Postup přípravy
Krok 1: Hmotu rozdělíme na menší díly a ty obarvíme na požadované odstíny.
Krok 2: Poté uválíme z jednotlivách barev provázky, max. 1cm silné, které stočíme do velkého provazce a tento srolujeme zpět koule.
Krok 3: Vše znovu lehce stlačíme, aby se jedlotlivé provazce opět slepily (již nehněteme), poválíme po podložce do kompaktní koule a tu vyválíme do plátu. Čím budou provázky tenčí, tím jemnější bude mramorování.
Krok 4: Lze také např. stočit po menších svazcích 2-3 provázky a pak teprve více těchto již barevnách provázků srolovat dokupy.
Krok 5: Další možnost – pokud chcete jen jemné melírování základní barvy, např. na vodu, bude základní barva silnější provázek a okolo něj jen omotat tenký jiný odstín (tmavší či světlejší či oba), vše zase srolovat do koule a vyválet.
Krok 6: Bule-li melírování příliš hrubé a výrazné, můžete první plát opět stolovat do provázku, ten smotat do koule a vyválet opět. Možností je mnoho, pokaždé bude výsledek jiný. Chce to zkoušet a hrát si.
Krok 7: Z odkrojené části po potažení dortu lze po očištění od drobečků a případně kousků krému jen jednotlivé kusy zmáčknutím spojit k sobě a vyválet z nich ruličku, která se dává okolo korpusu na začištění spodního lemu – zachová si stopy melíru a bude korespondovat s potahem.
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melírování potahovací hmoty na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N71L
Moje poznámka
Melírování potahovací hmoty na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N71L
Nejnovější recepty
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 47 minutami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 minutou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 6 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 7 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 7 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 23 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 23 hodinami
Tématické fráze:
potahovací hmota na dorty recept,
potahová hmota k2,
potahovací hmota na dorty,
potahovací hmota k2,
melírování marcipánu,
potahovací hmota ze sušeného mléka,
potahovací hmota,
potahová hmota varna,
potahová hmota z marsmallow,
potahovací hmota k2 recept,
potahovací hmota na dort,
navod na potahovaci hmota na dort,
marsmallow,
formix potahovací hmota na dorty,
mramorování potahové hmoty,
melirování,
melírovaný marcipán,
potahovací hmota varna,
potahovací hmota recept,
potahová hmota na dort k2
Suroviny:
hmota potahovací,
marcipán falešný,
formix,
bonbony,
potravinářské barvivo
Komentáře (9)