Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové šátečky z listového těsta

Listové těsto je velmi populární díky své variabilitě, ale také proto, že se dá koupit už hotové. Připravit pohoštění pro nečekanou návštěvu tak nemůže být snadnější. Vyzkoušejte třeba šátečky s tvarohovou náplní, obalené ve vanilkovém cukru.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vlajda Vlajda

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 726 kJ /
2 803 kcal
Bílkoviny54,34 g
Tuky145,18 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 404 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy317,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozválíme na slabší pláty a rozkrájíme na čtverce 7x7 cm (podle toho, jak velké mají být šátečky). Krok 2: Připravíme náplň. Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, trochu mléka, aby nádivka nebyla moc hustá, a vanilkový pudink. Krok 3: Vše smícháme. Směs pak lžičkou pokládáme na vykrájené čtverce a cípy přeložíme tak, aby vznikl šáteček. Krok 4: Šátečky skládáme na plech s pečicím papírem, vložíme do trouby rozehřáté na 210 °C a pečeme cca 10 minut. Pak troubu ztlumíme na 180 °C a dopečeme ještě asi 5-10 minut. Krok 5: Ještě teplé šátečky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

TIP: Jak použít listové těsto

Zveřejněno 17. 7. 2008

Poznámka autorky Vlajda

Rychlé a výborné, u nás nevydrží ani den a jsou pryč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové šátečky z listového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rrD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové šátečky z listového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rrD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Ty už jsem nedělala snad 100let,měla bych udělat kdysi jsem neměla troubu jen remosku vešlo se tam 5 kusů,ale nevadilo byla jsem trpělivá tenkrát jiná možnost nebyla,ale jak píše Zanda 1983 jsou boží nikdy jsem s nimi neměla problém!!!!?Musím opět udělat,ale tentokráte to bude rychlejší už mnoho let mám troubu:-D:-Ka těm kterým to nejde zkuste jen trojúhelníčky;-)

Božíiíi

Taky jsem dělala, tohle nikdy nezklame..S dovolením přidávám foto..:-K

Po dlouhé době jsem šátečky dělala. Dříve se dělaly z amoniaku. Tyto se mi zcela rozbalily i po potření vejcem, takže nebyly k použití. Z kupovaného těsta už nikdy.

Upečeno z celozrnného listového těsta a bez pudinku. A výborné!! Děkuji za recept. :-)

Naco tam je ten pudink dyt to stim je peknej hnus!!

Jakub : Poprosím, aby ste sa vyjadrovali slušne. Aj kritika sa dá povedať slušne.

Dobrota :-), bála jsem se, aby mi tvaroh nevytekl, ale stalo se asi jenom ve dvou případech ;-). Bodíka jsem Ti už dala předtím, teď jenom fotečka ;-).

Ahoj zkusil jsem to ve volne chvili ale testo se po 20 min a 150°C nedopeklo?
Mam ho moc tluste nebo kde je problem? at priste vim diky...
Zkousim to ted dopect ale nevim teda no...:-((

Vždyť můžete udělat i rohlíčky místo šátečků... nebo "tlamičky" :-8

tak jsem je dělala poprvé, a celkem úspěch..první várka se mi otevřela a udělala se mi jen jakási placka, ale druhá vyšla hezky, neotevřeli se.. mléko ani puding jsem nedala, a jsou výborné!;-)

ahojky, pro ty, kteří jsou v pečení začátečníci jako já, tak radím, vždy jeden cíp pomazat rozkvedlaným vejcem, a tím pak šáteček slepit. pak se neotevírají. když se mi trošku zapekly, tak jsem je potřela vajíčkem celé, mají lepší barvu ;-)

já dělám šátečky tak,že je většinou v tom spoji pořádně zamáčknu dovnitř dám na to trošku tvarohu a ješte na ten tvaroh kousíček broskve:-) a zatím se vždycky povedly :-)vkládám foto jestli nevadí :-

Blanka:musite je pořádně splácnout a mezi splácnuti dát trochu tvarohu

Prosím o radu, již jsem několikrát tyto šátečky dělala, ale nikdy mi výsledek nevyjde tak, jak je znázorněný na obrázku. Důvod? Šátečky se mi při pečení otevřou a nezůstanou "vcelku",jak to na obrázku vypadá. Můžete mi dát někdo radu, co s tím? Párátka nepomohly, taky jsem to už zkoušela. Děkuji.http://www.toprecepty.cz/recept/2167-tvarohove-sat...

Tereza:Když máš řídkou náplň, můžeš ji zahustit kokosem, mletými ořechy a já , když je nejhůř a nemám nic jiného, zahustím to strouhankou, nebo piškotovými drobky;-)dobrou chuťzhlavnic@seznam.cz

pepíno :-D 17. 11. 2012 08:30
Michaela:

puding vmíchej jen ten prášek,nebo žádný,také to jde... :-D
:yes:

Dneska to jdu zkusit..:-) Tak uvidíme jak to dopadne :yes:

Moc dobré a jednoduché, akorát tvarohovou náplň dělám obyčejně jen 2 tvarohy, cukr a vajíčko. Puding ani mléko nemusíte dávat

Naprosto famosníííííííííí, nestačí to ani pořádně vychladnout a je to fuč :-K:-K:yes::yes::yes:

No..tak jsem je dneska zkoušela. Jelikož jsem tam přidala moc mlíka, tak mi z toho vznikla taková tekutá kaše a už to nešlo ničim zhustit. Tak jsem do šátečků dala povidla a potřela to tou polevou a taky moc dobrý! I když to nedopadlo jak sem si představovala :-)

a nemá se to v troubě něčím mazat????? :-//:-)

