Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinované brambory z Francie

Gratinované brambory jsou velmi oblíbenou a nenáročnou přílohou. Plátky brambor proložené sýrem, zalité smatanou a zapečené. Gratinované brambory z Franci se hodí k přírodně pečenému masu nebo zelenině.

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bambula1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 033 kJ /
2 398 kcal
Bílkoviny107,40 g
Tuky116,70 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 408 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,80 g
Sacharidy216,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na tenké plátky a pod tekoucí vodou opereme. Krok 2: Brambory smícháme se smetanou, strouhaným sýrem, solí a pepřem a vložíme do zapékací misky. Krok 3: Pozvolna pečeme při 140°C doměkka. Povrch hotového jídla by měl mít zlatou barvu.
Používáme jako přílohu k pečeným masům.

Jak skladovat brambory: Je třeba vybrat správnou odrůdu

Zveřejněno 5. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinované brambory z Francie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7Dl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinované brambory z Francie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7Dl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

vařím pravidelně, skvělá příloha k dnešnímu obědu

Dnešní příloha ke grilovanému pstruhu. Chutnalo nám moc.

rebeka: Rebi dík:-))

Evi, krásné foto:-K:yes::yes:;-):-)

ja som raz robila taketo zemiaky s tym, ze som tam davala aj cesnak, ako pise vseumel. musim sa priznat, ze mi ta kombinacia nechutila;-( nejak sa nejdem vzit do tej chute.

eva hubova:evi krasne.

Moc dobré:-p:-ppřidala jsem foto:yes:+3

neboli pomme de terre gratin. Moc dobré. Plátky brambor 2 mm široké klademe na vrstvy do pekáče a každou vrstvu zvlášť osolíme, opepříme dáme česnek a zakápneme smetanou. Vrstvy opakujeme a na závěr dáme sýr. Výborné v zimně nebo když je pod mrakem. :yes: Škoda, že není foto, někdy je to úžasná podívaná, když se povedou.

Tématické fráze:
gratinované brambory se smetanou, gratinované brambory, jak připravit gratinované brambory, gratinované brambory recept, gratinované brambory se smetanou a sýrem, gratinované brambory s kuřecím masem, gratinované smetanové brambory, gratinované brambory s vepřovým masem, gratinované brambory se sýrem, gratinované brambory top recepty, výborné gratinované brambory, francouzske gratinovane brambory, gratinované, recept na gratinované brambory, gratinované brambory s masem, gratinované brambory se smetanou a anglickou, gratinované francouzské brambory, recept gratinované brambory, recepty gratinované brambory, gratinované brambory s pečeným česnekem

Suroviny:
brambory, sýr gouda, sůl, smetana

Přidat fotografie receptu