Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí steak s šalotkou na červeném víňě

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vseumel

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie476 kJ /
114 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Steak: plátky hovězího zadního nasolíme a opepříme z každé strany. Na rozpáleném oleji smažíme dle požadavku stupňě propečenosti. 5-6 minut steak krvavý, 8-9 minut středně propečený a 12-13 propečený. Krok 2: Šalotku si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: Na pánvičku dáme rozehřát lžíci másla, přidáme šalotku a asi 4 minuty smažíme. Přidáme červené víno a sůl dle chuti. Krok 4: Přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut dusit. Pokud je na pánvičce hodně vína, odstraníme na poslední 4 minuty pokličku, aby se voda z vína odpařila. Krok 5: Na závěr opepříme.

Zveřejněno 13. 7. 2011

Poznámka autorky vseumel

Recept je dle francouzského kuchaře Bordignon. Podáváme s čím je libo. Já použila malé celozrnné bagetky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steak s šalotkou na červeném víňě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypOz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steak s šalotkou na červeném víňě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypOz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Já jsem nedávno viděla pořad,ve kterém k masu dělali tzv.marmeládu z červené cibule a portského vína. Vzhledem k tomu,že se to vaří 3 hodiny jsem to zatím nezkusila,ale určitě bych to ráda někdy ochutnala,mám ráda netradiční věci. Za šalotku bodík:-p:yes:

Mi to příjde trochu suché:-S

taky jsem koukala nejprve na přílohu co to může být,ale pak mne to došlo:-Dpěkný steak:-p+1

Maso vypadá moc hezky a takto připravená šalotka bude jistě velice chutná:-p+1:yes:Při pohledu na fotku jsem marně přemýšlela,co je to za přílohu:-Obagetka mě fakt vůbec nenapadla:-8:-D

Tématické fráze:
hovězí steak, hovězí stek, hovězí na červeném víně, steak na vine, hovězí zadní na červeném víně, hovězí steak s cibulí, hovězí steak recept, maso s šalotkou, hovězí na portském víně, jak udělat hovězí steak, jak pěstovat šalotku, smazeny hovezi steak, hovezinsteak s cibuli, hovezi zadni na vine, hovězí na portském, hovězí na víně se šalotkami, maso na portském červeném víně, karbanatek se salotkou, hovězí steak zapečený, maso se šalotkou

Suroviny:
hovězí zadní, cibule šalotka, máslo, víno červené suché, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu