Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luhačovický skřivan

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: min 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 886 kJ /
690 kcal
Bílkoviny102,48 g
Tuky22,10 g
Vláknina4,70 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,75 g
Sacharidy19,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Krok 2: Klobásu si rozkrojíme napůl a konečky nařízneme. Z masa si uděláme placičky velké asi jako dlaň a do každé placičky zabalíme půl klobásy tak, aby konce vyčuhovaly. Kolem mletého masa na každé porci obtočíme dokola anglickou, nebo jinou, prorostlou slaninu. Krok 3: Porce vkládáme do vymazaného pekáčku za sebe a na každou přidáme trochu kečupu a kolečka cibule, podlijeme malým množstvím vody. Krok 4: Pečeme cca 35-45 minut na 200°C.
Vhodná příloha je bramborová kaše.

Zveřejněno 26. 6. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Přidávám rovnou podobný recept, ke kterému jsem já sama přidávala foto. Recept je však ingrediencemi odlišný, proto jsem se jej rozhodla přidat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luhačovický skřivan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EK1k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luhačovický skřivan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EK1k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

vanilka70: děkuji :-)

no teda pěkné i pro očko bodík samo díky ;-):-p:-*:yes:

:-):yes:

Dahlia:;-)

:yes::yes::yes::-p

Ivík:;-)

ok už peču a těším se na oběd vypadá to skvěle:-):-D

MajkaM: No, někdy je fajn, když máme čas nechat koření dobře proležet. je to jako z gulášem, taky je lepší na druhý den.;-)

Tak jsem vyzkoušela v neděli na oběd. Jen jsem neměla skřivany, ale přímo holuby - asi jsem měla moc velkou klobásu. Máme rádi mleté maso, ale v neděli jsem zas až tak moc nadšená "skřivanama" nebyla. Zato do pondělí se krásně koření rozleželo a bylo to přímo výtečné. Rozhodně jsem je nedělala naposledy. Bod jsem poslala už dřív, protože se mi recept hned zalíbil.;-):yes:

vseumel: Jéé, moc děkuji!!:-8

tak tohle je podle mého gusta. Krásně připravené a nafocené. Jen tak dál ..........:yes:

Ivana41: Tak to jsem moc ráda, Ivo!!:-)

Tak jsem porovnávala rozdíly mezi Špakem a Skřivanem, nakonec zvítězil tvůj recept, protože se peče v troubě a zdá se mě to praktické, všem moc chutnal přítě musím uděla z dvojité dávky:yes::-K

Jenda1: No, já zas tak moc ne, ale v kombinaci s něčím je to fajn;-). Díky, Jeníku;-)

Jani, na mletém mase vždy ujíždím:-p:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +20

Tématické fráze:
luhačovický špaček, luhacovicky spacek recept, luhačovický ptáček, vepřový skřivan, luhačovický závitek, skrivan, skřivani recept, recept skřivani, skřivani, skřivan recept, pečený skřivan, luhačovický špaček foto, skrivany, vepřové skřivani, luhačovický ptáček., holub skřivan, recepty skřivani, recept luhačovický špaček, pečený skřivani, vepřové skřivany

Suroviny:
maso mleté mix, klobása papriková, slanina anglická, cibule, česnek, kečup ostrý, omáčka worcesterová, omáčka sojová, mouka polohrubá, houska, mléko, vejce, paprika sušená pálivá, majoránka, koření gyros, koření kari, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu