Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí dušené

Pokud máte na zahrádce cuket stále dostatek, jistě oceníte další recept na jejich využití. Cuketové zelí skvěle chutná a je výbornou alternativou pro ty, kteří nemohou jíst klasické zelí, a přitom si jeho chuť nechtějí odepřít.

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie446 kJ /
107 kcal
Bílkoviny3,73 g
Tuky0,57 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy19,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety oloupeme a pokud zatím nemají velká semena, celé je nahrubo nastrouháme. Z velkých cuket před strouháním nejprve vydlabeme semena. Krok 2: Nastrouhanou cuketu vložíme do síta, osolíme a necháme asi půl hodiny vykapávat vodu. Krok 3: Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, zasypeme ji lžící mouky, osmahneme a přidáme cuketu, kmín, cukr a ocet podle chuti. Krok 4: Vaříme nejdéle 5 minut, aby si cuketa zachovala strukturu a nerozvařila se.

TIP: Příprava cuketového zelí a jak jej zavařit třeba na zimu?

Zveřejněno 4. 7. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Cuketové zelí chutná jako kedlubnové nebo hlávkové zelí. Zelí je v receptech pouze sterilované,tak přidávám i tuto velmi rychlou obměnu.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové zelí dušené

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Yrr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové zelí dušené

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Yrr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Každoročně se na toto zelí těšíme. Manžel cuketu v jiné formě nepozře, ale tohle miluje 🙂 zelí dělám na sádle a přistrouhám jedno jablko. Letos u nás vede verze s haluškami a pěkně vyškvařenou anglickou 🙂

Cuketové zelí děláme pravidelně již několik let a chutná mi více než klasické. Pokaždé trochu obměníme - třeba dnes s trochou 100% jablkového džusu a špetkou kari :-) A mouku nedáváme nikdy, za nás netřeba.

Děláme každé léto, taky bez mouky. Tu nedáváme skoro nikam...

Ewulin: Díky :-K

Chutné zelíčko

Dobrý večer dnes toto budu vařit poprvé a s cuketou také pracuji prvě. Jen se chci zeptat co mám dělat s tou odkapanou vodou/ šťávou. zahustit a přidat do zelí nebo vylít?

EvaCh: Děkuji za foto :-K

Vynikající :yes::yes::yes:

Cuketové zelíčko miluju <3 dělám ho ráda k pečenému bůčku.

Andreo, díky za recept. Na políčku manžel pěstuje cukety a já se tam vkradu a jen mu oznámím, že jsem si jednu půjčila. Samozřejmě, že si dělám legraci. Recept výborný, ale já nedávám mouku. Nikdy. Několikrát jsem četla, že jsou cukety jedovaté. To jsou ty hořké, ale já poctivě ochutnám ! :yes::yes::yes::-)

Dnes uvařeno, velká spokojenost, určitě zopakuji, díky za recept:yes:

pěkný recept....ráda dělám patizonové zelí a nejlepší je s knedlíkem z rohlíků s drobně pokrájeným uzeným masem...potom není potřeba použít jiné maso

Naprosto výborná zeleninová příloha :yes: Dnes jsme ho měli k sekané a bramborám a všichni se jen olizovali. Moc díky za recept :-K

:-K cuketové zelí jsem dělala poprvé a bylo výborné uz jsem poslala dal <3

mifka: Díky za zprávu :-K

zelí je skutečně výborná rychlovka ;-)

Tématické fráze:
cuketové zelí, zelí z cukety, cuketove zeli recept, recept cuketové zelí, recept na zeli z cukety, recept na cuketové zelí, recept zelí z cukety, zeli s cukety, cuketa jako zelí, recepty cuketove zeli, cuketa zelí, cuketovy zeli, recepty z cukety zelí, cukinove zeli, cukýnové zelí, cuketovezeli, cuketova zeli, recepty s cuketou zelí, výborné cuketové zelí, dušená cuketa

Suroviny:
cuketa, cibule, máslo, mouka hladká, cukr, ocet, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu