno 24. 6. 2011

Poznámka autora magdalenka

Foto nemám, u nás je po sezóne čerešní, ale snáď ešte niekto rec. využije.

V detstve nám to mamka často robila, k tomu vanilkovú zmrzlinu, je to zas trochu iné ako kompót.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené třešně (višně)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JElo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené třešně (višně)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JElo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Magdalenko, zkusila jsem z mražených třešní, je to moc dobré a už se těším, až budou čerstvé:yes::-)+

zizala: myslím, že by sa mohlo pridat aj trochu škrobu - múčky, ale nemám odskúšané...

To se mi líbí, já jsem dělala višně v rumu a čokoládě, taky jsou úžasné do pohárů. Tohle vyzkouším, u nás třešně teprve začínají zrát ;-):-p

Bibi,přesně tak, to byly moje sladkosti vždycky na vánoce u babičky - směs usušeného ovoce (třešně, višně, maliny, rybíz, švestky atd) babička prosladila medem, pokapala citronem a ještě nechala uschnout. Jééé já na to dostala chuť :-*:-*:-p:-p:yes:

Magdalenko, to vypadá na dost dobrej nápad;-)
Špagi, ty sušený by šly použít, jako kandované ovoce.
Dávám 4.bod:yes:

Petra Ku.:je mi to ľúto...ja som na tento recept tiež zabudla, roky som nerobila, večer spomenula som si na toto, ráno som hľadala vo vyhľadávači, či tu nie je...
Snáď zrealizuješ inokedy...;-)

tak to je super věc;-):yes::yes:+1 to ukládám to se hodí;-)

Jejda, Magdalenko, proč tu ten recept nebyl včera? :-( Já se mordovala se zavařováním, poprvý v životě :-) Tvůj recept se mi moc líbí!!!

Tento recept na úpravu ovoce mě zaujal:-)Třešně nemám,ale možná by to šlo i s rybízem,kterého letos bude zase hodně.Pro jistotu ukládám;-)a+2 posílám:yes:

Vidíš, mňa by sušiť čerešne nenapadlo...teraz sme mali málo čerešní, takže som ani nezavárala, tých cca 25 kg sa zjedlo...

Bez komentáře ;-):-D:-p:-p:yes::yes:
Jen znám ještě druhou variantu, v sezoně si pár třešní usuším, pak třeba v zimě namočím a postup je dál stejný:yes::yes:

Tématické fráze:
třešně recepty, pečené třešně, peceny caj z třešní, mražené třešně, jak sušit třešně, kandované třešně recept, jak zamrazit třešně, višně recepty, kandované višně recept, kandovane visne, co vyrobit z třešní, jak sušit višně, mražení třešní, pečené višně, recepty třešně, recepty na třešně, kandované třešně, sušené třešně recept, jak usušit třešně, recepty z třešní

Suroviny:
třešně, máslo, cukr krystal, med, skořice

Přidat fotografie receptu