Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová fritatta

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

bambula1

Snadný

Suroviny

Porce: 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 717 kJ /
2 083 kcal
Bílkoviny124,70 g
Tuky84,80 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 2,66 g
Sodík 1,93 g
Sůl4,10 g
Sacharidy191,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařené brambory nakrájíme na plátky a položíme je do zapékací misky. Krok 2: Proložíme je klobásou, zeleninou krájenou na kostičky a lístky máty. Krok 3: Postupně připravíme 5 vrstev. Krok 4: Ty pak zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci. Krok 5: Zapékáme cca 1 hodinu při teplotě 160°C, dokud vejce nejsou tuhá. Krok 6: Necháme vychladit a nakrájíme.

Zveřejněno 5. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová fritatta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6jY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová fritatta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6jY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Včera som robila na večeru, chuťovo výborné, len tých 5 vrstiev mi vyšlo na dosť vysoko. Preto by som sa prikláňala za zmenu názvu, ale možno že to moja chyba, že to tak vysoké vyšlo :-D:-D:-D Ale pochutnať sme si pochutnali, bolo to pekné farebné ;-):-D + 1
Inak španielska tortilla je skutočne zo zemiakov, častokrát len zemiaky a vajcia, netreba ju zamieňať s mexickou tortillou, ktorá je z múky.

Taky se divím, proč tortilla?:-O
Tomuhle se mezi vzdělanci ;-) říká fritatta, kdyby těch vajec bylo míň, byly by to fracouzské brambory i když ve Francii to neznají.:-) (No, ve Španělsku zas neznají španělské ptáčky:-D)

Zajímavá ingredience máta. Nebo by se to mohlo jmenovat miš maš tapas tortilla :)-

Proč tortilla? Normální zapečené brambůrky :-) Hmm, dlouho sem neměla, musím napravit :-8

Tématické fráze:
fritáta, fritatta, španělská fritáta, fritáta recept, fracouzské brambory, fritaty, špenátová fritáta, frikata, friatta, friatta, fritata s bramborem, recepty fritata, fritatta se špenátem, fritata z brambor a zampionu, fritaty s bramborama, tapas bramborový recept, bramborova muka, španělská zeleninová fritáta, španělská frikatta, rajčatová fritata s vejci

Suroviny:
brambory, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, klobása, petržel, vejce, sůl, pepř, máta čerstvá

Přidat fotografie receptu