Problem, zkusila jsem to s varenym pudinkem a pridala dve vejce a vanilkovy cukr, tvaroh a cukr a je to strasne tekute. Zkusila jsem to trochu povarit a doufala, ze to diky vajickum zhoustne, ale podarilo se jen malinko. Tak ted je pudink v lednici a ja cekam a cekam, nemuzu to tak tekute dat na testo. Rada?
:-//

ahojky holky :-)), tak jsem prave dodelala tento recept od pani Vlajdy a musim rict ze je bezvadny ;-) rychly, chutny..ja to tedy delala z praskoveho pudinku, ale priste zkusim i s tim varenym..Na konec jsem to neobalovala v tom vanil.cukru,ale jen posypala..:-D sestra uz letí ke me na kavicku a dame si do nosu..dekuji a zkuste to, davam take 1*--

ZASE JSEM SE DOZVĚDĚL NĚCO NOVEHO MOC DĚKUJI DUTO SKUSIT:yes::-pWWW RENCEK 6

Šátečky jsem dělala s práškovým pudinkem (ne s uvařeným) a jak už se někdo zmiňoval, problém mi dělalo,aby se nerozvíraly.
Nedělala jsem šátečky podlouhlé, ale čtyřcípé. První pekáč byl opticky horší, u druhého jsem se snažila cípy těsta lépe spojit. Dopadlo to lépe. Ale snědlo se vše během chvilky.:-p:Posílám bodík.:yes:
Také se musím přidat k dobrým zkušenostem s pribináčkem. Moji kluci dříve nemuseli tvaroh, tak jsem jim od malička mixovala tvaroh a uvařeným pudinkem- jeden tvaroh na jeden pudink. později jsem už dělala dvojnásobek a plnila jsem tím kelímky od pomazánkového másla. Každý měl své kelímky, aby se nehádali. Dělám to i dnes a to je tomu staršímu 15 let.:-8

:yes:Je to supr dobrudka.Hlavně stím uvařeným pudinkem.Malý to má jako pribináček a moc mu to chutná!!Mohu jenom doporučit.Synovi sem ten pribináček dělala od 8 měsíce!!;-)Dávám 1

recept vypadá moooc dobře, takže až se mi za chvilku rozmrazí listové těsto, jdu to zkusit :) jenom doufám, že to nakonec nesním sama a zbyde něco i na ostatní :D jinak recept si zaslouží další bodík:yes:;-):-)

zkušené pekařky, poraďte - je nutné to závěrečné obalování v cukru? na víkend to chci zkusit, ale to obalování už mi přijde až moc :-) nebo se pletu? :-O

Drobenko, asi každá kuchařinka má s tímto problém. Já osobně po naplnění čtverečku a přehnutí přes sebe potřu vajíčkem a připíchnu párátkem. Po upečení vyjmu "a je to". Vyzkoušej to.:-)

Když dělám šátečky na kovových trubičkách (jak kremrole, tak se mi přeložené těsto (cípy) při pečení od trubiček odlepí. Pak to nejsou šátečky, ale vzniknou lodičky. Nevím kde dělám chybu. Takovéto šátečky, do kterých se dává náplň na syrové těsto jsem ještě nedělala, proto nevím jestli cípy šátečků drží a při pečení se neodchlípnou. Prosím poradí mi někdo?

moc moc dobré mohla jsem se po tom utlouknout jaká je to chuťovka:-p:-p

Terezko, v tomto receptu je myšlen pudinkový prášek, který některé kuchařky přidávají, aby tvaroh netekl. Ale jestli mohu radit, uvařte ten puding a smíchejte z tvarohem. Je to mnohem, mnohem lepší. Já dávám na půl litru mléka 1 pudink. Na 1 tvaroh použiju sotva půlku takto uvařeného pudinku a myslím že by to stačilo asi na 2 listová těsta. Ale tato tvarohová náplň je tak dobrá, že se dá sníst jako pribináček. A hlavně nikdy se nebojte zeptat.

:-D:-D

Terezko, rčitě uvařit a trochu nechat zchladnout! Pokud budeš dělat, tak z celého sáčku,Dělala jsem i s jinou příchutí, ale ten vanilkový je takovej nej....ať se Ti podaří a chutná Vám. Proč bys byla blbá, je lepší se zeptat, než něco zkazit že;-):-D:-))

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli se ten pudink musí nejdříve uvařit nebo ho tam dát v prášku.Já vím asi si říkáte že sem blbá ale tak se radši zeptám
Děkuji:-)

Listové těsto miluji.Sice s pudinkem ale to nevadí.:-p:yes:

moc moc dobré :-p , přidala jsem kompotované broskve a nemělo to chybu. Dávam 1*

Tématické fráze:
tvarohove šatečky, listové těsto s tvarohem, listové šátečky s tvarohem, listové těsto recepty s tvarohem, listové těsto recepty, tvarohova napln do satecku, listové šatečky, recepty z listoveho testa, recepty z listoveho testa s tvarohem, listové těsto plněné tvarohem, listové těsto s pudinkem, šátečky z tvarohového těsta, tvarohové těsto, listové těsto s pudinkem a tvarohem, listové šátečky s pudinkem, taštičky z listového těsta s tvarohem, tvarohové šátečky recept, šátečky, šátečky s tvarohem, listové těsto recept

Suroviny:
těsto listové, tvaroh měkký, vejce, pudink vanilkový, cukr vanilkový, cukr moučkový, mléko, cukr vanilkový, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu