Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 268 kJ /
781 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Holubinky očistíme (na řízky používám u větších kousků celý klobouk) a zvlášť pak celou nohu, u velkých nohu a klobouk rozpůlíme, menší jenom rozpůlíme, malé děláme vcelku. Prosolíme, zespod potřeme utřeným česnekem a necháme chvilku odpočinout. Krok 2: Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé plátky a měsíčky a dáme na pánev. Dospodu dáme cibuli. Pořádně posypeme kmínem, osolíme, přidáme vývar, trošku sádla a zakryjeme a dusíme. Krok 3: Zapneme fritovací hrnec a mezitím si obalíme holubinky v klasickém trojobalu, které potom smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova. Sem tam promícháme brambory na pánvi, až jsou hotové.

Zveřejněno 1. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WWBW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WWBW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Holubinky jsou výborné jako smaženice. Jsou mírně kořeněné.
Už jsem přidělila bod.
Houby jsme doma jedli pořád. Maminka vždycky říkala, že už jí lezou "krkem".
Byly polévky, omáčky, smaženice, řízky nebo jen posolené a opékané přímo na plotně nebo panvičce.

Kadlik: Při vašich kulinářských dovednostech by partnerka byla sama proti sobě, kdyby jídlo odmítla..Do srmti smrťoucí by si to mohla vyčítat.:-D Já bych rozhodně ani neváhala a spucla to. Jsem důvěřivá a mám ráda jídlo...:-))

Jana Remkova:
Jo, tomu já říkám největší projev lásky a důvěry. Když naservíruju partnerce houbové jídlo, popřeju jí - dobrou chuť, lásko... a na její otázku - ty nebudeš???? Řeknu - ne, děkuju, nějak se necítím dobře. Byla to zkouška, a dotyčná dáma obstála, když mi za chvilku dala vylízaný talíř se slovy - dobrota.;-)... V tom okamžiku jsem věděl, že mi někdo věří, a o jeho víru se můžu opřít i já...:-))

spagetka: joo, holka, to se mne neptej!!:-D bylo mi řečeno, že jsou jedlé a hotovo!:-D

Holubinky nemají chybu:yes: Já je mám v jídle radši než praváky nebo kozáky. Nevím, z čeho máte strach? Jsou opravdu dobře rozeznatelné. A holubinka zelená nebo fialová je :yes::yes::yes: Jo a růžovkám říkáme u nás taky "masák" a ten přírodně jako čína je :-p:-*:-*

Jana Remkova: otázka, čemu říkáš růžové holubinky a čemu růžovky ;-):-D

Já bych určitě nasbírala muchomůrky zelené, při mém štěstí, ale u baráku nám rostly přímo u výměníku takové růžové holubinky. Vždycky, jak jsem si nevěděla rady, tak kamarádka, co se k nám přestěhovala z Krupky a dělala před tím v lese, takže houby znala mi říkala: Pojď jdem si nasbírat oběd:-D. A fakt jsme každá měla dost doma pro všechny;-) A jestli jsou tyhle aspoň trochu tak dobré, jako byly ty růžovky, tak musím dát plus.;-):yes:

:-K:yes::yes:

Jejda, já jen tiše závidím. Holubinky miluji, ale od smrti otce, je nesbírám. Netroufám si, věřila jsem jen jemu.:yes::yes:+11

tak jsem ještě k tomu podobnému receptu přihodil svoji fotečku - řízečky z hřibů hnědých... Konečně u nás popršelo, tak možná něco poroste. Jinak - opakuju - ti "houbaři", kteří říkají, že sbírají jenom pravé hřiby, neb to ostatní je pod jejich důstojnost, ohnout se pro prašinku, a podobně, ti nejsou houbaři!!! A o moc přichází!!!;-)

Špaget, ufff, to bylo o fous :-)).

Klariska: teda teď jsi urazila všechny holubinkáře :-!:-!, máš jediný štěstí, žes to dala do úvozovek :-D:-D:-D

Jedla jsem u švagrové kyselou mléčkou polévku s holubinkami a byla vážně úžasná. Obdivuju každého, kdo se nebojí tyhle "prašivky" sbírat, já je neznám tak raději neriskuju :yes::-K.

Kadlík opět nezklamal.:yes: Jak v receptu, tak povídání.:-D
Buhužel holubinky neznám.;-( Jedl jsem je jen jednou a nic lepšího z hub od té doby ne.

Kadlik::-D:-D:-DKadlíku taky bych si vyděsila:-D:-D:-D:yes:jééé tak mi je líto,že tyto houby neznám a že mi je nenaučil nikdo sbírat přímo v lese,kolikrát to tak láká,ale já to neznám a tak nic takového nesbírám.Ale závidím,myslím,že to musí být houbařská delikatesa:-p:-p:yes::yes:+1
To jsem si zase hezky početla,jo to je Kadlik:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
holubinka fialova, holubinky, houba holuběnka, jedlé holubinky, rizky z holubinek, holubinky recepty, holubinky na taliri, holubinky foto, holubinka ruzovka, holubinka ruzova, jak dlouho smažit hřiby, pokrmy z holubinek, ciruvka zelanka recepty, holubinky recept, holubinka zelena, recepty z holubinek, fialová holubinka, holubinka fialová recepty, holubinka, čirůvka zelánka recept

Suroviny:
holubinka, sůl, česnek, mouka hladká, vejce, strouhanka, brambory, vývar masový, sádlo, sůl, pepř, kmín celý, cibule

Přidat fotografie receptu