Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meloun s prosciuttem

Velmi chutný zralý žlutý meloun, obalený jemnými plátky šunky, se bude krásně vyjímat při oslavách na obložené míse, nebo nám poskytne v létě delikatesní osvěžní v podobě rychlé malé večeře. Nic jiného k němu potřebovat nebudete.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 773 kJ /
424 kcal
Bílkoviny60,00 g
Tuky18,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 3,00 g
Sůl7,50 g
Sacharidy3,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Meloun zbavíme kůry a nakrájíme na měsíčky. Krok 2: Každý měsíček obalíme prosciuttem.
Meloun můžeme také před zabalením do šunky lehce opepřit. Krok 3: Můžeme podávat i jako jednohubky, nakrájíme na čtverečky a obalíme prosciuttem. Propíchneme párátkem.

TIP: Nízkokalorické potraviny - meloun v naší kuchyni

Zveřejněno 3. 7. 2011

Poznámka autorky aadulka

Jelikož jsem tu tento jenoduchý chutný pokrm nikde nenašla, tak přidávám :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meloun s prosciuttem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJ25

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meloun s prosciuttem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJ25

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Gregusa: Dalsi vyborna kombinace je prosciutto crudo a cerstve fiky
blog.giallozafferano.it/cookingiulia/2012/06/28/prosciutto-crudo-e-fichi-finger-food/

Já znám podobné servírování této pochoutky z francouzské části Švýcarska (viz foto). :-K Ovšem nepodává se se žlutým cukrovým melounem, ten nemá tu správnou chuť. Z melounů u nás prodávaných se nejvíce hodí Cantaloupe nebo Galia a tyto melouny se v obchodě vybírají především podle vůně. Teprve když krásně voní, je určitě zralý. Podává se zásadně se vzduchem sušenou šunkou ať vepřovou nebo hovězí a nepřiuzovanou.<3:-K

Meloun v téhle podobě je parádní, musí být ale dobře zralý. Po dlouhém zkoušení a sbírání tipů jsem dala dohromady seznam 10 pravidel, jak dobrý meloun vybrat - www.dify.cz/jak-spravne-vybirat-melouny. Určitě si ho tak užijete mnohem víc :)

Jj, tak toto bývalo první jídlo které jsme si v časech ČSSR dávali za Tarvisiem v Autogrillu..., :yes: když v domovině byly obě složky ještě takřka neznámé ;-( (někteří tomu říkali Šunka s měsíčkama)
Obsah byl stejný, akorát forma se lišila: na talíři trůnila rozprostřená šunka a vedle se prsilo pár měsíčků melounu...
...a následovalo, také pro nás ještě neznámé, ristretto :-K
No a pokud si v čase POPOLEDNÍM někdo z nás objednal cappuccino, tak jsme dlouho netušili proč obsluha dělala ksichty a vůbec se tvářila jako bychom měli lepru... ;-)

1974andrea: Díky za fotky :-K;-)

Dneska jsem si dělala tuhle dobrůtku, kterou miluju a tak přidávám foto

Já stejně jako špagetka miluju meloun červený a ten žlutý, nebo oranžový mi vůbec nechutná-je to ovšem můj problém;-)

a mne to chutilo, prvykrat som to jedla davno davno s prsutom (;-)) a mala som s tym problem, pretoze ten prsut nejde dobre rozzuvat, ja mam s nim vo vseobecnosti tento problem..nie a nie ho prehryznut. Tak som to s nim vzdala a nejako to smodrcham s udenou sunkou, pokrajanou na pasiky.
aadulka +

spagetka:já mu přišla na chuť v Tunisu..byl skvělý:yes::yes:musí být zralý,to je hlavní..aby měl chuť;-):-)

Mně zas prostě žlutý meloun neoslovil, mno...

Jana Remkova::-D:-D:-D Jani,je to dobrota,fakt:yes::yes: a normálně:prošuto;-):-)

Může to být fakt dobré. Jenže já zásadně nedělám jídlo, které neumím ani vyslovit!:-D:-D

Tématické fráze:
žlutý meloun recepty, žlutý meloun, prošuto, prošuto recepty, prošuto s melounem, oranžový meloun, meloun cantaloupe recept, žlutý meloun recept, prosciutto s melounem, meloun cantaloupe recepty, prošuto šunka, meloun zluty, pršut s melounem, recept žlutý meloun, meloun recepty, recepty na meloun, meloun a prošuto, jednohubky s prosciuttem, prošuto a žlutý meloun, meloun cantaloupe

Suroviny:
meloun, prosciutto

Přidat fotografie receptu