Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí bylinková játra s porkem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 843 kJ /
440 kcal
Bílkoviny46,39 g
Tuky10,46 g
Vláknina15,71 g
Cholesterol 980 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy33,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience kromě porku, oleje a soli smícháme. Krůtí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do směsi koření. Necháme odpočinout aspoň 1 hodinu. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a orestujem zprudka jatýrka po všech stranách. Přiklopíme a opéláme asi 15 minut - za občasného protřesení, pokud možno bez podlévání, ale pokud to je nutné, podlejeme kapkou vody. Pak vložíme na kolečka nakrájený pórek a sporák vypneme, necháme dojít asi 10 minut. Osolíme dle chuti Krok 3: Podáváme s jakoukoli bramborovou přílohou, já volila špalíčky, které jsem v závěru přihodila do pánve. Ale líbila by se mi víc bramborová kaše.

Zveřejněno 28. 6. 2011

Poznámka autorky spagetka

Recept mi i s ochutnávkou jsem získala od šéfkuchaře místní restaurace, bylo to vynikající.

Játra jsou mírně pálivá, voněj hlavně po bylinkách

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí bylinková játra s porkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn7w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí bylinková játra s porkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn7w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-) Moc velká dobrota .... Zařazuji do oblíbených .

Valis: moc děkuji, těší mne to :-K:-K

:-K:-):yes:

Spagetko určitě je to dobrota:-p Ukládám:yes:

Díky moc - Táničko - ten odhad u čerstvých bylinek je jen odhad, nezapomeň, že byly čerstvé, špatně se odhaduje, klidně použij své množství. Pokud libeček nemusíš, nedávej - ty bylinky by měly být v souladu, žádná nevyčnívá ;-), překořeněné to fakt nebylo :-p Jinak dám upozornění do receptu, že množství je jen orientační a na každém ;-)

Taky mě to zaujalo a asi zkusím - zdá se mi těch bylinek šílené množství na 200 g??? I když v játrech se to tak nějak ztrácí, tak snad to nebude příliš překořeněné.. Jaká bylinka je tam cítit nejvíc :)? Libeček třeba nemusím :-/

Špagi,teda jatýrka musí být vońavá a chutná.Bylinky je nádherně ochutí,teda to se musí zkusit.:yes::yes::-p:-p:-p
No já mám hooodně tenký porek,zrovna jsem dávala zimní sadbu,že bych nečekala do zimy?To jsou nítěnky.;-):-))Ukládám do oblíbených a zkusím.:-K:-K

Játra a játra a játra!!:yes:

Tak, nejlepší pórek je tenký a bez cibule na konci, čím klackovatější tím lepší :yes:;-).

Recept se mi líbí:-p+4:yes:Když není po ruce tenký porek,myslím,že určitě by to šlo nahradit lahůdkovou cibulkou-bílou částí:-8

Á zase játra:-D:-Djá rád játra,ty rád játra♪♪ ;-):-D:-D
reseptík je Špagi moc zajímavý,játra opět jinak;-)+1:yes:

Tématické fráze:
krůtí játra recepty, grilovaná krůtí játra, krůtí játra recept, krůtí játra, krůtí jatýrka, koření na krůtí játra, krutí játra. recepty, krůtí játra na kari, recepty kruti jatra, krůtí játra na bylinkách, krůtí játra a bazalka, recepty krutí játra¨, recepty na krůtí játra, porek s játry, játra bylinky, krůtí jatýrka recept, lahůdková krůtí játra recept, co z krutich jater, krůtí játra, recepty z krútích jater

Suroviny:
játra krůtí, máta, bazalka čerstvá, libeček, petrželka, kmín drcený, česnek, koření oregáno, majoránka, pórek, olej, sůl, bylinky,

Přidat fotografie receptu